Πώς να σαρώσετε έναν κωδικό QR στην εφαρμογή κάμερας στο iOS 11

Η εφαρμογή Κάμερα στο iOS δεν έχει λάβει πολλή προσοχή εδώ και μερικά χρόνια. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Apple βελτιώνει την κάμερα στο iPhone κάθε χρόνο, χωρίς αποτυχία. Στο παρελθόν, υπήρξαν μόνο μικρές βελτιώσεις αλλά τίποτα το εξαιρετικά αξιοσημείωτο. Η Apple κάνει μόνο αξιόλογες προσθήκες στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Η μόνη βελτίωση που έγινε στην εφαρμογή Κάμερα στο iOS 10 ήταν η δυνατότητα διατήρησης των ρυθμίσεων. Στο iOS 11 όμως, η Apple έχει προσθέσει μια νέα δυνατότητα. Δεν μπορείτε να το καταλάβετε κοιτάζοντάς το, αλλά μπορείτε να σαρώσετε έναν κωδικό QR στην εφαρμογή Κάμερα.

Σαρώστε έναν κωδικό QR στην εφαρμογή κάμερας

Για να σαρώσετε έναν κωδικό QR στην εφαρμογή Κάμερα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ο κωδικός QR. Μπορεί να εκτυπωθεί ή σε οθόνη. Η εφαρμογή Κάμερα στο iOS μπορεί να διαβάσει με ακρίβεια έναν κωδικό QR από ένα χαρτί και μια οθόνη.

  Γιατί λείπει η Αναζήτηση εικόνων στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε είτε στη λειτουργία Φωτογραφία είτε στη λειτουργία τετράγωνης λήψης. Μόνο σε αυτές τις δύο λειτουργίες μπορείτε να σαρώσετε έναν κωδικό QR στην εφαρμογή Κάμερα. Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας σε έναν κωδικό με την εφαρμογή Κάμερα σε μία από αυτές τις λειτουργίες. Ένα banner θα εμφανιστεί στην κορυφή που θα σας δείχνει το περιεχόμενο που εντοπίστηκε. Εάν αγγίξετε το banner, θα ανοίξει ένας σύνδεσμος, εάν αυτό δείχνει ο κωδικός QR. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω στο banner για να δείτε πρόσθετες επιλογές.

  Πώς να αποκρύψετε τις ειδοποιήσεις εφαρμογών από το εξώφυλλο στο iOS 11

Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, εάν ο κωδικός QR οδηγεί σε μια διεύθυνση URL, μπορείτε να τραβήξετε προς τα κάτω το banner ειδοποίησης και να προβάλετε τη σελίδα μέσα στην ίδια την ειδοποίηση. Είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο σύνδεσμος δεν είναι κακόβουλος αν και στο iOS, δεν αποτελεί τεράστιο κίνδυνο.

Δεν μπορείτε να σαρώσετε έναν κωδικό QR με την εφαρμογή Κάμερα σε οποιαδήποτε από τις λειτουργίες εγγραφής βίντεο και στις λειτουργίες πανοραμικής φωτογραφίας. Στις λειτουργίες Φωτογραφία και Τετράγωνο, η εφαρμογή Κάμερα σαρώνει αυτόματα έναν κωδικό QR εάν εμφανίζεται στο πρόγραμμα εύρεσης προβολής. Μπορεί επίσης να εκτελέσει μια σειρά από λειτουργίες με αυτό, ανάλογα με τις πληροφορίες στον κώδικα.

  Πώς να μετακινήσετε μια φωτογραφία από το άλμπουμ Selfies στο iOS

Για παράδειγμα, εάν ο κωδικός QR δείχνει έναν αριθμό τηλεφώνου, το banner ειδοποίησης θα σας προτείνει να τον καλέσετε. Είναι αρκετά έξυπνο και μπορεί να εντοπίσει εάν ο αριθμός είναι σωστός, δηλαδή έχει τον σωστό αριθμό ψηφίων για να είναι αριθμός τηλεφώνου. Εάν ο αριθμός δεν είναι αρκετά μεγάλος ή μικρός ώστε να είναι αριθμός τηλεφώνου, η εφαρμογή Κάμερα θα προσφέρει απλώς να τον ανοίξει στο Safari. Δεν μπορείτε να σαρώσετε γραμμικούς κώδικες με την εφαρμογή Κάμερα προς το παρόν.

Το iOS 11 είναι αυτή τη στιγμή σε έκδοση beta. Μπορείτε να περιμένετε ότι η σταθερή έκδοση θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο του 2017.