Πώς να ρυθμίσετε τις παραμέτρους Surround PhysX

Οποιοδήποτε βιντεοπαιχνίδι έχει τρία κύρια στοιχεία: gameplay, γραφικά και ήχο. Σε ορισμένα παιχνίδια, τα γραφικά είναι πιο σημαντικά από το gameplay και το αντίστροφο. Τελικά, εξαρτάται από τον παίκτη και τις προτιμήσεις του. Ωστόσο, η ισορροπία διατηρείται πάντα σε κάθε καλό παιχνίδι. Φανταστείτε να παίζετε ένα παιχνίδι με υπέροχα γραφικά και χωρίς ιστορία ή πλαίσιο, θα ήταν βαρετό και θα έπεφτε στην κατηγορία των μονότονων αγωνιστικών παιχνιδιών. Οποιοδήποτε gameplay περιλαμβάνει την ιστορία του κόσμου του παιχνιδιού, την ιστορία του χαρακτήρα, τους στόχους, τις συγκρούσεις, τα θέματα κ.λπ. Ομοίως, τα γραφικά οποιουδήποτε παιχνιδιού περιλαμβάνουν πολλά στοιχεία που οι περισσότεροι παίκτες δεν γνωρίζουν πλήρως, όπως FPS, βάθος, χρώματα, απόδοση και κίνηση. Έτσι, σε αυτόν τον οδηγό, θα σας βοηθήσουμε με τον τρόπο διαμόρφωσης του επεξεργαστή surround PhysX και πώς να ρυθμίσετε σωστά τυχόν ρυθμίσεις που σχετίζονται με γραφικά που θα βελτιώσουν την εμπειρία παιχνιδιού σας με τον τρόπο που υποτίθεται ότι είναι. Επίσης, μείνετε στο τέλος, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε όλες τις απορίες και τα λάθη σας σχετικά με τους επεξεργαστές παιχνιδιών και τα γραφικά.

Πώς να ρυθμίσετε τις παραμέτρους Surround PhysX στον Πίνακα Ελέγχου της NVIDIA

Ο PhysX ή ο Physics Processor της NVIDIA είναι μια τεχνολογία γραφικών μηχανών φυσικής που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τα γραφικά των παιχνιδιών μεταφορτώνοντας πρόσθετες εργασίες από την CPU στην GPU. Οποιοδήποτε παιχνίδι απαιτεί έναν ορισμένο αριθμό υπολογισμών φυσικής που συνήθως χειρίζεται μια CPU. Η μετατόπιση αυτής της εργασίας σε GPU μεγιστοποιεί την απόδοση του παιχνιδιού. Ο υπολογισμός της φυσικής στο gaming αφορά τον τρόπο με τον οποίο τα αντικείμενα και τα πράγματα κινούνται και αντιδρούν στο περιβάλλον του παιχνιδιού.

Ποιες είναι οι ρυθμίσεις για τη διαμόρφωση του Surround PhysX στον Πίνακα Ελέγχου της NVIDIA;

Με ενεργοποιημένο το PhysX, επιτρέπει ρεαλιστικά γραφικά στα παιχνίδια και πολλές άλλες επιπλέον λεπτομέρειες που συνήθως είναι απενεργοποιημένες ή περιορισμένες. Για παράδειγμα, σε οποιοδήποτε καρέ, εάν υπάρχει φωτιά, με ενεργοποιημένο το PhysX, θα εμφανίζει ρεαλιστικές σκιές, υφή και καπνό που βγαίνει από αυτό, ενώ μόνο η φωτιά με PhysX είναι απενεργοποιημένη. Για να εμφανίσει ρεαλιστικά στοιχεία καπνού και φωτιάς, μια CPU εκτελεί τον υπολογισμό σχετικά με την κατεύθυνση του καπνού, τη ροή και τον τρόπο αλληλεπίδρασης με άλλα αντικείμενα, κάτι που απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Με ενεργοποιημένο το PhysX, διανέμεται στη GPU. Για να ενεργοποιήσετε το PhysX και για τις καλύτερες ρυθμίσεις NVIDIA PhysX, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

  HDMI έναντι DisplayPort – Ποιο είναι καλύτερο;

Πώς να ενεργοποιήσετε τον επεξεργαστή PhysX

Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα της ενεργοποίησης του PhysX είναι ότι τα παιχνίδια θα εκτελούνται πιο ομαλά με υψηλότερα FPS και τα γραφικά θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον. Κανονικά, η GPU είναι υπεύθυνη για την απόδοση των γραφικών. Ωστόσο, το PhysX εκτελεί επίσης τον υπολογισμό της φυσικής. Από προεπιλογή, το PhysX έχει οριστεί σε CPU ή auto, όπου το ίδιο το παιχνίδι αποφασίζει πότε θα διανεμηθούν οι εργασίες στη GPU. Για να ενεργοποιήσετε το PhysX, εκτελέστε τα ακόλουθα βήματα:

Σημείωση: Για να διαμορφώσετε το Surround PhysX, απαιτείται Πίνακας Ελέγχου NVIDIA. Μπορείτε να το πάρετε από το Microsoft Store εάν δεν είναι προεγκατεστημένο.

1. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην κενή περιοχή της επιφάνειας εργασίας και κάντε κλικ στον Πίνακα Ελέγχου NVIDIA.

2. Κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού Ρυθμίσεις 3D, κάντε κλικ στο Διαχείριση ρυθμίσεων 3D.

3. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Καθολικές ρυθμίσεις και επιλέξτε Επεξεργαστής NVIDIA υψηλής απόδοσης από το αναπτυσσόμενο μενού Προτιμώμενος επεξεργαστής γραφικών.

4. Κάτω από αυτό, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή GPU απόδοσης OpenGL και κάντε διπλό κλικ σε αυτήν. Και, στη συνέχεια, αλλάξτε το από Αυτόματο στον επεξεργαστή γραφικών σας από το αναπτυσσόμενο μενού.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Apply.

6. Τώρα, κάντε κλικ στο Set PhysX Configuration από το αναπτυσσόμενο μενού 3D Settings.

7. Από το αναπτυσσόμενο μενού επεξεργαστή PhysX, επιλέξτε τον επεξεργαστή σας.

8. Και κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Βήματα για τη διαμόρφωση του Surround PhysX

Εάν έχετε πολλές οθόνες και χρησιμοποιείτε ρύθμιση πολλαπλών οθονών, τότε γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε και να απολαύσετε τα γραφικά του παιχνιδιού σε όλες τις οθόνες σας αντί για μία. Με το NVIDIA Surround, οι παίκτες μπορούν να συνδυάσουν έως και 5 οθόνες για μια καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού με την GeForce GPU. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διαμορφώσετε το Surround PhysX:

Σημείωση: Η τεχνολογία Surround δεν υποστηρίζεται σε κάθε παιχνίδι/εφαρμογή και GPU NVIDIA.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου της NVIDIA.

2. Στη συνέχεια, κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού Ρυθμίσεις 3D, κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση παραμέτρων Surround, Physx, εάν έχετε μία συμβατή κάρτα.

3. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Span displays with Surround και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Configure.

4. Μετά από αυτό, μπορείτε να διαμορφώσετε ρυθμίσεις οθόνης, τοπολογία, ευθυγράμμιση, προσανατολισμό, ανάλυση, ρυθμό ανανέωσης, διόρθωση στεφάνης κ.λπ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης και ανάλυση σε όλες τις οθόνες.

  Τι συνέβη με τις Ταινίες & TV Google Play;

5. Μετά τη διαμόρφωση, κάντε κλικ στο Enable Surround. Τώρα η οθόνη θα εκτείνεται σε πολλές οθόνες ως μία.

Τι να επιλέξετε PhysX CPU ή GPU;

Πολλοί χρήστες έχουν θέσει το ερώτημα εάν θα επιλέξουν PhysX CPU ή GPU. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση και η απάντηση εξαρτάται από το παιχνίδι και τις προδιαγραφές του συστήματός σας. Μπορείτε απλά να εκτελέσετε μια μικρή δοκιμή στο σύστημά σας με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι ή εφαρμογή. Εκκινήστε το παιχνίδι, δοκιμάστε το πρώτα σε CPU (αυτόματο) και μετά σε GPU. Όταν ρυθμίζετε το PhysX στο auto, το παιχνίδι διαμορφώνει αυτόματα τις ρυθμίσεις NVIDIA PhysX και επιλέγει μεταξύ CPU και GPU. Ωστόσο, μερικές φορές με επιλεγμένη την αυτόματη επιλογή, η CPU καταναλώνει 90 έως 95%, κάτι που θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό για κάποιον που θέλει να χρησιμοποιήσει και άλλες εφαρμογές ενώ παίζει το παιχνίδι. Έτσι, ρυθμίστε το PhysX σε GPU για τέτοιους λόγους, κάτι που θα ήταν καλύτερο για άλλες εφαρμογές να τρέχουν στο παρασκήνιο και ταχύτερη απόδοση παιχνιδιού με εκπληκτικά γραφικά.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα επεξεργαστή PhysX

Εάν αντιμετωπίζετε συνεχείς καθυστερήσεις ενώ παίζετε το παιχνίδι ή δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι, αυτό μπορεί να συμβεί λόγω σφάλματος με τον επεξεργαστή ή το σύστημά σας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει/εντοπίσει την αποκλειστική GPU για παιχνίδια και άλλες εφαρμογές. Για να το διορθώσετε, δοκιμάστε τις ακόλουθες μεθόδους:

Μέθοδος 1: Αλλάξτε τις ρυθμίσεις PhysX

Η ρύθμιση του PhysX σε αυτόματη σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί και την CPU και την GPU όποτε απαιτείται. Κατά τη χρήση ορισμένων εφαρμογών, το σύστημα μπορεί να μπερδευτεί και να μην εντοπίσει την αποκλειστική κάρτα γραφικών. Στη συνέχεια αλλάξτε τις ρυθμίσεις του PhysX από Auto στην κάρτα γραφικών σας. Για να ορίσετε την GPU σας ως προεπιλογή, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω:

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε NVIDIA Control Panel και κάντε κλικ στο Open.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Set PhysX Configuration από το αναπτυσσόμενο μενού 3D Settings.

3. Από το αναπτυσσόμενο μενού του επεξεργαστή PhysX, επιλέξτε αυτόματη επιλογή.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply.

Μέθοδος 2: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών

Η GPU δεν μπορεί να είναι λειτουργική χωρίς το πρόγραμμα οδήγησης της. Εάν το πρόγραμμα οδήγησης είναι παλιό ή έχει εντοπιστεί με ορισμένα κατεστραμμένα αρχεία, τότε το σύστημα ενδέχεται να μην εντοπίσει σωστά την κάρτα γραφικών. Ακολουθεί ο οδηγός σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης κάρτας γραφικών στα Windows 10.

Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τον πρόσθετο οδηγό μας ειδικά για τη NVIDIA σχετικά με τον τρόπο διόρθωσης του προγράμματος οδήγησης NVIDIA που δεν είναι συμβατό.

  Πώς να βρείτε ποιος δέχεται το Google Pay

Μέθοδος 3: Αλλάξτε τις ρυθμίσεις γραφικών των Windows

Όπως δείξαμε πώς να διαμορφώσετε το Surround PhysX στο παραπάνω άρθρο, τώρα μπορείτε να ορίσετε την GPU από προεπιλογή για οποιαδήποτε εφαρμογή με τη βοήθεια των ενσωματωμένων ρυθμίσεων των Windows. Κάντε τα παρακάτω βήματα:

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο των Windows και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις συστήματος.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Εμφάνιση, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις γραφικών.

4. Κάντε κλικ στο Browse.

5. Αναζητήστε την εφαρμογή, επιλέξτε την και κάντε κλικ στο Προσθήκη.

6. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Επιλογές.

7. Αλλάξτε το από την επιλογή Αφήστε τα Windows να αποφασίσουν σε επιλογή Υψηλής απόδοσης. Και, κάντε κλικ στο Αποθήκευση.

Μέθοδος 4: Ενημερώστε τα Windows

Εάν το σύστημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σφάλματα κατά την ανίχνευση της GPU ακόμα και μετά τη διαμόρφωση του Surround PhysX, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα του συστήματός σας. Η αναβάθμιση στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα των Windows θα επιλύσει αυτόματα όλα τα σφάλματα και τα σφάλματα συστήματος. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10.

Μέθοδος 5: Ενημερώστε το BIOS

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν σας βοήθησε στην επίλυση του σφάλματος του επεξεργαστή Physx. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε τα BIO σας και να δείτε εάν αυτή η μέθοδος επιλύει το πρόβλημά σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Τι είναι το BIOS και πώς να ενημερώσετε το BIOS.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ε. Θα λειτουργήσει το PhysX σε κάρτες γραφικών AMD;

Απ. Όχι, οι κάρτες γραφικών AMD δεν υποστηρίζουν PhysX. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε δυνατότητα PhysX, πρέπει να έχετε κάρτα γραφικών NVIDIA.

Ε. Ποια είναι η ελάχιστη απαίτηση για ομαλό παιχνίδι μεσαίου επιπέδου;

Απ. Ας θεωρήσουμε ότι η ανάλυση 1080p είναι μια διαμόρφωση μεσαίου επιπέδου. Για αυτό, απαιτούνται 8 GB RAM, Windows 10, 128 GB SSD & αποθήκευση σκληρού δίσκου 1 TB, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 700 Series ή AMD Radeon Rx 200 Series και τουλάχιστον ένας επεξεργαστής i5. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου παιχνιδιού για να βρείτε τις προτεινόμενες απαιτήσεις. Μια ελάχιστη ταχύτητα Διαδικτύου 30 MBPS και ρυθμός ping ή καθυστέρηση μικρότερη από 15 ms θα λειτουργήσουν καλά.

Ερ. Ποια είναι η καλύτερη GPU NVIDIA;

Απ. Υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες GPU αυτή τη στιγμή, με απόδοση από μεσαία έως υψηλή. Ωστόσο, όχι μόνο η GPU θα εξασφαλίσει την καλύτερη διαμόρφωση, αλλά και ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM και η αποθήκευση του σκληρού δίσκου για καλή διαμόρφωση συστήματος και βέλτιστη απόδοση. Ένα άλλο θέμα είναι το εύρος τιμών. Έτσι, για να επιλέξετε την καλύτερη GPU, πρέπει να ληφθούν υπόψη όλοι αυτοί οι παράγοντες. Σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με μια διαδικτυακή αναζήτηση με βάση τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας, καθώς και να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πληροφορικής πριν κάνετε μια αγορά.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διαμορφώσετε το Surround PhysX και να διορθώσετε το σφάλμα του επεξεργαστή PhysX. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προτάσεις σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, μην διστάσετε να τα αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.