Πώς να προστατέψετε το Smarthome σας από επίθεση

Κάθε νέα συσκευή που εισάγετε στο smarthome σας είναι μια άλλη συσκευή που μπορεί να δεχθεί επίθεση. Μπορείτε να ασφαλίσετε το smarthome σας με απλά βήματα, όπως το κλείδωμα του δρομολογητή σας και η σωστή φροντίδα των gadget στο smarthome σας.

Ξεκινήστε με τον δρομολογητή σας

Οι περισσότερες συσκευές smarthome απαιτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσουν σωστά. Αν και δεν συνδέονται όλες οι συσκευές απευθείας στο διαδίκτυο (όπως οι λαμπτήρες κυμάτων z), αυτές που συνήθως δεν συνδέονται σε έναν διανομέα ή άλλη συσκευή για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Έτσι, από πολλές απόψεις, το πιο σημαντικό σημείο ευπάθειας είναι ο δρομολογητής σας.

Και η ασφάλιση του δρομολογητή σας πρέπει να είναι το πρώτο σας βήμα. Θα πρέπει να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης διαχειριστή που χρησιμοποιήσατε για πρόσβαση στο δρομολογητή. Ενημερώστε το υλικολογισμικό του δρομολογητή εάν είναι παλιό και ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση. Χρησιμοποιείτε πάντα έναν περίπλοκο κωδικό πρόσβασης μοναδικό για τον δρομολογητή Wi-Fi σας. Με έναν τυπικό δρομολογητή (μη Mesh), μπορείτε να τα επιτύχετε όλα αυτά από τη διεπαφή ιστού του δρομολογητή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας. Οι δρομολογητές πλέγματος, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν διεπαφή ιστού. Θα κάνετε τις αλλαγές από μια εφαρμογή.

Εάν ο κατασκευαστής του δρομολογητή σας δεν προσφέρει πλέον νέο υλικολογισμικό, θα πρέπει να σκεφτείτε να το αντικαταστήσετε. Ενώ συνήθως λέμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται δρομολογητή Mesh για τα σπίτια τους, τα smarthome επωφελούνται από αυτούς. Αποκτάτε καλύτερη κάλυψη για όλες τις συσκευές Wi-Fi σας και οι περισσότεροι δρομολογητές Mesh ενημερώνουν αυτόματα το υλικολογισμικό και προσφέρουν πρόσθετες υπηρεσίες προστασίας ως συνδρομή.

  Πώς να προσθέσετε σχόλια στα Έγγραφα Google

Χρησιμοποιήστε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε συσκευή

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης δεν είναι μόνο για ιστότοπους. έχουν και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Πολλές συσκευές smarthome απαιτούν κωδικό πρόσβασης όταν τις ρυθμίζετε. Συνήθως, αυτό περιλαμβάνει τη λήψη μιας εφαρμογής και τη δημιουργία ενός λογαριασμού χρήστη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως οι λαμπτήρες κυμάτων Z, θα δημιουργήσετε έναν ενιαίο λογαριασμό για ένα Hub για χρήση με πολλές συσκευές.

Κάθε συσκευή για την οποία δημιουργείτε λογαριασμό θα πρέπει να έχει έναν μοναδικό, περίπλοκο κωδικό πρόσβασης. Εάν επαναχρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης σε υπηρεσίες και συσκευές smarthome, διατρέχετε τον κίνδυνο μιας μεμονωμένης παραβιασμένης μονάδας να οδηγήσει σε πρόσθετα σημεία ευπάθειας σε όλο το σπίτι σας.

Εάν δεν το κάνετε ήδη, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Υπηρεσίες όπως LastPass ή Dashlane μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να παρακολουθείτε μεγάλους και περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης. Μπορεί να πιστεύετε ότι οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης προορίζονται μόνο για την αποθήκευση διαπιστευτηρίων ιστότοπου, αλλά μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε είδος κωδικού πρόσβασης σε αυτούς. Επιπλέον, μπορείτε να αποθηκεύσετε ασφαλείς σημειώσεις, αρχεία, σελιδοδείκτες και άλλα σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όπου είναι διαθέσιμο

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας πέρα ​​από τον απλό κωδικό πρόσβασης. Με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αφού δώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, δίνετε στη συνέχεια πρόσθετη απόδειξη ταυτότητας. Συνήθως έρχεται με τη μορφή κωδικού, είτε δημιουργείται τυχαία από μια εφαρμογή τηλεφώνου είτε σας αποστέλλεται μέσω μηνύματος κειμένου ή τηλεφωνικής κλήσης.

Δυστυχώς, η προσφορά ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων δεν είναι πολύ συνηθισμένη στις smarthome συσκευές, αλλά αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει. Φωλιά και Wyze Και οι δύο προσφέρουν πλέον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Οι κάμερες ασφαλείας είναι οι συσκευές που είναι πιο πιθανό να έχουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και θα πρέπει οπωσδήποτε να το χρησιμοποιήσετε μαζί τους. Όπως ανακάλυψε ένα ζευγάρι, αντί να προσπαθήσει να σπάσει τον δρομολογητή σας, ένας εισβολέας μπορεί να έχει πιο εύκολο χρόνο χρησιμοποιώντας κλεμμένα διαπιστευτήρια για να συνδεθεί στους λογαριασμούς που σχετίζονται με τις συσκευές smarthome σας. Ο έλεγχος ταυτότητας σε δύο βήματα μπορεί να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο.

  Πώς να βρείτε ποια γενιά είναι ο επεξεργαστής Intel στα Windows

Ελέγξτε τις εφαρμογές που σχετίζονται με τις έξυπνες συσκευές σας, όπου είναι δυνατόν, ενεργοποιήστε το. Συνιστούμε να αντιστοιχίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων με μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, όπως το Google Authenticator για iOS και Android.

Ενημερώνετε τακτικά το υλικολογισμικό σε όλες τις συσκευές σας

Ακριβώς όπως ο δρομολογητής σας, θα πρέπει να ενημερώνετε τακτικά το υλικολογισμικό για όλες τις συσκευές smarthome σας. Το υλικολογισμικό είναι ουσιαστικά το λογισμικό που είναι ενσωματωμένο στο υλικό σας—καθορίζει τις δυνατότητες και τις δυνατότητες του υλικού σας. Οι κατασκευαστές βρίσκουν τακτικά προβλήματα και τα διορθώνουν και συχνά προσθέτουν νέες δυνατότητες στην πορεία.

Γενικά, μπορείτε να ενημερώσετε τις περισσότερες συσκευές smarthome μέσω μιας εφαρμογής. Αυτό περιλαμβάνει τα gadget Z-wave και ZigBee που συνδέετε σε έναν έξυπνο κόμβο. Θα ελέγξετε την εφαρμογή του smart hub για αυτές τις ενημερώσεις.

Εάν ο κατασκευαστής δεν υποστηρίζει πλέον μια συσκευή smarthome που έχετε εγκαταστήσει, θα πρέπει να την αντικαταστήσετε το συντομότερο δυνατό. Εάν δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Αγοράστε μόνο από αξιόπιστες, γνωστές εταιρείες

Τόσα πολλά έξυπνα βύσματα.

Αν ψάξετε στο Amazon για έξυπνα βύσματα, θα βρείτε δεκάδες επιλογές από δεκάδες κατασκευαστές. Κάποια που μπορεί να έχετε ακούσει, πολλά πιθανότατα θα σας είναι εντελώς άγνωστα. Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε τη φθηνότερη επιλογή που υπόσχεται τα χαρακτηριστικά που θέλετε, αλλά θα πρέπει πρώτα να ερευνήσετε την εταιρεία.

Οι περισσότερες συσκευές smarthome που εισάγετε στο σπίτι σας επικοινωνούν με διακομιστές στο cloud. Το ερώτημα είναι: “σε ποιον ανήκει αυτοί οι διακομιστές;” Όταν κοιτάτε ένα προϊόν που κυκλοφόρησε πρόσφατα από έναν άγνωστο κατασκευαστή, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε με βεβαιότητα πού επικοινωνεί μέχρι να το δοκιμάσει κάποιος. Αν δεν είστε ερευνητής ασφάλειας που απολαμβάνει την πρόκληση, μάλλον δεν θα έπρεπε να είστε το πειραματόζωο.

  Τι είναι το G Suite, τέλος πάντων;

Και εκτός αυτού, το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα smarthomes είναι ότι οι συσκευές σας μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν. Η εταιρεία μπορεί να υποχωρήσει, να εξαφανιστεί ή να αποφασίσει να προχωρήσει σε ένα νεότερο προϊόν και να τερματίσει την υποστήριξη.
Το να μένεις με μια μεγάλη γνωστή εταιρεία δεν εγγυάται ότι δεν θα συμβεί, όπως φαίνεται πότε Ο Λόου σκοτώθηκε από την Ίρις. Αλλά αυτό που παίρνετε είναι ένα ιστορικό για εξέταση. Εξετάζοντας το ιστορικό της εταιρείας, μπορείτε να δείτε πόσο βιώσιμη είναι και αν η εταιρεία υποστηρίζει τα προϊόντα της για μήνες ή χρόνια.

Και με μια καθιερωμένη ιστορία, μπορείτε ακόμη και να δείτε τι χειρίζεται μια εταιρεία την αποτυχία. Ο Wyze, ο κατασκευαστής ορισμένων από τα φθηνότερα προϊόντα smarthome που μπορείτε να ζητήσετε, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα όπου η κυκλοφορία τροφοδοσίας κάμερας διοχετεύθηκε μέσω διακομιστών στην Κίνα. Η εταιρεία εξήγησε τι συνέβη, γιατί συνέβη και πώς επρόκειτο να το διορθώσει.

Μπορεί να μην σας αρέσει καθόλου που συνέβη, αλλά τουλάχιστον ξέρετε, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση για το αν θα αγοράσετε ή όχι το προϊόν, και αυτό είναι το θέμα. Εάν βρήκατε ένα προϊόν από έναν νέο κατασκευαστή, προσπαθήστε να βρείτε κριτικές από πολλούς ιστότοπους. Εάν το μόνο που μπορείτε να βρείτε είναι κριτικές του Amazon, ελέγξτε το Fakespot για να δείτε αν οι κριτικές είναι αληθινές. Προσπαθήστε να βρείτε οποιοδήποτε ιστορικό μπορείτε πριν κάνετε την αγορά. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε καθιερωμένο ιστορικό και πραγματικές κριτικές, παραλείψτε το gadget.

Μην αποκτάτε πρόσβαση στο Smarthome σας από δημόσιο Wi-Fi

Όπως δεν πρέπει να ελέγχετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από δημόσιο Wi-Fi, αποφύγετε την πρόσβαση στο smarthome σας από δημόσιο Wi-Fi. Ακόμα κι αν είστε βέβαιοι ότι είστε ένα νόμιμο δίκτυο Wi-Fi, εκθέτετε πιθανώς τις συσκευές στο σπίτι σας σε οποιονδήποτε σας ακούει. Είναι καλύτερα να μην κάνετε τίποτα ευαίσθητο σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi.

Εάν χρειάζεστε απομακρυσμένη πρόσβαση στο σπίτι σας, είτε χρησιμοποιήστε μια συσκευή με LTE (όπως το τηλέφωνό σας) είτε σκεφτείτε να ρυθμίσετε ένα προσωπικό Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) για να συνδεθείτε με ασφάλεια.