Πώς να ρυθμίσετε εκτυπωτές σε Linux με κούπες

Το να λειτουργήσει ένας εκτυπωτής σε Linux είναι πιο δύσκολο από ό,τι σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι δεν έχουν όλοι οι εκτυπωτές υποστήριξη προγραμμάτων οδήγησης για Linux. Επιπλέον, κάθε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας χειρίζεται τους εκτυπωτές με διαφορετικό τρόπο, επομένως δεν υπάρχει καθολικό σύνολο οδηγιών που πρέπει να ακολουθούν οι χρήστες. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να διαμορφώσετε εκτυπωτές σε Linux. το σύστημα εκτύπωσης Cups. Είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα που αναπτύσσει η Apple. Με αυτό, η προσθήκη εκτυπωτών στο Linux είναι παιχνιδάκι!
SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Τοποθετήστε Κύπελλα

Σχεδόν όλες οι εκτυπώσεις σε Linux γίνονται με Cups. Μπορεί να έχετε ήδη εγκαταστήσει αυτό το λογισμικό στον υπολογιστή σας Linux. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια 100% των περιπτώσεων, επομένως είναι ασφαλές να προχωρήσετε στη διαδικασία εγκατάστασης ούτως ή άλλως. Ανοίξτε ένα τερματικό και ακολουθήστε τις εντολές για να λειτουργήσει ανάλογα με τη διανομή Linux σας.

Ubuntu

sudo apt install cups

Debian

sudo apt-get install cups

Arch Linux

sudo pacman -S cups

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install cups -y

OpenSUSE

sudo zypper install cups

Γενικό Linux

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Cups αλλά δεν μπορείτε να το εγκαταστήσετε στο Linux OS σας με τον εύκολο τρόπο; Μην ανησυχείς! Ο πηγαίος κώδικας για το λογισμικό βρίσκεται στο Github. Για να το εγκαταστήσετε, διαβάστε αυτή τη σελίδα. Μάθετε ποιες εξαρτήσεις θα χρειαστείτε για να χτιστεί σωστά. Στη συνέχεια, όταν ληφθούν υπόψη όλες οι εξαρτήσεις, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε το εργαλείο Git για να κλωνοποιήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση.

git clone https://github.com/apple/cups.git

Χρησιμοποιώντας την εντολή CD, μετακινήστε το τερματικό στο φάκελο cups sources.

cd cups

Εκτελέστε την εντολή configure. Η χρήση του configure δημιουργεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατασκευή Cups. Θα ελέγξει επίσης για εξαρτήσεις και θα δει εάν το περιβάλλον του κτιρίου έχει ρυθμιστεί σωστά. ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ!

./configure

Αφήστε τα σενάρια ρύθμισης παραμέτρων να εκτελούνται και ρυθμίστε το περιβάλλον ανάπτυξης. Εάν τα σενάρια δεν παρουσιάζουν σφάλματα, είναι ασφαλές να ξεκινήσετε τη μεταγλώττιση. Στο τερματικό, εκτελέστε την εντολή make.

make

Τα Cups χρειάζονται πολύ χρόνο για τη μεταγλώττιση, ειδικά σε υπολογιστές Linux που δεν έχουν μεγάλη ισχύ απόδοσης. Όταν ολοκληρωθεί η μεταγλώττιση, χρησιμοποιήστε την εντολή δοκιμής για να ελέγξετε το λογισμικό και να προσδιορίσετε ότι λειτουργεί.

make test

Τέλος, αφού εκτελέσετε τη δοκιμή, εγκαταστήστε το Cups στο σύστημα με:

sudo make install

Προσθήκη εκτυπωτών

Το σύστημα εκτύπωσης Cups στο Linux είναι αρκετά αυτόματο — εάν διαθέτετε εκτυπωτή που διαθέτει εγγενή υποστήριξη Linux. Ωστόσο, εάν το λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε δεν έχει ενσωματωμένο πρόγραμμα οδήγησης για Linux, το Cups δεν πρόκειται να το δει και τίποτα δεν θα λειτουργήσει.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Upterm σε Linux

Γενικά, μια καλή λύση για την εκτύπωση σε Linux είναι να μάθετε εάν ο εκτυπωτής σας υποστηρίζει την εργασία μέσω δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ο κατασκευαστής αρνηθεί να υποστηρίξει την πλατφόρμα Linux, δεν θα έχει σημασία και θα μπορείτε ούτως ή άλλως να τη χρησιμοποιήσετε με το Cups.

Για να προσθέσετε έναν εκτυπωτή, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης και φορτώστε τη διεπαφή ιστού Cups.

localhost:631/

Στη διεπαφή ιστού Cups, κάντε κλικ στην καρτέλα «Διαχείριση» στο επάνω μέρος της σελίδας. Εναλλακτικά, αναζητήστε “Κύπελλα για διαχειριστές” και επιλέξτε το κουμπί “Προσθήκη εκτυπωτών και τάξεων” για να μεταβείτε στην περιοχή διαχείρισης εκτυπωτή.

  Οι 5 καλύτερες αναπτυσσόμενες εφαρμογές τερματικού για Linux

Τοπικοί εκτυπωτές

Θέλετε να προσθέσετε έναν τοπικό εκτυπωτή; Ξεκινήστε ενεργοποιώντας το και συνδέστε το στον υπολογιστή σας Linux. Βεβαιωθείτε ότι το Linux το εντοπίζει ως συσκευή, εισάγοντας την ακόλουθη εντολή σε ένα τερματικό:

lsusb

Εάν ο εκτυπωτής εμφανίζεται ως συσκευή στο lsusb, το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να τον υποστηρίζει. Επιστρέψτε στην περιοχή διαχείρισης του εκτυπωτή Cups και κάντε κλικ στο κουμπί «εύρεση νέων εκτυπωτών». Η επιλογή αυτής της επιλογής είναι καλύτερη, καθώς επιτρέπει στο Cups να σαρώσει το σύστημά σας για τυχόν εκτυπωτές (τοπικά και στο δίκτυο).

Αφήστε τα Cups να κάνουν σάρωση για συσκευές. Όταν ολοκληρωθεί η σάρωση, θα εκτυπωθεί μια λίστα με τους διαθέσιμους εκτυπωτές. Στη συνέχεια, σε κάθε εκτυπωτή που βρίσκει, θα δείτε ένα κουμπί “Προσθήκη αυτού του εκτυπωτή”. Κάντε κλικ σε αυτό και προσθέστε τον εκτυπωτή σας στο σύστημα Cups.

  Πώς να προσθέσετε πληροφορίες συστήματος στην επιφάνεια εργασίας Linux

Εκτυπωτές δικτύου

Το Cups είναι αρκετά καλό στον εντοπισμό συμβατών εκτυπωτών, ακόμη και δικτυακών. Εάν γνωρίζετε την ακριβή διεύθυνση IP δικτύου του εκτυπωτή δικτύου σας, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη εκτυπωτή”, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Άλλοι εκτυπωτές δικτύου” και καθορίστε τη διεύθυνση. Διαφορετικά, επιλέξτε το κουμπί «Εύρεση νέων εκτυπωτών» και αφήστε το λογισμικό να το εντοπίσει αυτόματα.

Αφού αφήσετε το Cups να ανιχνεύσει εκτυπωτές, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη αυτού του εκτυπωτή” δίπλα στον εκτυπωτή σας στη διεπαφή.

Εκτύπωση δοκιμαστικής σελίδας

Τώρα που ο εκτυπωτής σας λειτουργεί με Cups, ήρθε η ώρα να εκτυπώσετε μια δοκιμαστική σελίδα, για να επιβεβαιώσετε ότι μπορείτε να εκτυπώσετε. Ανοίξτε το μενού της εφαρμογής σας, πληκτρολογήστε “εκτυπωτές” και ανοίξτε το.

Οδηγίες Gnome/GTK

Να χρησιμοποιήσετε το Gnome ή ένα περιβάλλον επιφάνειας εργασίας που χρησιμοποιεί την εφαρμογή εκτυπωτή Gnome; Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να εκτυπώσετε μια δοκιμαστική σελίδα.

Βήμα 1: ανοίξτε την εφαρμογή εκτυπωτή αναζητώντας “εκτυπωτές” στις δραστηριότητες ή στην περιοχή ρυθμίσεων.

Βήμα 2: αναζητήστε τον εκτυπωτή που προσθέσατε στο Cups και επιλέξτε τον στο μενού.

Βήμα 3: βρείτε το κουμπί «εκτύπωση δοκιμαστικής σελίδας» και επιλέξτε το για να ξεκινήσει η εκτύπωση μιας δοκιμαστικής σελίδας.

Οδηγίες KDE

Είστε χρήστης του KDE Plasma; Εάν ναι, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να μάθετε πώς να εκτυπώνετε μια δοκιμαστική σελίδα.

Βήμα 1: ανοίξτε το μενού της εφαρμογής Plasma και αναζητήστε “Εκτυπωτές”.

Βήμα 2: στην εφαρμογή Εκτυπωτές, επιλέξτε τον εκτυπωτή που προσθέσατε στο Cups.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί «συντήρηση» και επιλέξτε «εκτύπωση δοκιμαστικής σελίδας».