Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το iMessage σε Mac

Το iMessage είναι μια ενσωματωμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για όλους στο οικοσύστημα της Apple. Από το Mac σας, μπορείτε να στέλνετε μηνύματα σε όλους τους φίλους σας που χρησιμοποιούν iPhone και—αν έχετε επίσης iPhone—να στέλνετε και να λαμβάνετε τακτικά μηνύματα SMS με χρήστες Android.

Πώς να ρυθμίσετε τα μηνύματα στο Mac σας

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το iCloud (ή ακόμα και να έχετε iPhone) για να χρησιμοποιήσετε το iMessage, αλλά θα χρειαστείτε ένα Apple ID. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό iCloud, το email που χρησιμοποιήσατε για να εγγραφείτε θα είναι το Apple ID σας.

Εκκινήστε την εφαρμογή Messages από το Dock, το φάκελο Applications σας ή αναζητώντας την με Command+Space. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που εκκινείτε την εφαρμογή, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε. Εάν δεν έχετε Apple ID, μπορείτε να κάνετε κλικ στο «Δημιουργία νέου Apple ID» στο κάτω μέρος για να εγγραφείτε. Διαφορετικά, συνδεθείτε με το υπάρχον Apple ID σας.

  Αξίζουν την επένδυση τα Έξυπνα Σπίτια;

Αφού συνδεθείτε, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του Message κάνοντας κλικ στο «Μηνύματα» στη γραμμή μενού και επιλέγοντας «Προτιμήσεις»—ή πατώντας Command+Comma.

Κάτω από την καρτέλα “iMessage”, θα βρείτε τις επιλογές για τη διαχείριση του λογαριασμού σας iMessage. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός τηλεφώνου ή το email σας αναφέρεται στην ενότητα “Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί σας για μηνύματα στη διεύθυνση” ή αλλιώς δεν θα λαμβάνετε μηνύματα στο Mac σας.

Εάν έχετε δύο επαφές, όπως το Apple ID και τον αριθμό τηλεφώνου σας, μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα και στους δύο λογαριασμούς. Στο κάτω μέρος, μπορείτε να επιλέξετε ποιο προτιμάτε να χρησιμοποιείτε όταν στέλνετε μηνύματα σε νέα άτομα. Η χρήση ενός λογαριασμού iMessage που βασίζεται σε email είναι το ίδιο με τη χρήση ενός λογαριασμού που βασίζεται σε τηλέφωνο. μπορείτε να στείλετε μήνυμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το iMessage, ακόμα και με τον αριθμό τηλεφώνου του. Αλλά μόνο οι λογαριασμοί που βασίζονται σε τηλέφωνο μπορούν να στέλνουν μηνύματα στους χρήστες Android μέσω SMS.

  Πώς να ελέγξετε εάν η Apple έχει ανακαλέσει το MacBook σας (για δωρεάν επισκευές)

Πριν κλείσετε αυτό το παράθυρο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η “Ενεργοποίηση μηνυμάτων στο iCloud”, ώστε όλα τα παλιά σας μηνύματα να συγχρονίζονται σωστά με το Mac σας. Θα θέλετε να το ενεργοποιήσετε σε όλες τις συσκευές σας.

Εάν ο αριθμός τηλεφώνου σας δεν εμφανίζεται στις προτιμήσεις Μηνυμάτων, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το iMessage είναι ενεργοποιημένο στο τηλέφωνό σας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα στο τηλέφωνό σας και βεβαιωθείτε ότι το iMessage είναι ενεργοποιημένο. Εάν δεν είναι, θα δείτε το μήνυμα “Χρήση του Apple ID για το iMessage”, στο οποίο θα πρέπει να κάνετε κλικ και να συνδεθείτε με τον λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στο Mac σας.

  Εγκαταστήστε το CyanogenMod 11 στο Nexus 5

Αφού ενεργοποιηθούν όλα, ο αριθμός τηλεφώνου σας θα εμφανιστεί στις προτιμήσεις Μηνυμάτων στο Mac σας εντός λίγων λεπτών και μετά θα είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε το iMessage όπως θέλετε.

Εάν θέλετε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα SMS—αυτό θα σας επιτρέψει να επικοινωνήσετε με χρήστες Android και οποιονδήποτε άλλο δεν διαθέτει Apple iMessage—θα πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε την προώθηση μηνυμάτων κειμένου για iPhone και να συνδέσετε το Mac σας και μεταξύ τους συσκευή.

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το FaceTime εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε κλήσεις ήχου ή βίντεο. Το FaceTime είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή αλλά έχει παρόμοια διαδικασία εγκατάστασης.