Πώς να ρυθμίσετε το πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό σε Always On

Τα πληκτρολόγια με οπίσθιο φωτισμό είναι κάτι που ποτέ δεν εκτιμάτε πραγματικά, εκτός και αν χρειαστεί να εργαστείτε χωρίς ένα. Εάν εργάζεστε σε μια καλά φωτισμένη περιοχή, δεν θα το προσέξετε πολύ. Στο σκοτάδι, ωστόσο, ή σε κακό φωτισμό, ένα πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό σάς επιτρέπει να πληκτρολογείτε άνετα.

Αλλά τα πληκτρολόγια με οπίσθιο φωτισμό δεν παραμένουν συνεχώς ενεργοποιημένα.

Το φως συνήθως σβήνει μετά από 5-10 δευτερόλεπτα, εάν δεν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο ή την επιφάνεια αφής.

Για να ανάψετε ξανά το φως, πρέπει να πατήσετε οποιοδήποτε πλήκτρο ή να πατήσετε την επιφάνεια αφής. Εάν θεωρείτε το χρονικό όριο αντιπαραγωγικό, μπορείτε να ρυθμίσετε το πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό σε πάντα ενεργοποιημένο. Αυτό έχει τους περιορισμούς του, ο κύριος εκ των οποίων είναι η μάρκα του φορητού υπολογιστή σας.

  5 εύκολα βιντεοπαιχνίδια που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε σε στρεσογόνες στιγμές

Τα Windows δεν διαθέτουν ενσωματωμένη επιλογή για τον έλεγχο του πληκτρολογίου με οπίσθιο φωτισμό σε φορητό υπολογιστή. Εναπόκειται στον κατασκευαστή της συσκευής να το παρέχει. Εάν ο κατασκευαστής δεν έχει την επιλογή να ρυθμίσει το πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό σε πάντα ενεργοποιημένο, δεν έχετε τύχη.

Και στους φορητούς υπολογιστές Dell και HP, μπορείτε να ρυθμίσετε το πληκτρολόγιό σας με οπίσθιο φωτισμό σε πάντα ενεργοποιημένο. Εάν έχετε φορητό υπολογιστή Dell, ελέγχετε ακόμη και τη διάρκεια του χρονικού ορίου.

Πληκτρολόγιο HP με οπίσθιο φωτισμό

Το πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό σε φορητό υπολογιστή HP λειτουργεί σε τρεις καταστάσεις. off, time-out και πάντα ενεργοποιημένο.

Μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση μέσω του κουμπιού φωτός του πληκτρολογίου. Απεικονίζεται παρακάτω. Όταν το αγγίζετε, περνάει από τις τρεις καταστάσεις του. Φυσικά, ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις σε ποια κατάσταση βρίσκεται είναι να περιμένεις να δεις αν σβήνει το φως.

  Πώς να ακούτε μουσική Apple στην επιφάνεια εργασίας σας

Σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές HP, μπορείτε να μεταβείτε στο BIOS και να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση. Ανοίξτε το HP BIOS και μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις για προχωρημένους.

Εάν υπάρχει ένα ενσωματωμένο μενού Επιλογές συσκευής εκεί, θα βρείτε ρυθμίσεις πληκτρολογίου κάτω από αυτό που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε το πληκτρολόγιό σας με οπίσθιο φωτισμό σε πάντα αναμμένο.

Πληκτρολόγιο Dell με οπίσθιο φωτισμό

Από το κουτί, ένας φορητός υπολογιστής Dell δεν σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το πληκτρολόγιό σας με οπίσθιο φωτισμό σε πάντα ενεργοποιημένο. Η Dell διαθέτει ένα ειδικό πρόγραμμα οδήγησης που μπορείτε να εγκαταστήσετε για τον έλεγχο του πληκτρολογίου με οπίσθιο φωτισμό. Ονομάζεται εφαρμογή Dell Feature Enhancement Pack και μπορείτε κατεβάστε το από τον ιστότοπο της Dell.

  Προσπαθείτε να βρείτε έναν παλιό φίλο; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να το κάνετε πραγματικότητα

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε όλα τα στοιχεία σε αυτό το πρόγραμμα οδήγησης. Επιλέξτε την επιλογή Προσαρμοσμένη εγκατάσταση και εγκαταστήστε μόνο το στοιχείο Πληκτρολόγιο και συσκευές.

Αφού εγκατασταθεί, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και μεταβείτε στο Υλικό και Ήχος. Θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται «Ρυθμίσεις οπίσθιου φωτισμού πληκτρολογίου Dell». Κλίκαρέ το. Στο παράθυρο που ανοίγει, μεταβείτε στην καρτέλα Backlight.

Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τη διάρκεια του χρονικού ορίου ή να την ορίσετε σε πάντα ενεργοποιημένη επιλέγοντας την επιλογή «Ποτέ».

Το ρυθμιστικό φωτεινότητας στο κάτω μέρος μπορεί να είναι ή να μην είναι χρήσιμο. Είναι πιθανό να είναι χρήσιμο μόνο σε επιλεγμένους φορητούς υπολογιστές.