Πώς να ρυθμίσετε τη διάθεση ενός δωματίου με έξυπνο φωτισμό

Το χρώμα μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας. Οι επιχειρήσεις ξοδεύουν χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο ερευνώντας ποια χρώματα διακόσμησης θα ενθαρρύνουν τους πελάτες να ρίξουν την περισσότερη ζύμη όταν περνούν από την πόρτα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το διανοητικό κόλπο για να φτιάξετε τη διάθεση σε ένα δωμάτιο μόνο με το χρώμα των φώτων σας.

Κρύο ή Ζεστό; Το καθένα έχει τη θέση του

Ο έξυπνος φωτισμός είναι διαθέσιμος σε διάφορα χρώματα, που σας επιτρέπει να αλλάξετε το χρώμα ενός δωματίου ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, ο «ψυχρός» φωτισμός κάνει κάποιον να νιώθει πιο παραγωγικός και συγκεντρωμένος και είναι ο καταλληλότερος για ένα γραφείο. Αυτός είναι ο λόγος που τόσα πολλά κτίρια γραφείων χρησιμοποιούν έντονο φωτισμό φθορισμού.

Από την άλλη πλευρά, ο «θερμότερος» φωτισμός—όπως το φως των κεριών ή ο φωτισμός από πάνω στα εστιατόρια—προωθεί μια αίσθηση χαλάρωσης.

Μπορείτε να τροποποιήσετε το χρώμα του φωτισμού στο σπίτι σας για να αλλάξετε τη διάθεσή σας, αλλά πρώτα, πρέπει να καταλάβετε πώς λειτουργεί η ψυχολογία των χρωμάτων. Μετά από αυτό, είναι απλό να αλλάξετε τα φώτα για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

  Πώς να φτιάξετε έναν κομποστοποιητή στο Minecraft

Ψυχολογία Χρωμάτων

Η ψυχολογία των χρωμάτων είναι ένα εκτενές και πολύπλοκο πεδίο, και το η επιστήμη του δεν είναι πειστική. Ωστόσο, αν θέλετε να το δοκιμάσετε, εδώ είναι μερικά βασικά που πρέπει να έχετε κατά νου:

Το κόκκινο είναι συνδέονται με την εξουσία: Μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε την όρεξή σας, γεγονός που το καθιστά ιδανικό χρώμα για κουζίνα ή τραπεζαρία. Όσον αφορά τον φωτισμό, παρέχει μια αίσθηση επείγοντος. Σε λιγότερο έντονες αποχρώσεις, μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση.
Το μπλε είναι καταπραϋντικό: Παρόλο που ακούγεται άσχημα όταν διακόπτει τον κιρκάδιο ρυθμό, το απαλό μπλε φως μπορεί να είναι χρήσιμο σε γραφεία και χώρους εργασίας ως ενίσχυση της παραγωγικότητας.
Το μωβ βοηθά στην τόνωση της δημιουργικότητας: Εάν είστε καλλιτέχνης, συγγραφέας, σχεδιαστής ή φωτογράφος ή απλώς αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο πρόβλημα, ο απαλός μοβ φωτισμός μπορεί να σας βοηθήσει.
Το πράσινο προκαλεί τη μικρότερη καταπόνηση των ματιών: Αυτό θα ήταν ιδανικό σε ένα υπνοδωμάτιο ή σαλόνι για να σας κάνει να χαλαρώνετε καθώς χαλαρώνετε και παρακολουθείτε την αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά.
Το πορτοκαλί και το κίτρινο συνδέονται με την ανατολή του ηλίου: Και τα δύο είναι ιδανικά για απαλό φωτισμό το πρωί καθώς ετοιμάζεστε να ενθαρρύνετε την αίσθηση της ευτυχίας και της ικανοποίησης.

Φυσικά, υπάρχουν και θερμοκρασίες χρώματος φωτός. Για παράδειγμα, ένα ψυχρό λευκό έχει μια μπλε απόχρωση που ενθαρρύνει την εστίαση και την εγρήγορση, αλλά μπορεί να διαταράξει τον κύκλο του ύπνου σας. Ένα ζεστό λευκό είναι η τέλεια επιλογή για χαλάρωση και χαλάρωση πριν τον ύπνο, αλλά όχι η καλύτερη επιλογή για περιβάλλον γραφείου.

  Πώς να καρφιτσώσετε τα δέρματα Rainmeter στην κορυφή

Πώς να ρυθμίσετε τη διάθεση ενός δωματίου με έξυπνο φωτισμό

Το Philips Hue και παρόμοια έξυπνα φώτα καθιστούν δυνατή την αλλαγή του χρώματος του φωτός σε ένα δωμάτιο εν κινήσει. Η ρύθμιση συγκεκριμένων σκηνών σάς επιτρέπει να ανακαλείτε τις ίδιες ρυθμίσεις με το πάτημα ενός κουμπιού.

Θα δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό με τον φωτισμό Philips Hue, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε έξυπνο σύστημα φωτισμού που προσφέρει χρώματα με δυνατότητα διαμόρφωσης.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε την εφαρμογή Philips Hue στην κινητή συσκευή σας, ένα Hue Bridge και τουλάχιστον ένα Hue φως με χρώμα. Ανοίξτε την εφαρμογή Philips Hue. Στο παράδειγμά μας, υπάρχουν ήδη τρία διαμορφωμένα δωμάτια, αλλά τα δικά σας θα φαίνονται διαφορετικά με βάση τη διάταξη του σπιτιού σας. Επιλέξτε ένα από τα δωμάτια.

ο

Αφού επιλέξετε ένα δωμάτιο, εμφανίζεται ένας χρωματικός κύκλος.

Μπορείτε να μετακινήσετε το δείκτη γύρω από τον τροχό για να επιλέξετε ποιο χρώμα και απόχρωση θέλετε. Εναλλακτικά, εάν πατήσετε το εικονίδιο της παλέτας του ζωγράφου στην επάνω δεξιά γωνία, μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά προκαθορισμένων σκηνών. Εάν έχετε περισσότερους από έναν λαμπτήρες στο δωμάτιο, ο καθένας θα αντικατοπτρίζει ένα διαφορετικό χρώμα ως μέρος της σκηνής.

  Πώς να δείτε τα δικά σας Likes στο Instagram

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τη δική σας σκηνή. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πατήστε “Νέα σκηνή” στην επάνω αριστερή γωνία. Στην επόμενη οθόνη, πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη σκηνή σας και επιλέξτε τα χρώματα που θέλετε να ενσωματώσετε σε αυτήν.

Αυτό το εργαλείο είναι ιδιαίτερα ισχυρό. μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε μια εικόνα και να βάλετε τη σκηνή σας να ενσωματώσει τα χρώματα του περιβάλλοντος. Υπάρχουν πολλές προκαθορισμένες εικόνες, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε μία από το ρολό της κάμερας.

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες που προσφέρονται από τα φώτα Philips Hue, υπάρχουν επίσης ορισμένες πειραματικές λειτουργίες που είναι διαθέσιμες μέσω Hue Labs. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Philips Hue να επιλέξουν τις πρώιμες λειτουργίες πρωτοτύπων, όπως να επιτρέπουν στο φως να τρεμοπαίζει σαν κερί.

Εάν θέλετε να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές, απλώς πατήστε “Εξερεύνηση” στο κάτω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, πατήστε “Hue Labs”.

Παρακέντηση

Η Philips Hue παρέχει μια ισχυρή πλατφόρμα προσαρμογής στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να φτιάχνουν τη διάθεση στα σπίτια τους με έξυπνο φωτισμό, αλλά δεν είναι η μόνη. Τα άτομα με φωτισμό LIFX μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πολλές παρόμοιες λειτουργίες, καθώς και σε αυτά με φωτισμό Sengled, Tradfri ή GE.