Πώς να ρυθμίσετε σωστά το PlayStation VR

Τα ακουστικά PlayStation VR (PSVR) συνδέονται στο PS4 και δημιουργούν μια καλή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Αλλά όπως όλα τα ακουστικά VR, χρειάζεται πολλά καλώδια. Θα σας δείξουμε πώς να συνδέσετε τα πάντα και να ρυθμίσετε το δωμάτιό σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το PSVR σας.

Το PlayStation VR επιτρέπει στους παίκτες να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις σε νέους κόσμους, αλλά η πρώτη πρόκληση είναι να ρυθμίσετε το πράγμα. Είναι πιο δυσκίνητο παρά προκλητικό, αλλά μην ανησυχείτε! Είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα χέρι.

Πρώτον, μερικές απαιτήσεις

Η Sony συνιστά χώρο παιχνιδιού 10 ποδιών x 10 ποδιών. Μια περιοχή 6 ποδιών x 6 ποδιών μπορεί να αρκεί, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι εγγυημένα. Ίσως μπορέσετε να ξεγελάσετε το PSVR σας για να εργαστεί σε μικρότερο χώρο στρέφοντας ελαφρά την κάμερα PlayStation προς τα κάτω — περισσότερα για αυτό αργότερα.

Αν και δεν απαιτούνται για τα περισσότερα παιχνίδια, τα χειριστήρια PlayStation Move συνιστώνται ιδιαίτερα. Είναι ένα επιπλέον κόστος, αλλά είναι απίθανο να μετανιώσετε.

Τώρα, ανοίξτε όλα αυτά τα κουτιά και ξετυλίξτε τα καλώδια. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε.

Πώς να ρυθμίσετε το PSVR

Αρχικά, αποσυνδέστε το καλώδιο HDMI από το πίσω μέρος του PS4 και συνδέστε το στη θύρα με την ένδειξη “HDMI TV” στο πίσω μέρος της μονάδας επεξεργαστή PSVR (το κουτί που συνοδεύει τα ακουστικά PSVR). Αυτό στέλνει το σήμα στην τηλεόρασή σας.

Τώρα, συνδέστε την κάμερα PlayStation στη θύρα AUX του PS4. Έχει ετικέτα και είναι η μόνη θύρα που ταιριάζει το καλώδιο της κάμερας PlayStation.

Συνδέστε ένα νέο καλώδιο HDMI στη θύρα με την ένδειξη “HDMI PS4” στο πίσω μέρος της μονάδας επεξεργαστή—το δικό μας είναι ροζ, αλλά το δικό σας θα είναι μαύρο.

  Πώς να διορθώσετε το μήνυμα "Working On It" του File Explorer στα Windows 10

Συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου στη θύρα HDMI στο πίσω μέρος του PS4. Αυτό στέλνει το βίντεο από το PS4 σας στο PSVR.

Συνδέστε το καλώδιο USB στο πίσω μέρος της μονάδας επεξεργαστή και, στη συνέχεια, στο PS4. Αυτό επιτρέπει στους δύο να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας AC στον προσαρμογέα AC, συνδέστε το καλώδιο στο πίσω μέρος της μονάδας επεξεργαστή και συνδέστε το σε μια πρίζα.

Στη συνέχεια, συνδέστε το καλώδιο των ακουστικών PSVR στο μπροστινό μέρος της μονάδας επεξεργαστή, ταιριάζοντας τα σύμβολα στα καλώδια με τις σωστές θύρες.

Τώρα, τοποθετήστε την κάμερα PlayStation πάνω από την τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο στήριγμα. Βεβαιωθείτε ότι είναι τοποθετημένο στο κέντρο και έχει ελαφρώς γωνία προς τα κάτω — περισσότερο εάν βρίσκεστε σε ένα ιδιαίτερα μικρό δωμάτιο.

Τώρα μπορείτε να συνδέσετε τα στερεοφωνικά ακουστικά που περιλαμβάνονται στα ακουστικά PSVR και να ενεργοποιήσετε τα πάντα. Θυμηθείτε να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας στα ακουστικά PSVR, καθώς δεν θα ενεργοποιηθεί αυτόματα με το PlayStation σας.

Πώς να τοποθετήσετε την κάμερα

Το PlayStation VR χρησιμοποιεί μία μόνο κάμερα κατά την παρακολούθηση της κίνησης και η τοποθέτησή του είναι σημαντική. Το ύψος της κάμερας, καθώς και η γωνία στην οποία κάθεται, έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο οπτικό της πεδίο και στο τι μπορεί να δει.

Τοποθετήστε την κάμερα στο ίδιο ύψος με το κεφάλι σας, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τα ακουστικά PSVR όταν τα φοράτε. Εάν η κάμερα είναι στραμμένη προς τα πάνω, μπορεί να δυσκολευτεί να αναγνωρίσει τα χειριστήρια DualShock ή PlayStation Move στα χέρια σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται η γωνία της κάμερας ελαφρώς προς τα κάτω.

  Δεν είναι όλα τα 5G ίσα: Επεξήγηση κυμάτων χιλιοστών, χαμηλής ζώνης και μεσαίας ζώνης

Αυτό βοηθά επίσης αν έχετε ένα μικρό δωμάτιο. Φανταστείτε ότι το οπτικό πεδίο της κάμερας είναι ένας φακός που λάμπει στο δωμάτιό σας. Το οπτικό πεδίο της κάμερας έχει παρόμοιο κωνικό σχήμα. Θα μπορείτε να στέκεστε πιο κοντά στην τηλεόρασή σας επειδή το οπτικό πεδίο της κάμερας είναι τώρα χαμηλότερο από πριν. Ένα χαμηλότερο οπτικό πεδίο είναι ευεργετικό σε μικρότερα δωμάτια στα οποία πρέπει να στέκεστε πιο κοντά από ό,τι συνιστάται στην τηλεόραση. Αυτό συμβαίνει επειδή το χαμηλότερο σημείο που μπορεί να δει η κάμερα είναι τώρα πιο κοντά στην τηλεόραση από ό,τι συνήθως. Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, η γωνία της κάμερας προς τα κάτω μετακινεί την περιοχή με την κόκκινη σκιά πιο κοντά.

Συνιστάται να στέκεστε τουλάχιστον επτά πόδια από την τηλεόρασή σας, αλλά αν ρίξετε ελαφρώς τη γωνία της κάμερας προς τα κάτω, αυτή η απόσταση μπορεί να μειωθεί.

Μην στέκεστε πολύ κοντά, όμως – υπάρχει ένα γλυκό σημείο που μπορείτε να βρείτε. Η κάμερα μπορεί να δει ελαφρώς προς τα πάνω, αλλά αν στέκεστε πολύ κοντά, η κάμερα δεν θα μπορεί να δει το κεφάλι σας.

Βεβαιωθείτε ότι η Κάμερα PlayStation δεν βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως, καθώς ισχυρές πηγές φωτός παρεμβαίνουν στην ικανότητά της να παρακολουθεί αντικείμενα. Κρατήστε την κάμερα μακριά από λάμπες ή οτιδήποτε εκπέμπει υπέρυθρες. Καλύψτε τυχόν πηγές φωτός κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εάν δεν μπορούν να εξαλειφθούν.

Συμβουλές για μια καλύτερη εμπειρία PSVR

Τώρα που είστε σε λειτουργία, ήρθε η ώρα να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις σας. Σίγουρα, εκτός του κουτιού, το PSVR συνήθως λειτουργεί αρκετά καλά, αλλά αν δεν παίζετε σε μια σκοτεινή σπηλιά 12 ποδιών x 12 ποδιών, τα πράγματα δεν θα είναι τέλεια.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τα πάντα να λειτουργούν πιο ομαλά την επόμενη φορά που θα συνδέσετε αυτό το ακουστικό:

  Τι σημαίνει "Εκπληρώνεται από την Amazon";

Καθαρίστε την περιοχή παιχνιδιού σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν ο χώρος που έχετε δεν είναι μεγάλος. Μετακινήστε τυχόν λαμπτήρες, βάζα ή άλλα εύθραυστα αντικείμενα σε κοντινή απόσταση και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα κοντά στα πόδια σας. Όταν φοράτε το σετ μικροφώνου-ακουστικού, χάνετε την ορατότητα του περιβάλλοντός σας, επομένως θα χτυπήσετε ή θα σκοντάψετε πάνω σε πράγματα αν είναι πολύ κοντά.
Η καλή εφαρμογή ακουστικών είναι ζωτικής σημασίας. Χρησιμοποιήστε το μηχανισμό ρύθμισης για να διασφαλίσετε ότι τα ακουστικά εφαρμόζουν άνετα χωρίς να σφίγγονται πολύ δυνατά. Επανατοποθετήστε το εάν η εικόνα είναι θολή.
Ρυθμίστε με μη αυτόματο τρόπο τη διακορική απόσταση (IPD) εάν τα πράγματα είναι ακόμα θολά. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συσκευές > PlayStation VR > Μετρήστε την απόσταση μεταξύ ματιού και ακολουθήστε τις οδηγίες.
Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα παρακολούθησης έχουν ρυθμιστεί σωστά. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συσκευές > PlayStation VR > Προσαρμόστε τα φώτα παρακολούθησης και ακολουθήστε τις υποδείξεις που εμφανίζονται στην οθόνη.
Καθαρίστε τους φακούς PSVR. Θα λερωθούν, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε να τα κρατήσετε καθαρά. Καθαρίστε τα με ένα πανί μικροϊνών. Μην χρησιμοποιείτε τίποτα υγρό ή λειαντικό – δεν θέλετε να καταστρέψετε τους φακούς ή την επίστρωση.
Φορτίστε τα πάντα, όλη την ώρα. Τα χειριστήρια DualShock 4 συνήθως κρατούν καλά τη φόρτιση, αλλά τα χειριστήρια PlayStation Move… όχι τόσο. Βεβαιωθείτε ότι έχουν χρεωθεί προτού θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε την απογοήτευση. Έχουμε πάει εκεί και δεν είναι διασκεδαστικό.
Κάντε συχνά διαλείμματα. Μπορεί να μην το θέλετε όταν βρίσκεστε στο πάχος της δράσης, αλλά ένα διάλειμμα κάθε 30 ή 45 λεπτά είναι σοφό – έστω και μόνο για να καθαρίσετε τον ιδρώτα από το μέτωπό σας.

Πάνω από όλα να περνάς καλά. Αυτό είναι το θέμα του παιχνιδιού, σωστά;