Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το SSH Tunneling

Με την ουδετερότητα του δικτύου υπό επίθεση, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να εγγυάστε τις δικές σας ελευθερίες. Σήμερα, θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε το SSH tunneling στη συσκευή σας, το οποίο μαζί με ένα VPN, και να χρησιμοποιείται για να ξεμπλοκάρετε τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο ακόμη και στις πιο καταπιεστικές χώρες.

Το θέμα της δικτυακής ουδετερότητας έχει γίνει σιγά σιγά παγκόσμια ανησυχία. Με τις μεγάλες εταιρείες και τους ISP να αγωνίζονται για τον έλεγχο του Διαδικτύου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε εναλλακτικές μεθόδους για να διατηρήσουν τον Ιστό ανοιχτό και ελεύθερο. Για κάθε μέτρο υπάρχει ένα αντίμετρο, ωστόσο, που σημαίνει ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να συνεχιστεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το μπλοκ VPN σε απέσπασε; Μεταβείτε σε έναν από τους παρόχους για να επαναφέρετε την πρόσβαση στο ανοιχτό Διαδίκτυο:

NordVPN – Καλύτερη εναλλακτική λύση SSH – Το NordVPN είναι το MacGuyver του κόσμου της κυβερνοασφάλειας, ικανό να σας ξεπεράσει τους πιο σκληρούς περιορισμούς στο Διαδίκτυο. Πάντα ένα βήμα μπροστά από τις απαγορεύσεις VPN σε όλο τον κόσμο.
Surfshark – Ένα εκσυγχρονισμένο VPN με όλα τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και ένα δίκτυο μόνο RAM για ανωνυμία. Ξεπερνά τα περισσότερα μπλοκ VPN.
ExpressVPN – Δοκιμασμένος και αληθινός πρωταθλητής των ψηφιακών δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Εξαιρετικές ταχύτητες σύνδεσης.

Ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση της διαδικτυακής ανωνυμίας είναι τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα. Τα VPN κρυπτογραφούν τα δεδομένα πριν φύγουν από τη συσκευή σας, διατηρώντας την ασφαλή από τα αδιάκριτα βλέμματα και δρομολογώντας τα μέσω ενός εξωτερικού δικτύου διακομιστών για να προσθέσετε ένα μέτρο ανωνυμίας. Τα VPN μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των καταργημένων νόμων για την ουδετερότητα του δικτύου και των γρήγορων λωρίδων διαδικτύου, αλλά δεν είναι τέλειες λύσεις. Στην πραγματικότητα, οι ISP μπορούν να ακυρώσουν εντελώς τα VPN βάζοντας στη μαύρη λίστα τις κοινές διευθύνσεις IP που προσφέρουν οι περισσότεροι πάροχοι στους χρήστες τους. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι πρόσβασης στο δωρεάν και ανοιχτό διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της διοχέτευσης σήραγγας SSH και ακόμη και ορισμένων άλλων λειτουργιών που προσφέρονται από ορισμένους παρόχους VPN.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών

VPN και ουδετερότητα δικτύου

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα αποκαθιστούν πολλές διαδικτυακές ελευθερίες στους τακτικούς χρήστες του Διαδικτύου. Προσθέτουν κρυπτογράφηση και ανωνυμία, ξεπερνούν τα εμπόδια λογοκρισίας και κάνουν ακόμη και το γεωγραφικό αποκλεισμό εύκολο να παρακαμφθεί. Σε περιοχές όπου η ουδετερότητα του δικτύου έχει καταργηθεί, τα VPN βοηθούν επίσης στην αποκατάσταση της αμερόληπτης πρόσβασης στον Ιστό. Μερικές φορές μπορούν ακόμη και να νικήσουν τα πακέτα κλιμακωτών ή ακόμα και τις γρήγορες λωρίδες του Διαδικτύου!

Το μειονέκτημα των VPN είναι ότι οι ISP μπορούν να τα αποκλείσουν χωρίς πολύ κόπο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να αναζητήσετε εναλλακτικές μεθόδους κρυπτογράφησης για να ξεπεράσετε τα εμπόδια κατά της ουδετερότητας. Υπάρχουν πολλά πρωτόκολλα εκεί έξω που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό, αλλά το SSH tunneling είναι ένα από τα πιο δημοφιλή.

Τα βασικά της SSH Tunneling

Η διάνοιξη σήραγγας SSH, ή η ασφαλής διοχέτευση με κέλυφος, είναι πιο συνηθισμένη από ό,τι νομίζετε. Το πρωτόκολλο αναπτύχθηκε το 1995 και από τότε χρησιμοποιείται συνεχώς, ξεκινώντας από το SSH1, εξελίχθηκε σε SSH2 και τελικά μετατράπηκε σε OpenSSH. Το SSH χρησιμοποιείται για τη μεταφορά μη κρυπτογραφημένης κίνησης σε ένα δίκτυο μέσω ενός κρυπτογραφημένου καναλιού, δημιουργώντας ουσιαστικά μια σήραγγα που μπορεί να μεταφέρει οποιοδήποτε τύπο πακέτου. Το SSH χρησιμοποιείται κυρίως για μικρές μεταφορές αρχείων και απομακρυσμένες μεταφορτώσεις διακομιστή, αν και έχει πολλές χρήσεις πέρα ​​από το παράθυρο του τερματικού.

Οφέλη των σηράγγων SSH

Η απλότητα της κρυπτογράφησης SSH το καθιστά ένα εκπληκτικά χρήσιμο πρωτόκολλο, ειδικά επειδή δεν σχεδιάστηκε για να διαπερνά τα τείχη προστασίας, αλλά απλώς να μεταφέρει αρχεία με ασφάλεια. Εάν ζείτε σε ένα μέρος όπως η Κίνα, η Ρωσία ή η Τουρκία, ωστόσο, η διοχέτευση σήραγγας SSH μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένο περιεχόμενο, καθώς το ίδιο το SSH δεν παρακολουθείται σε μεγάλο βαθμό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτές τις σήραγγες για να νικήσετε τον στραγγαλισμό του ISP, καθώς ταξιδεύουν μέσω μοναδικών θυρών.

  Πώς να βρείτε και να διαγράψετε διπλότυπες φωτογραφίες στο iPhone σας

Μία από τις πιο διαδεδομένες σύγχρονες χρήσεις του SSH είναι η ασφαλής πρόσβαση σε ιστότοπους που αποκλείουν τα VPN. Εάν η υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου σας είναι κλειδωμένη, απλώς μεταβείτε στην επιλογή SSH tunneling, πατήστε το κουμπί επαναφόρτωσης και το περιεχόμενο θα εμφανιστεί αμέσως.

Μειονεκτήματα στο SSH Tunneling

Παρόλο που διατηρείται σταθερά για δεκαετίες, το SSH είναι ένα παλιό πρωτόκολλο σχολικού τύπου που δημιουργήθηκε όταν το διαδίκτυο ήταν πολύ μικρότερο από ό,τι σήμερα. Η λήψη ταινιών gigabyte ή η ροή περιεχομένου βίντεο HD απλώς δεν ήταν μέρος του ιστού τότε. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι σύγχρονοι χρήστες θα βλέπουν το SSH ως μια απίστευτα αργή μέθοδο κρυπτογράφησης, που δεν είναι κατάλληλη για οτιδήποτε πέρα ​​από την προβολή ιστοτόπων ή την αποστολή e-mail.

Λόγω της φύσης της κυκλοφορίας της σήραγγας SSH, θα χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσετε με ένα VPN που υποστηρίζει εγγενώς το πρωτόκολλο. Οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες VPN δεν επιτρέπουν SSH, δυστυχώς, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας αυτο-φιλοξενούμενο VPN ή να βρείτε ένα δημόσιο προϊόν με καλή υποστήριξη SSH.

Ένα άλλο μειονέκτημα στην εμπειρία της σήραγγας SSH είναι ότι το πρωτόκολλο μπορεί να αποκλειστεί. Η κίνηση SSH είναι ανιχνεύσιμη, όπως και η κίνηση VPN. Είναι λίγο πιο δύσκολο να το μυρίσεις, αλλά σίγουρα όχι αδύνατο. Επειδή το SSH έχει πολλές νόμιμες χρήσεις, ωστόσο, είναι σπάνιο να το δούμε να μπλοκάρεται από παρόχους υπηρεσιών Internet ή κυβερνητικούς λογοκριτές. Η πλήρης κατάργηση του SSH θα κατέστρεφε τις νόμιμες χρήσεις του πρωτοκόλλου, επομένως γενικά μένει μόνο του.

Πώς να δημιουργήσετε ένα SSH Tunnel

Η δημιουργία ενός τούνελ SSH δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε. Ωστόσο, δεν είναι επίσης μια διαδικασία με ένα κλικ, επομένως θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε με ορισμένα βασικά κομμάτια λογισμικού. Θα χρειαστεί να έχετε ένα ενεργό VPN στο οποίο μπορείτε να συνδεθείτε για να δρομολογήσετε την κυκλοφορία της σήραγγάς σας. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για τη δημιουργία του δικού σας αυτο-φιλοξενούμενου VPN για να ξεκινήσετε και μετά επιστρέψτε εδώ για να θέσετε σε λειτουργία τη σήραγγα SSH.

Η πιο εύκολη μέθοδος – Χρησιμοποιήστε ένα VPN με υποστήριξη SSH

Υπάρχουν μόνο μερικές σημαντικές υπηρεσίες VPN που προσφέρουν εγγενή υποστήριξη για SSH. Εάν το VPN σας προσφέρει ήδη σήραγγες SSH, το μόνο που έχετε να κάνετε για να τις εκμεταλλευτείτε είναι να βρείτε την επιλογή στο τοπικό σας λογισμικό και να την ενεργοποιήσετε. Χωρίς διαμορφώσεις PuTTY ή εργασία τερματικού, απλώς μια γρήγορη και εύκολη εναλλαγή ρυθμίσεων.

SSH Tunnels στα Windows

Η ρύθμιση μιας σήραγγας SSH για χρήση στα Windows δεν είναι τρομερά περίπλοκη. Αφού θέσετε σε λειτουργία το προσαρμοσμένο VPN σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε το PuTTY και να το διαμορφώσετε για SSH tunneling. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα είστε έτοιμοι!

Κατεβάστε το PuTTY και ανοίξτε το πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο “Όνομα κεντρικού υπολογιστή”, εισαγάγετε τη διεύθυνση του VPN σας.
Στο δέντρο μενού στα αριστερά, ξεδιπλώστε το “SSH” και κάντε κλικ στο “Tunnels”
Εισαγάγετε το 8080 ως θύρα. Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένα και τα δύο “Auto” και “Dynamic” και μετά κάντε κλικ στο “Add”
Κάντε κλικ στο “Session” στο αριστερό μενού για να επιστρέψετε στην κύρια οθόνη.
Πληκτρολογήστε ένα όνομα στο επάνω πλαίσιο κάτω από τις “Αποθηκευμένες περιόδους σύνδεσης” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Αποθήκευση”
Κάντε κλικ στο «Άνοιγμα» για να συνδεθείτε στον διακομιστή.
Θα ανοίξει ένα παράθυρο ειδοποίησης ασφαλείας PuTTY. Κάντε κλικ στο “Ναι”
Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του διακομιστή σας και πατήστε ENTER.

Κάθε φορά που ξεκινάτε τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να εκτελείτε το PuTTY και να εκκινείτε τη σήραγγα SSH. Εφόσον δημιουργήσαμε μια αποθηκευμένη περίοδο λειτουργίας, δεν θα χρειαστεί να εισαγάγετε ξανά όλες τις πληροφορίες, απλώς επιλέξτε την επιλογή και θα συνδεθεί αυτόματα.

SSH Tunnels σε Mac και Linux

Τα πιο φιλικά προς τερματικά περιβάλλοντα Mac και Linux κάνουν τα τούνελ SSH παιχνιδάκια. Δεν απαιτούνται εξωτερικές λήψεις ή εγκαταστάσεις, απλώς βεβαιωθείτε ότι το VPN σας εκτελείται, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και, στη συνέχεια, εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή χρησιμοποιώντας τα προσαρμοσμένα στοιχεία σας.

ssh -ND 8080 [email protected]

Ρύθμιση του προγράμματος περιήγησής σας ώστε να χρησιμοποιεί τη σήραγγα SSH

Η ρύθμιση μιας σήραγγας SSH δεν δρομολογεί αυτόματα την επισκεψιμότητά σας μέσω αυτής. Πρέπει να ρυθμίσετε κάθε εφαρμογή που είναι προσβάσιμη στον ιστό να χρησιμοποιεί συγκεκριμένα την κρυπτογράφηση της σήραγγας. Εφόσον ανησυχούμε για την ανοιχτή πρόσβαση στο Διαδίκτυο, θα ρυθμίσουμε τα προγράμματα περιήγησής μας να χρησιμοποιούν SSH αλλάζοντας τις λεπτομέρειες του διακομιστή μεσολάβησης. Ακολουθήστε τους παρακάτω οδηγούς και θα είστε έτοιμοι.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το προειδοποιητικό μήνυμα πλήρους οθόνης του Firefox

Χρησιμοποιήστε το SSH με τον Firefox:

Δημιουργήστε και εκτελέστε τη σήραγγα SSH σας.
Στον Firefox, μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις και επιλέξτε Μη αυτόματη διαμόρφωση διακομιστή μεσολάβησης
Δίπλα στο “SOCKS Host” πληκτρολογήστε “localhost” χωρίς τα εισαγωγικά που ακολουθούνται από το 8080 ως λιμάνι.
Επιλέξτε SOCKS v5 παρακάτω.
Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις.

Χρήση SSH με το Chrome:

Δημιουργήστε και εκτελέστε τη σήραγγα SSH σας.
Στο Chrome, μεταβείτε στις Προτιμήσεις και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Under the Hood”
Δίπλα στο Δίκτυο κάντε κλικ στο “Αλλαγή ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης”
Επιλέξτε “Μη αυτόματη διαμόρφωση διακομιστή μεσολάβησης”
Δίπλα στο “SOCKS Host” πληκτρολογήστε “localhost” χωρίς τα εισαγωγικά που ακολουθούνται από το 8080 ως λιμάνι.
Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις.

Εάν χρειάζεστε προστασία σήραγγας SSH εκτός του προγράμματος περιήγησης, ελέγξτε κάθε λογισμικό που χρησιμοποιείτε για προσαρμοσμένες ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τις ίδιες λεπτομέρειες όπως παραπάνω.

Άλλες μέθοδοι ξεκλειδώματος του Διαδικτύου

Η κρυπτογράφηση δεν περιορίζεται σε VPN ή σήραγγες SSH. Υπάρχουν πολλές άλλες δημοφιλείς μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να σπάσουν τα τείχη προστασίας λογοκρισίας ή να νικήσουν τα μέτρα κατά της ουδετερότητας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τους ISP.

Shadowsocks (SOCKS5 Proxy)

Shadow Socks έγινε για να αποκατασταθεί η ανοιχτή πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε μέρη όπως η Κίνα. Χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SOCKS5 (Socket Secure 5) το οποίο μεταφέρει κρυπτογραφημένα πακέτα δεδομένων μεταξύ πελατών και διακομιστών χρησιμοποιώντας έναν διακομιστή μεσολάβησης, καλύπτοντας τις λεπτομέρειες της πηγής και του προορισμού στη διαδικασία. Το SOCKS παρέχει επίσης ένα επίπεδο ελέγχου ταυτότητας για να βεβαιωθεί ότι μόνο τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να παρακολουθήσουν τα δεδομένα σας.

Το Shadowsocks είναι λίγο πιο εύκολο στη χρήση από άλλες μεθόδους, αλλά απαιτεί κάποια επιπλέον βήματα. Για αρχή, θα χρειαστείτε πρόσβαση σε έναν διακομιστή shadowsocks, ο οποίος απαιτεί την ανάπτυξη του δικού σας ή την ενοικίαση ενός από μια εξωτερική υπηρεσία. Είναι cross-platform, εντελώς ανοιχτού κώδικα και είναι απλό στη χρήση μόλις ξεκινήσετε, ωστόσο, καθιστώντας το μια βιώσιμη εναλλακτική λύση εάν καταστραφεί η ουδετερότητα του δικτύου.

Σήραγγα SSL/TLS

Οι σήραγγες SSL (Secure Socket Layer) χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους περισσότερους ανθρώπους στο διαδίκτυο. Έχετε δει ποτέ αυτό το μικρό πράσινο εικονίδιο στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησής σας που εμφανίζεται όταν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο HTTPS; Αυτό είναι το SSL που κάνει τη δουλειά του. Η κίνηση SSL είναι κοινή, εκπληκτικά γρήγορη και μέτρια ασφαλής. Αυτό το καθιστά μια καταπληκτική εναλλακτική λύση σε VPN και άλλες σήραγγες σε περιοχές που έχουν δημιουργηθεί με πολιτικές λογοκρισίας ή κατά της ουδετερότητας.

Οι σήραγγες SSL τυλίγουν την κυκλοφορία με το δικό τους στυλ κρυπτογράφησης και τη στέλνουν μέσω μιας μη τυπικής θύρας κυκλοφορίας. Δεδομένου ότι οι ιστότοποι χρησιμοποιούν συνήθως αυτές τις μεθόδους για τη μετάδοση δεδομένων, οι ISP ή τα τείχη προστασίας λογοκρισίας δεν θα παρατηρήσουν τίποτα ασυνήθιστο. Για να χρησιμοποιήσετε μια σήραγγα SSL, θα πρέπει να κάνετε λήψη του στήθος λογισμικό, το οποίο είναι λίγο επίπονο στην εγκατάσταση και τη χρήση. Ωστόσο, μόλις μάθετε τις λεπτομέρειες της εφαρμογής, θα μπορείτε να απολαύσετε ξανά το ανοιχτό διαδίκτυο.

Τορ και κρεμμύδι

Πιθανότατα έχετε ακούσει για το Tor Browser και τα ισχυρά χαρακτηριστικά ανωνυμοποίησης του. Το λογισμικό αξιοποιεί το δίκτυο Tor το οποίο χρησιμοποιεί μια σειρά κατανεμημένων, αποκεντρωμένων υπολογιστών για να μεταφέρει δεδομένα από τον έναν κόμβο στον άλλο. Αυτό το κάνει χρησιμοποιώντας onion routing, μια διαδικασία περιτυλίγματος πακέτων δεδομένων σε πολλαπλά επίπεδα κρυπτογράφησης. Κάθε κόμβος αφαιρεί ένα μόνο επίπεδο κρυπτογράφησης πριν το στείλει στον επόμενο υπολογιστή του δικτύου. Στο τέλος, το πακέτο υποβάλλεται σε επεξεργασία κανονικά και στη συνέχεια αποστέλλεται πίσω στην προέλευση μέσω του ίδιου δικτύου.

Το Tor είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό εργαλείο για την προσθήκη ανωνυμίας στις καθημερινές δραστηριότητες του Διαδικτύου. Ωστόσο, η απίστευτα αργή φύση του το καθιστά κακή επιλογή για πράγματα όπως λήψεις μεγάλων αρχείων και ροές βίντεο. Το Tor είναι επίσης αρκετά εύκολο να μπλοκαριστεί και πιθανότατα θα είναι ένα από τα πρώτα εργαλεία που θα εξαφανιστεί εάν σκοτωθεί η ουδετερότητα του δικτύου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tor με ένα VPN

Obfsproxy

Το Obfsproxy, το οποίο είναι συντομογραφία του διακομιστή μεσολάβησης συσκότισης, είναι ένα εργαλείο που βοηθά στην παράκαμψη της λογοκρισίας και των μεθόδων ελέγχου του Διαδικτύου, αποκρύπτοντας την κίνηση OpenVPN ή SSH κάτω από ένα πρόσθετο φάκελο κρυπτογράφησης. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη για τους περιστασιακούς χρήστες, ωστόσο, καθιστώντας την κακή επιλογή για βασικές ενέργειες ξεμπλοκαρίσματος.

Τα καλύτερα VPN για ξεκλείδωμα του Διαδικτύου

Το να νικήσεις τα πολυεπίπεδα πακέτα Διαδικτύου και τα τείχη προστασίας λογοκρισίας δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Οι σήραγγες SSH κάνουν απίστευτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν είναι τέλειες. Τα VPN συμπληρώνουν τα περισσότερα από τα κενά που αφήνουν οι σήραγγες SSH και είναι ανώτερα σχεδόν από κάθε άποψη. Επιλέγοντας το σωστό VPN, μπορείτε να διατηρήσετε πολλές από τις διαδικτυακές σας ελευθερίες χωρίς να περάσετε από περίπλοκες ρυθμίσεις.

  Πώς να εφαρμόσετε τα φίλτρα Prisma σε φωτογραφίες από την επιφάνεια εργασίας

Η επιλογή ενός καλού VPN με πρόσθετη υποστήριξη κρυπτογράφησης δεν είναι μια απλή διαδικασία. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα κύρια VPN δεν προσφέρουν τίποτα πέρα ​​από το τυπικό πρωτόκολλο OpenVPN. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά που ξεπερνούν τον κανόνα, γι’ αυτό και τα συνιστούμε σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να διατηρήσει τα δεδομένα του ιδιωτικά και τις συνδέσεις του στο Διαδίκτυο χωρίς παρακολούθηση.

1. NordVPN

Το NordVPN είναι ο καλύτερος πάροχος VPN. Το τεράστιο δίκτυο της υπηρεσίας με περισσότερους από 5.100 διακομιστές σε ~60 διαφορετικές χώρες είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πώλησης, αλλά αξίζει επίσης να αναφερθεί η ενδελεχής πολιτική μηδενικής καταγραφής που καλύπτει τα πάντα, από την κίνηση μέχρι το εύρος ζώνης, τις διευθύνσεις IP, ακόμη και τις χρονικές σημάνσεις. Οι χρήστες απολαμβάνουν λειτουργίες όπως προστασία από διαρροές DNS, αυτόματο διακόπτη kill και κρυπτογράφηση AES 256-bit σε κάθε σύνδεση μέσω κάθε συσκευής, επίσης.

Το NordVPN δεν προσφέρει υποστήριξη σήραγγας SSH, αλλά παρέχει σήραγγες obfsproxy και SSL μέσω των κύριων εφαρμογών του. Και οι δύο μέθοδοι βοηθούν στην ασφάλεια της σύνδεσής σας χρησιμοποιώντας πρόσθετα μέτρα κρυπτογράφησης και είναι εξαιρετικές επιλογές για να έχετε ως αντίγραφα ασφαλείας σε περίπτωση που η ουδετερότητα του δικτύου βγει από το παράθυρο.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το NordVPN.

Πλεονεκτήματα
Οι πολύ γρήγορες ταχύτητες το καθιστούν μια ισχυρή επιλογή για ροή 4K
Πάνω από 5.400 διακομιστές σε 61 χώρες
Ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας
Με έδρα τον Παναμά
Πολιτική εγγύησης επιστροφής χρημάτων.

Μειονεκτήματα
Οι εφαρμογές μπορεί κάποια στιγμή να καθυστερήσουν να συνδεθούν.

2. Surfshark

Ενώ οι σήραγγες SSH χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για να ξεπεράσουν τα μπλοκ τοποθεσιών, υπάρχουν πλέον πολλές εκσυγχρονισμένες εναλλακτικές λύσεις. Το Surfshark είναι ένα από τα πιο φρέσκα πρόσωπα στην αίθουσα των VPN κορυφαίας βαθμίδας, αλλά έχει ήδη καθιερωθεί ανάμεσα στα καλύτερα του κλάδου. Φέρνει μαζί του μια πληθώρα τεχνολογικών ενημερώσεων και ενημερώσεων ποιότητας ζωής που γίνονται γρήγορα αντιληπτές ως απαραίτητες, παρά ως επιπλέον.

Πρώτον, το Surfshark έχει αναβαθμίσει τον κρυπτογράφηση κρυπτογράφησης στον ίδιο που χρησιμοποιεί η NSA: 256-AES-GCM. Σε πρακτικούς όρους, αυτό είναι άθραυστο, ακόμη και με θεωρητική υπολογιστική ισχύ. Επιπλέον, έχουν καταργήσει τα απαρχαιωμένα πρωτόκολλα σήραγγας, προτιμώντας τα OpenVPN, IKEv2/IPSec, WireGuard και Shadowsocks (μόνο για Windows). Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την ασφάλεια, αλλά και την απόδοση.

Και αντί να περιορίζει τις προηγμένες λειτουργίες όπως η συσκότιση σε μερικούς εξειδικευμένους διακομιστές, κάθε ένας από τους 800+ κόμβους τους είναι ικανός να ξεπεράσει το DPI και να ξεπεράσει τα μπλοκ VPN. Σε συνδυασμό με μια εξαιρετική, ανεξάρτητα επαληθευμένη πολιτική απαγόρευσης καταγραφής, και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το Surfshark γνώρισε τέτοια μετεωρική επιτυχία.

Πλεονεκτήματα
Κάθε διακομιστής έχει βελτιστοποιηθεί για την απεμπλοκή του Netflix, του BBC iPlayer, του Hulu και άλλων
Κάθε διακομιστής είναι ένας εξειδικευμένος διακομιστής
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων χωρίς ερωτήσεις
Με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, όπου δεν υπάρχουν νόμοι για τη διατήρηση δεδομένων
Η ανταποκρινόμενη υποστήριξη πελατών διαθέσιμη 24/7.

Μειονεκτήματα
Το αναπτυσσόμενο δίκτυο δεν έχει την ίδια κάλυψη με τα πιο ώριμα VPN
Η κατάσταση “νέο παιδί στο μπλοκ” ενδέχεται να μην ενσταλάξει την ίδια εμπιστοσύνη με τους μεγαλύτερους παρόχους.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το Surfshark.

3. ExpressVPN

Το ExpressVPN είναι ένα από τα πιο γρήγορα VPN στην αγορά. Το μεγάλο δίκτυο διακομιστών της εταιρείας εκτείνεται σε όλο τον κόσμο για να παρέχει γρήγορες συνδέσεις ανεξάρτητα από το πού ζείτε, εργάζεστε ή ταξιδεύετε. Η προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση AES 256-bit κλειδώνει τα δεδομένα σας καλά και σφιχτά, ενώ μια πολιτική μηδενικής καταγραφής για την κυκλοφορία, προστασία από διαρροές DNS και ένας αυτόματος διακόπτης kill σας κρατούν ασφαλείς πάνω και πέρα ​​από τον κανόνα. Οι εφαρμογές του ExpressVPN είναι επίσης απίστευτα εύχρηστες. Θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο; Απλώς ενεργοποιήστε το λογισμικό και κάντε κλικ σε ένα κουμπί, αυτό είναι!

Το ExpressVPN δεν υποστηρίζει από προεπιλογή σήραγγες SSH. Επιτρέπει σήραγγες SSL στις κύριες εφαρμογές του, το οποίο παρέχει παρόμοια συσκότιση που θα βοηθήσει στην εξάλειψη των μπλοκ και της λογοκρισίας ιστότοπων εξίσου αποτελεσματικά.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το ExpressVPN.

Πλεονεκτήματα
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 3 μήνες δωρεάν (49% έκπτωση – παρακάτω σύνδεσμος)
3.000+ εξαιρετικά γρήγοροι διακομιστές
Δεν βρέθηκαν διαρροές DNS/IP
Καμία πολιτική καταγραφής δεν εφαρμόζεται καλά
Μεγάλη υποστήριξη (24/7 συνομιλία).

Μειονεκτήματα
Επιλογές διαμόρφωσης Power-users.

συμπέρασμα

Η απώλεια της δικτυακής ουδετερότητας σημαίνει ακρωτηριασμό των διαδικτυακών ελευθεριών όλων μας. Οι μικρές επιχειρήσεις θα υποφέρουν, η καινοτομία θα δει απότομη ύφεση και η καθημερινή χρήση του Διαδικτύου θα είναι μια εντυπωσιακά διαφορετική υπόθεση. Τα VPN μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην αποκατάσταση του κανονικού Διαδικτύου, αλλά ακόμη και αυτά έχουν τα μειονεκτήματά τους. Οι μοναδικές μέθοδοι κρυπτογράφησης όπως το SSH tunneling απαιτούν λίγη ρύθμιση και τεχνική τεχνογνωσία, αλλά είναι ιδανικές για την εξάλειψη των σκληρών αποκλεισμών που επιβάλλονται από τους ISP. Έχετε συμβουλές σχετικά με το ξεκλείδωμα του ανοιχτού Διαδικτύου; Μοιραστείτε τις γνώσεις σας στα σχόλια παρακάτω!