Πώς να σαρώσετε ένα αρχείο μέσω του VirusTotal πριν το κατεβάσετε

Το VirusTotal σάς επιτρέπει να σαρώσετε ένα αρχείο για κακόβουλα προγράμματα που μπορεί να συνοδεύονται από μια κατά τα άλλα αξιόπιστη εφαρμογή. Συνήθως κατεβάζουμε μια εφαρμογή και στη συνέχεια τη σαρώνουμε μέσω του ιστότοπου VirusTotal. Η σάρωση είναι ακριβής, αλλά αν μπορεί να γίνει πριν από τη λήψη ενός αρχείου, μπορεί να μας εξοικονομήσει χρόνο. Το Download Virus Checker είναι ένα πρόσθετο Firefox και μια επέκταση Chrome που σαρώνει ένα αρχείο μέσω του VirusTotal API πριν ξεκινήσει η λήψη του.

Εγκαταστήστε το Download Virus Checker και ξεκινήστε τη λήψη ενός αρχείου. Το πρόσθετο προσθέτει ένα εικονίδιο σφάλματος στη γραμμή εργαλείων και σας δείχνει τον αριθμό των ενεργών σαρώσεων. Όταν ξεκινάτε μια λήψη, το εικονίδιο θα εμφανίζει ένα σήμα αριθμού που υποδεικνύει ότι η σάρωση βρίσκεται σε εξέλιξη.

  Τι είναι ο σκληρός δίσκος EAMR και πώς λειτουργεί;

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να δείτε πόσες σαρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η λήψη ξεκινά μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης. Εάν πραγματοποιήσετε λήψη ενός αρχείου από μια αξιόπιστη πηγή, π.χ. VLC από τον επίσημο ιστότοπο, η σάρωση θα ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από ό,τι θα κάνατε λήψη του αρχείου και στη συνέχεια ανέβασε το στο VirusTotal.

Από προεπιλογή, το πρόσθετο θα σας πει ότι το αρχείο που κατεβάζετε είναι κακόβουλο, εάν δεν καταφέρει να λάβει μια καθαρή κατάσταση υγείας από τουλάχιστον τρία προγράμματα προστασίας από ιούς. Θα παραλείψει επίσης τη σάρωση αρχείων βίντεο, ήχου και απλού κειμένου. Μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις από τις επιλογές του πρόσθετου.

  Βρείτε ποιος μένει στη γειτονιά σας;

Επισκεφτείτε τις επιλογές του Download Virus Checker και αλλάξτε τον αριθμό των θετικών αναφορών που απαιτούνται για το πρόσθετο για να σας ειδοποιήσουν ότι το αρχείο που κατεβάζετε μπορεί να είναι κακόβουλο. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει πολύ το VirusTotal, ξέρετε ότι μερικές φορές δίνει ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Αυτή η ρύθμιση προορίζεται να το αντιμετωπίσει. Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τον αριθμό των ψευδώς θετικών που είναι αποδεκτά.

Μπορείτε επίσης να καθορίσετε τύπους αρχείων που δεν θα πρέπει να σαρωθούν. Εκτός από την εξαίρεση ήχου, βίντεο και απλού κειμένου, μπορείτε επίσης να εξαιρέσετε εικόνες. Μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να αποκλείσετε τα συμπιεσμένα αρχεία, π.χ. αρχεία.

  Πώς να στείλετε σημειώσεις στον εαυτό σας στο Slack

Εάν το πρόσθετο εντοπίσει κάτι κακόβουλο στο αρχείο που θέλετε να κατεβάσετε, σας παρέχει μια λεπτομερή αναφορά του προβλήματος. Για τους χρήστες του Chrome, αυτό είναι ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας πάνω από την προεπιλεγμένη σάρωση που εκτελεί το Chrome σε όλες τις λήψεις μόλις ολοκληρωθούν.

Εγκαταστήστε το Download Virus Checker για Firefox

Εγκαταστήστε το Download Virus Checker από το Chrome Web Store