Πώς να ρυθμίσετε μια σύνδεση VPN σε έναν εικονικό δρομολογητή στο macOS

Είτε για λόγους ασφαλείας είτε για ξεκλείδωμα περισσότερου περιεχομένου, ένα VPN κάνει θαύματα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σας βοηθά να περιηγείστε στο Διαδίκτυο με περισσότερη ελευθερία, ενώ συγκαλύπτετε την πραγματική σας διεύθυνση IP. Επιπλέον, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα κατά κάποιο τρόπο λόγω του γεγονότος ότι οι υπηρεσίες εκεί έξω έχουν διαφορετικές τιμές για διαφορετικές τοποθεσίες.

Στη σημερινή εποχή, πιστεύω ότι η χρήση ενός VPN πρέπει να είναι ύψιστης προτεραιότητας για πολλούς λόγους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συσκευές εκεί έξω που δεν διαθέτουν ενσωματωμένο λογισμικό για συνδέσεις VPN και ορισμένες από αυτές τις συσκευές περιλαμβάνουν Apple TV, Chromecast, ακόμη και Xbox.

Εάν βρίσκεστε σε αυτό το σκάφος και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN με μία από αυτές τις συσκευές, τότε υπάρχει μια λύση. Η λύση είναι να ρυθμίσετε μια σύνδεση VPN σε έναν εικονικό δρομολογητή στον υπολογιστή σας macOS.

Ας μάθουμε περισσότερα για αυτό.

Τι είναι ένας εικονικός δρομολογητής;

Αρχικά, ίσως αναρωτιέστε τι είναι ένας εικονικός δρομολογητής και πώς μπορεί να μας βοηθήσει να ρυθμίσουμε μια σύνδεση VPN.

Για να το πούμε με τα πιο απλά λόγια, ένας εικονικός δρομολογητής είναι λογισμικό που σας επιτρέπει να προσομοιώσετε έναν φυσικό δρομολογητή στη συσκευή σας Mac. Μόλις το ρυθμίσετε, άλλες συσκευές, όπως το Apple TV θα μπορούν να συνδεθούν σε αυτό μέσω WiFi.

Για να το καταλάβετε καλύτερα, θεωρήστε το ένα προσωπικό hotspot στο τηλέφωνό σας. Ένας εικονικός δρομολογητής λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, με τη διαφορά ότι βρίσκεται στον υπολογιστή σας αντί στο τηλέφωνό σας.

  Πώς να αποκτήσετε το iOS 11 σαν μικρογραφίες στιγμιότυπου οθόνης στο macOS

Μπορεί να σας βοηθήσει να μοιραστείτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο από τη μια συσκευή στην άλλη και να εξοικονομήσετε χρήματα εάν δεν θέλετε να αγοράσετε έναν φυσικό δρομολογητή.

Διαβάστε επίσης: Πράγματα που πρέπει να προσέχετε πριν χρησιμοποιήσετε ένα VPN

Πώς να ρυθμίσετε μια σύνδεση VPN σε Mac

Θα ξεκινήσουμε πρώτα ρυθμίζοντας τη σύνδεση VPN στον υπολογιστή Mac μας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποκτήσετε συνδρομή από μια καλή υπηρεσία VPN. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε δωρεάν υπηρεσία, η οποία δεν θα παρέχει σωστή κρυπτογράφηση. Επειδή είναι θέμα πληροφοριών σας, προτείνω να επιλέξετε μια premium υπηρεσία VPN.

Επίσης, δεν σας επιτρέπει κάθε υπηρεσία VPN να ρυθμίσετε ένα hotspot μέσω L2TP μέσω IPSec, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε.

Βήμα 2: Μόλις αποκτήσετε τη συνδρομή VPN, μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος στο Mac σας και κάντε κλικ στο Δίκτυο.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο εικονίδιο + για να προσθέσετε το VPN σας σε αυτό.

Βήμα 4: Στην περιοχή Διασύνδεση, επιλέξτε VPN. Στην περιοχή Τύπος VPN, επιλέξτε L2TP έναντι IPSec. Τέλος, στην περιοχή Όνομα υπηρεσίας, πληκτρολογήστε οποιοδήποτε όνομα της επιλογής σας.

Βήμα 5: Τώρα μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του VPN που μόλις προσθέσατε. Στην περιοχή Διαμόρφωση, επιλέξτε Προεπιλογή. Για τη διεύθυνση διακομιστή και το όνομα λογαριασμού, μπορείτε να λάβετε τα στοιχεία από τον πάροχο VPN και να τα εισαγάγετε.

Βήμα 6: Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης, καθώς και το Κοινό μυστικό. Οι άλλες επιλογές μπορούν να μείνουν κενές. Κάντε κλικ στο OK για να προχωρήσετε.

Βήμα 7: Κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το πλαίσιο όπου λέει Αποστολή όλης της κυκλοφορίας μέσω σύνδεσης VPN. Εάν δεν επιλέξετε αυτό το πλαίσιο, η σύνδεση στο Διαδίκτυο που παρέχεται θα είναι κανονική και δεν καλύπτεται με VPN.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN ώστε ο ISP σας να μην μπορεί να σας παρακολουθήσει

Βήμα 8: Τέλος, κάντε κλικ στο Apply και μετά πατήστε το κουμπί Σύνδεση.

Η σύνδεση VPN έχει πλέον ρυθμιστεί.

Πώς να ρυθμίσετε έναν εικονικό δρομολογητή σε Mac

Μόλις το VPN είναι σε λειτουργία και λειτουργεί, η ρύθμιση ενός εικονικού δρομολογητή είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία και μπορεί να γίνει γρήγορα. Εδώ είναι τα βήματα για αυτό.

Βήμα 1: Για αυτό το βήμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το καλώδιο ethernet. Για να το ελέγξετε αυτό, μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > Δίκτυο. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο επειδή δεν μπορείτε να μεταδώσετε WiFi ταυτόχρονα στον υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Από τις Προτιμήσεις συστήματος, κάντε κλικ στο σημείο που λέει Κοινή χρήση.

Βήμα 3: Από το μενού στα αριστερά, κάντε κλικ στην Κοινή χρήση Internet.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, από το μενού Κοινή χρήση της σύνδεσής σας, μπορείτε να επιλέξετε είτε USB ethernet είτε Ethernet. Είναι αυτονόητο ότι εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή Mac που δεν διαθέτει είσοδο καλωδίου ethernet, τότε πρέπει να επιλέξετε την επιλογή USB ethernet. Θα συνδεθεί μέσω USB σε έναν προσαρμογέα ethernet. Εάν έχει ένα, μπορείτε απλά να επιλέξετε την επιλογή ethernet.

Μια εναλλακτική μέθοδος θα ήταν να επιλέξετε το όνομα του VPN από το μενού Κοινή χρήση της σύνδεσής σας από. Όλες οι επιλογές θα λειτουργούσαν, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Βήμα 5: Κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού Προς υπολογιστές με χρήση, επιλέξτε WiFi και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Επιλογές WiFi.

Βήμα 6: Μόλις εμφανιστεί το νέο μενού, μπορείτε να εισαγάγετε λεπτομέρειες σχετικά με το WiFi, όπως όνομα, κωδικό πρόσβασης και πρωτόκολλα ασφαλείας. Μπορείτε να αφήσετε το Κανάλι ως προεπιλογή, το οποίο έχει οριστεί στο 11. Μόλις είστε ικανοποιημένοι, πατήστε OK.

  Πώς να μετατρέψετε το Gnome Shell σε macOS High Sierra

Βήμα 7: Θα πρέπει τώρα να επιστρέψετε στο μενού Κοινή χρήση. Από εδώ, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην Κοινή χρήση Internet και ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα που επιβεβαιώνει την ενέργεια. Απλώς προχωρήστε και τελικά, η κοινή χρήση διαδικτύου ενεργοποιήθηκε με επιτυχία.

Τώρα, μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτό το hotspot από άλλες συσκευές και να απολαύσετε την περιήγηση με σύνδεση VPN.

Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων

Μπορεί να υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Ακολουθούν ορισμένα κοινά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και πώς να τα διορθώσετε.

#1. Το VPN δεν είναι συνδεδεμένο

Εάν ενεργοποιήσετε την Κοινή χρήση Διαδικτύου στο τελευταίο βήμα και παρατηρήσετε ότι το VPN δεν συνδέεται με το WiFi, τότε η μόνη εξήγηση θα ήταν ότι δεν έχετε ενεργοποιήσει το VPN. Βεβαιωθείτε ότι το VPN σας είναι ενεργό.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο Αποστολή όλης της επισκεψιμότητας μέσω σύνδεσης VPN είναι επιλεγμένο.

#2. Δεν είναι δυνατή η κοινή χρήση WiFi

Εάν δεν μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, τότε υπάρχει πιθανότητα να προσπαθείτε να μοιραστείτε το ίδιο WiFi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι στον υπολογιστή σας Mac. Να θυμάστε ότι μια συσκευή δεν μπορεί να μοιράζεται και να λαμβάνει το ίδιο WiFi ταυτόχρονα.

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε μια σύνδεση στο διαδίκτυο που δεν είναι WiFi για να την μοιραστείτε με άλλες συσκευές.

#3. Το VPN δεν υποστηρίζει L2TP

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν υποστηρίζουν όλες οι υπηρεσίες VPN L2TP/IPSec, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα VPN που να το υποστηρίζει. Χωρίς αυτό, κανένα από τα βήματα δεν θα λειτουργούσε.

Τελικές Λέξεις

Η χρήση μιας σύνδεσης VPN σε έναν εικονικό δρομολογητή έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ασφάλειας. Επίσης, δεν χρειάζεται να διατηρείτε διαφορετικό φυσικό δρομολογητή για αυτό. Τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τα οφέλη ενός VPN και της κοινής χρήσης Διαδικτύου από τον υπολογιστή Mac σας.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τη διαφορά μεταξύ ενός VPN και ενός διακομιστή μεσολάβησης.