Πώς να ρυθμίσετε ένα Cisco VPN

Αποποίηση ευθύνης: Ορισμένες σελίδες σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να περιλαμβάνουν σύνδεσμο συνεργατών. Αυτό δεν επηρεάζει το editorial μας με κανέναν τρόπο.

Θέλετε να μάθετε πώς να ρυθμίσετε ένα Cisco VPN; Η Cisco είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα στη δικτύωση. Είναι το όνομα πίσω από τους περισσότερους εταιρικούς δρομολογητές, ένα μεγάλο μέρος δρομολογητών κορμού διαδικτύου, τείχη προστασίας, διακόπτες και εξοπλισμό δικτύου. Παρέχει επίσης εφαρμογές τελικού χρήστη όπως το Cisco AnyConnect που χρησιμοποιείται σε πολλά κολέγια και πανεπιστήμια καθώς και σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό το σεμινάριο θα σας καθοδηγήσει στη ρύθμιση ενός Cisco AnyConnect VPN.

Ένα VPN είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την προστασία της κυκλοφορίας του δικτύου σας από την επιτήρηση. Είτε πρόκειται για κρατική χορηγία, είτε για ISP είτε για πειρατεία, η κρυπτογράφηση της κυκλοφορίας σας την κρατά μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ακόμα κι αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, η διασφάλιση της κυκλοφορίας σας στο Διαδίκτυο αποτελεί θεμελιώδες μέρος της ασφάλειας του υπολογιστή. Ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα επιμένουν σε αυτό και οι περισσότερες εταιρείες που επιτρέπουν την απομακρυσμένη πρόσβαση σε δεδομένα ή εφαρμογές θα το κάνουν επίσης.

Το Cisco AnyConnect περιλαμβάνει τον υπολογιστή-πελάτη που εγκαθιστάτε στις συσκευές σας και μια συσκευή web ή Adaptive Security Appliance (ASA). Το Cisco ASA είναι μια ενιαία συσκευή που περιλαμβάνει τείχος προστασίας, προστασία από ιούς, φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, διακομιστή VPN, συσκευή πιστοποιητικού SSL και περισσότερες λειτουργίες. Εκεί που κάποτε θα χρησιμοποιούσαμε ξεχωριστό τείχος προστασίας υλικού, διακομιστή VPN και λύση προστασίας από ιούς, όλα μπορούν να ενσωματωθούν σε μια ενιαία συσκευή. Είναι ένας τακτοποιημένος τρόπος για να εξασφαλίσετε την επιχείρησή σας. Αυτή η συσκευή προστατεύει όλες τις λύσεις είναι ένας από τους λόγους που το ASA είναι τόσο δημοφιλές.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN με το DraftKings

Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

Ρύθμιση του Cisco AnyConnect VPN

Η ρύθμιση του Cisco AnyConnect VPN είναι παρόμοια με τη ρύθμιση οποιουδήποτε προγράμματος-πελάτη VPN. Η προσέγγιση εξαρτάται από τη συσκευή στην οποία το εγκαθιστάτε, αλλά μόλις εγκατασταθεί, η ρύθμιση είναι πολύ απλή. Μπορείτε να κάνετε λήψη του Cisco AnyConnect VPN απευθείας από τη Cisco, αλλά εάν το χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε με το κολέγιο ή τον εργοδότη σας, θα πρέπει να παρέχουν έναν σύνδεσμο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο καθώς θα μπορούσε να περιέχει το αρχείο ρυθμίσεων που είναι απαραίτητο για γρήγορη σύνδεση.

Για να μπορέσετε να συνδεθείτε στο VPN σας χρησιμοποιώντας το Cisco AnyConnect, θα χρειαστείτε μια σύνδεση. Εάν συνδέεστε σε ένα δίκτυο κολεγίων ή εταιρείας, η ομάδα υποστήριξης HR ή IT θα πρέπει να σας τα είχε στείλει κάποια στιγμή. Δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε χωρίς αυτά.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε ένα Chromebook

Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

Σε διαφορετική περίπτωση:

  • Κάντε λήψη του προγράμματος-πελάτη Cisco AnyConnect VPN.
  • Εγκαταστήστε το πρόγραμμα-πελάτη στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας το αρχείο InstallAnyConnect.exe.
  • Ακολουθήστε τον οδηγό εγκατάστασης και επιλέξτε OK μόλις ολοκληρωθεί.
  • Επιτρέψτε στην εγκατάσταση να πραγματοποιήσει έλεγχο ταυτότητας εάν το ζητήσει και επιλέξτε Τέλος μόλις ολοκληρωθεί.
  • Το πρόγραμμα εγκατάστασης ενδέχεται να μην περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα ρύθμισης, ανάλογα με το από πού αποκτήσατε πρόσβαση στο αρχείο του προγράμματος λήψης. Το παραπάνω παράδειγμα χρησιμοποιεί το εκτελέσιμο αρχείο των Windows. Android, Mac OS και άλλα λειτουργικά συστήματα θα χρησιμοποιήσουν κάτι άλλο.

    Ρύθμιση του Cisco AnyConnect VPN σε συσκευή Chromebook ή Android

    Ένα άλλο παράδειγμα θα ήταν η εγκατάσταση του Cisco AnyConnect VPN σε ένα Chromebook. Το αναφέρω συγκεκριμένα καθώς δεν χρησιμοποιεί την τυπική εγκατάσταση εφαρμογής. Ενώ η Cisco διαθέτει μια συμβατή εφαρμογή Android, δεν λειτουργεί όσο θα έπρεπε, επομένως η εταιρεία συνιστά τη χρήση της επέκτασης Chrome. Απλώς έχετε υπόψη σας ότι μόνο η κυκλοφορία του Chrome θα κρυπτογραφηθεί εάν το κάνετε αυτό. Όλη η άλλη κίνηση δεν θα χρησιμοποιεί το VPN.

    Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

  • Κατεβάστε την επέκταση του Cisco AnyConnect Chrome από εδώ.
  • Επιλέξτε Προσθήκη στο Chrome και επιτρέψτε την πρόσβαση σε οτιδήποτε ζητήσει.
  • Επιλέξτε Εκκίνηση εφαρμογής για να τη διαμορφώσετε.
  • Επιλέξτε Προσθήκη νέας σύνδεσης και εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσης VPN.
  •   Κριτική NordVPN 2022. Απόψεις, Μειονεκτήματα, Πλεονεκτήματα, Τιμές, Δοκιμή

    Μόλις γίνει έλεγχος ταυτότητας της επέκτασης, μπορείτε να ρυθμίσετε μια νέα σύνδεση, να την αποθηκεύσετε και να τη χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε να συνδεθείτε.

    Σύνδεση Cisco AnyConnect VPN

    Αφού εγκατασταθεί, μπορείτε να συνδέσετε το Cisco AnyConnect VPN ανά πάσα στιγμή, αρκεί να έχετε τα στοιχεία σύνδεσης που παρέχονται από το κολέγιο ή τον εργοδότη σας. Ανοίξτε την εφαρμογή, εισαγάγετε το δίκτυο στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε, πληκτρολογήστε τα στοιχεία σύνδεσής σας, πατήστε Σύνδεση και θα δείτε ένα συνδεδεμένο παράθυρο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

    Ορισμένα δίκτυα απαιτούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Εάν το δικό σας είναι ένα από αυτά, αποκτήστε τον κωδικό και πληκτρολογήστε τον στο νέο παράθυρο 2FA. Πατήστε Συνέχεια και το VPN θα συνδεθεί. Θα πρέπει να δείτε μια κατάσταση στη συσκευή σας που θα σας ενημερώνει ότι έχετε συνδεθεί στην υπηρεσία Cisco AnyConnect.

    Για να αποσυνδεθείτε, επιλέξτε την ειδοποίηση των Windows ή ανοίξτε την εφαρμογή Cisco AnyConnect στη συσκευή σας και επιλέξτε Αποσύνδεση. Δώστε του μερικά δευτερόλεπτα για να αποσυνδεθεί από το ασφαλές δίκτυο και λίγα δευτερόλεπτα ακόμη για να εφαρμόσουν οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις δικτύου οι συσκευές σας. Τώρα θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο κανονικά εκτός VPN.

    Ο πελάτης Cisco AnyConnect VPN κάνει σύντομη εργασία για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο μεταξύ ενός οργανισμού και απομακρυσμένων πελατών. Είναι γρήγορο, ασφαλές και κάνει εξαιρετική δουλειά στο να κρατά τα πράγματα απλά για τους χρήστες. Δεν είναι περίεργο που είναι τόσο δημοφιλές!