Πώς να ρυθμίσετε την ένταση του ήχου στο Mac σας

Νέος στο οικοσύστημα Mac; Ίσως αναρωτιέστε πώς να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση του υπολογιστή. Ακριβώς όπως τα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου. Και για να το κάνετε αυτό πιο εύκολο, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα ρυθμιστικό έντασης στη γραμμή μενού.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα λειτουργιών στο πληκτρολόγιο Mac

Ο ευκολότερος τρόπος για να ρυθμίσετε την ένταση στο Mac σας είναι χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα πολυμέσων στο πληκτρολόγιό σας. Παρόμοια με τα Windows, το πληκτρολόγιο Mac έχει μια σειρά λειτουργιών στο επάνω μέρος.

  Τι είναι το DHCP και πώς λειτουργεί το πρωτόκολλο διαμόρφωσης δυναμικού κεντρικού υπολογιστή

Οι Mac προτιμούν τα πλήκτρα πολυμέσων αντί για τα πλήκτρα λειτουργιών. Έτσι, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί F10 για σίγαση της έντασης, το κουμπί F11 για να μειώσετε την ένταση και το κουμπί F12 αυξάνει την ένταση.

Για να τα χρησιμοποιήσετε πραγματικά ως πλήκτρα λειτουργιών, πρέπει να κρατήσετε πατημένο το κουμπί Fn και στη συνέχεια να πατήσετε ένα από τα πλήκτρα λειτουργιών.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ένταση σε μικρά βήματα. Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε πατημένα τα κουμπιά Option+Shift όταν χρησιμοποιείτε τα κουμπιά F11 ή F12.

Πώς να ρυθμίσετε την ένταση χρησιμοποιώντας τη γραμμή αφής

Εάν χρησιμοποιείτε MacBook με Touch Bar, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Control Strip για να ρυθμίσετε την ένταση του ήχου. Εδώ, θα δείτε ένα κουμπί έντασης ήχου στη δεξιά πλευρά της γραμμής αφής.

  Πώς να αλλάξετε την εικόνα προφίλ στο Instagram;

Πατήστε πάνω του για να εμφανιστεί το ρυθμιστικό έντασης. Σύρετε το δάχτυλό σας αριστερά ή δεξιά για να μειώσετε ή να αυξήσετε την ένταση.

Εάν πιστεύετε ότι αυτό είναι κουραστικό, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί Έντασης και, στη συνέχεια, να σύρετε αριστερά ή δεξιά για να μειώσετε ή να αυξήσετε επίσης την ένταση.

Πώς να προσθέσετε ένα ρυθμιστικό έντασης στη γραμμή μενού

Εάν είστε οπτικό άτομο ή χρησιμοποιείτε συχνά το ποντίκι, είναι καλύτερο να προσθέσετε το ρυθμιστικό έντασης απευθείας στη γραμμή μενού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε γρήγορα εάν έχετε βάλει σε σίγαση ή όχι.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ghost στο Snapchat

Για να προσθέσετε τη δυνατότητα Έντασης στη γραμμή μενού, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Apple” στη γραμμή μενού και επιλέξτε την επιλογή “Προτιμήσεις συστήματος”.

Εδώ, επιλέξτε την επιλογή «Ήχος».

Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα “Έξοδοι” και επιλέξτε την επιλογή “Εμφάνιση έντασης στη γραμμή μενού”.

Κάντε κλικ στο νέο κουμπί “Ένταση” που βρίσκεται στη γραμμή μενού για να προσαρμόσετε την ένταση.

Από εδώ, μπορείτε να αλλάξετε και τις συσκευές εξόδου ήχου.