Πώς να ρυθμίσετε ομάδες με τον Βοηθό Google

Οι φωνητικές εντολές του Βοηθού Google για το έξυπνο σπίτι σας λειτουργούν καλύτερα εάν οι συσκευές σας είναι σε ομάδες (η Google αποκαλεί αυτές τις ομάδες “δωμάτια”). Η παράλειψη αυτού του βήματος κατά τη ρύθμιση κάνει πιο δύσκολη τη χρήση των συσκευών σας. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε δωμάτια και να προσθέσετε συσκευές σε αυτά.

Τα δωμάτια διευκολύνουν τις φωνητικές εντολές

Με τις συσκευές smarthome που σχετίζονται με δωμάτια, η Google θα σας επιτρέψει να πετύχετε περισσότερα με λιγότερα λόγια. Αντί να του λέτε “σβήσε το φως του σαλονιού 1, σβήσε το φως του σαλονιού 2, σβήσε το φως του σαλονιού 3” και ούτω καθεξής, ονομάζεις το δωμάτιο Σαλόνι και μετά λες “σβήσε τα φώτα του σαλονιού” για να ανάψουν τα πάντα μακριά με τη μία.

Ακόμα καλύτερα, εάν το Google Home στο οποίο μιλάτε βρίσκεται φυσικά στην ίδια τοποθεσία με τα έξυπνα φώτα σας, τότε μπορείτε να το προσθέσετε στην ίδια ομάδα με τα φώτα. Τότε το μόνο που έχετε να πείτε είναι «σβήστε τα φώτα» — Ο Βοηθός Google θα καταλάβει τη συσχέτιση και θα σβήσει τα σωστά φώτα.

  Πώς να σταματήσετε την αυτόματη σύνδεση στο Skype στα Windows 10

Πώς να προσθέσετε νέες συσκευές στα δωμάτια

Για να προσθέσετε μια συσκευή σε ένα δωμάτιο, ανοίξτε τον Βοηθό Google και πατήστε το κουμπί “Προσθήκη”.

Πατήστε την επιλογή “Ρύθμιση συσκευής”.

Πατήστε “Νέα συσκευή” για οποιαδήποτε συσκευή Google Home ή Chrome Cast ή πατήστε “Έχετε ήδη ρυθμίσει κάτι;” για εξωτερικές συσκευές όπως το Philips Hue ή το Wink hub. Για αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιούμε την τελευταία επιλογή.

Στο παράθυρο διαλόγου Διαχείριση λογαριασμών, κάντε κύλιση στην υπηρεσία για προσθήκη ή πατήστε στον μεγεθυντικό φακό για να πληκτρολογήσετε το όνομα και να το αναζητήσετε, για αυτό το παράδειγμα θα πληκτρολογήσουμε Magic Home.

Πατήστε την Υπηρεσία και μετά δώστε τα στοιχεία του λογαριασμού. Εάν αυτή η διαδικασία φαίνεται να κολλάει, δοκιμάστε να πατήσετε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και να την ανοίξετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Πατήστε όλες τις συσκευές που βρέθηκαν και, στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή “Προσθήκη σε δωμάτιο”.

Αγγίξτε το κατάλληλο όνομα δωματίου και μετά πατήστε «Επόμενο». Εάν είναι απαραίτητο, μετακινηθείτε προς τα κάτω, όπου θα δείτε την επιλογή “Προσαρμοσμένο δωμάτιο” που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα όνομα.

  Πώς να αγοράσετε και να διαβάσετε ηλεκτρονικά βιβλία στα Windows 10

Τελειώσατε. Η συσκευή σας θα συσχετιστεί τώρα με ένα δωμάτιο.

Πώς να προσθέσετε υπάρχουσες συσκευές στα δωμάτια

Ανοίξτε την εφαρμογή Google Assistant και κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε μια λίστα συσκευών που δεν βρίσκονται σε δωμάτια. Πατήστε σε οποιαδήποτε συσκευή για να την προσθέσετε σε ένα δωμάτιο.

Πατήστε «Προσθήκη σε δωμάτιο» στο κάτω μέρος της οθόνης.

Επιλέξτε την κατάλληλη τοποθεσία Home. Πιθανότατα θα έχετε μόνο ένα σπίτι, οπότε πατήστε το και μετά πατήστε το κουμπί “Επόμενο”.

Στη συνέχεια, πατήστε “Μετακίνηση συσκευής”.

Εάν έχετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς συσχετισμένους με το “σπίτι” σας (για οικογένειες, κ.λπ.), θα έχουν όλοι πρόσβαση στη συσκευή. Εάν ποτέ μετακινήσετε τη συσκευή σε νέο σπίτι, όλα τα μέλη θα χάσουν αυτήν την πρόσβαση. Η Google προσπαθεί να το καταστήσει σαφές με το μήνυμα “Επηρεάζει την πρόσβαση για μέλη του σπιτιού”. Είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου με μια οικογενειακή ρύθμιση.

Πατήστε το δωμάτιο με το οποίο θέλετε να συσχετίσετε τη συσκευή και, στη συνέχεια, πατήστε “Επόμενο”.

Εάν δεν βλέπετε μια ετικέτα δωματίου που σας αρέσει, κάντε κύλιση στο κάτω μέρος των επιλογών δωματίου. Πατήστε την επιλογή “Προσαρμοσμένο δωμάτιο”, δώστε μια ετικέτα που σας αρέσει και, στη συνέχεια, πατήστε “Επόμενο”.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις κολλώδεις γωνίες στα Windows 10 Ρύθμιση διπλής οθόνης

Εάν έχετε μια συσκευή Google Home, η προσθήκη της στο ίδιο δωμάτιο θα σας δώσει ευκολότερο έλεγχο αυτών των φώτων. Όταν ένα Google Home συσχετίζεται με το ίδιο δωμάτιο με τα έξυπνα φώτα, μπορείτε να πείτε “Hey Google, ενεργοποιήστε τα φώτα” για να τα ανάψετε. Αυτό φυσικά έχει νόημα να γίνει μόνο εάν τα φώτα και το Google Home βρίσκονται φυσικά στο ίδιο δωμάτιο.

Η ομαδοποίηση των συσκευών σας σε δωμάτια σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγχετε αυτά τα δωμάτια κάνοντας αναφορά σε αυτά. Εάν έχετε ομαδοποιήσει συσκευές σε ένα δωμάτιο με την ένδειξη “υπνοδωμάτιο”, μπορείτε να πείτε “Hey Google, σβήσε την κρεβατοκάμαρα” ή “σβήσε τα φώτα του υπνοδωματίου” ακόμα και όταν το Google Home βρίσκεται σε άλλο σημείο του σπιτιού.

Η διατήρηση των συσκευών ομαδοποιημένων σε δωμάτια όχι μόνο θα διατηρήσει την εφαρμογή σας Βοηθός Google καλύτερα οργανωμένη, αλλά θα διευκολύνει την εργασία με αυτές τις συσκευές. Εάν έχετε τρία φώτα σε ένα δωμάτιο, είναι πολύ πιο εύκολο να πείτε «Σβήστε το σαλόνι» από το να του πείτε να σβήσει κάθε φως με τη σειρά.