Πώς να προστατέψετε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Η παραβίαση προγράμματος περιήγησης φαίνεται να αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα που αλλάζει και τροποποιεί τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας και ανακατευθύνει σε άλλους ιστότοπους ή μηχανές αναζήτησης χωρίς την άδειά σας.

Και ένας από τους συνηθισμένους αεροπειρατές του προγράμματος περιήγησης είναι το “Yahoo Search Redirect”.

Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome αλλά ανακατευθύνεστε συνεχώς στη μηχανή αναζήτησης Yahoo, το πιθανότερο είναι ότι κάποιος αεροπειρατής του προγράμματος περιήγησης παρεμβαίνει στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας.

Σύμφωνα με την έρευνα ρουτίνας του Cyble Research and Intelligence Lab (CRIL), περισσότεροι από 2 εκατομμύρια χρήστες επηρεάστηκαν από αεροπειρατές του προγράμματος περιήγησης το 2022. Αυτός είναι σχεδόν οι μισοί χρήστες του Διαδικτύου που περιηγούνται στο Διαδίκτυο.

Αυτό δείχνει πόσο συνηθισμένη είναι αυτή η επίθεση. Το Yahoo είναι μια δημοφιλής μηχανή αναζήτησης, αλλά αρκετοί αεροπειρατές προγράμματος περιήγησης, όπως το istartsurf, το outsurfing και το istart123, ανακατευθύνουν τα ερωτήματα αναζήτησης του χρήστη στην ψεύτικη έκδοση της μηχανής αναζήτησης Yahoo ή εισάγουν προτεινόμενες αναζητήσεις ή αποτελέσματα αναζήτησης στη μηχανή αναζήτησης, ανακατευθύνοντας και παραπλανώντας τους χρήστες.

Σε αυτό το ιστολόγιο, θα μάθουμε περισσότερα για τον ιό ανακατεύθυνσης Yahoo, τον σκοπό του και πώς μπορείτε να τον διορθώσετε με διαφορετικές μεθόδους.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι ο ιός ανακατεύθυνσης Yahoo;

Ο ιός ανακατεύθυνσης Yahoo ή η επίθεση πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo είναι ένα δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα (PUP) με επιβλαβείς και απειλητικές λειτουργίες, όπως η παραβίαση του προγράμματος περιήγησης ιστού του υπολογιστή του χρήστη.

Όταν το πρόγραμμα περιήγησής σας ανακατευθύνεται αυτόματα στη μηχανή αναζήτησης Yahoo, είναι πολύ πιθανό να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας ένα κακόβουλο πρόγραμμα ή επέκταση προγράμματος περιήγησης ιστού. Αυτή η επίθεση συχνά οδηγεί σε:

➡️ Συχνά σφάλματα ιστότοπου

➡️ Επιβράδυνση του υπολογιστή

➡️ Αποστράγγιση πόρων

Η ανακατεύθυνση Yahoo διεισδύει σε προγράμματα περιήγησης και υπολογιστές με διάφορους τρόπους. Τις περισσότερες φορές, ο ιός εγκαθίσταται αυτόματα ή πιέζεται προς τα κάτω από ένα δυνητικά ανεπιθύμητο αρχείο ή πρόγραμμα που τροποποιεί τις καταχωρίσεις μητρώου του μητρώου των Windows. Αυτό ορίζει την αναζήτηση Yahoo ως την προεπιλεγμένη αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησής σας ή τη νέα καρτέλα σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας.

Έτσι, εδώ είναι μερικά σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν ο φορητός υπολογιστής ή ο προσωπικός σας υπολογιστής επηρεάζεται από τον ιό ή την επίθεση ανακατεύθυνσης Yahoo:

  • Ανακατευθύνσεις προγράμματος περιήγησης σε ανεπιθύμητους ιστότοπους: Κακόβουλο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να καταλάβει το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του υπολογιστή σας και να ανακατευθύνει τις αναζητήσεις σας σε ανεπιθύμητους ιστότοπους. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι παρατηρείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας σας ανακατευθύνει αυτόματα στην αναζήτηση Yahoo. Σε αυτήν την περίπτωση, κακόβουλοι ιστότοποι που δεν σκοπεύατε να επισκεφτείτε ή να δείτε άσχετες διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα είναι σημάδι μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό και η παρουσία του ιού ανακατεύθυνσης Yahoo.
  • Αργή απόδοση του υπολογιστή: Εάν παρατηρήσετε ξαφνική πτώση στην ταχύτητα ή την απόδοση του υπολογιστή σας και ότι λειτουργεί πιο αργά από το συνηθισμένο, μπορεί να οφείλεται σε παρουσία κακόβουλου λογισμικού καθώς το κακόβουλο λογισμικό επιβραδύνει ή κάνει τη συσκευή σας να μην ανταποκρίνεται. Επιπλέον, τα συχνά σφάλματα ή παγώματα υποδηλώνουν μόλυνση από ιό ανακατεύθυνσης Yahoo ή κακόβουλο λογισμικό.
  • Ανεπιθύμητα αναδυόμενα παράθυρα: Η εμφάνιση ανεπιθύμητων διαφημίσεων και αναδυόμενων παραθύρων είναι επίσης σημάδι της επίθεσης πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo. Αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα ενδέχεται να σχετίζονται με το Yahoo ή άλλες μηχανές αναζήτησης όπως η Google ή εντελώς άσχετες υπηρεσίες και προϊόντα. Η εμφάνιση πολλών άσχετων αναδυόμενων παραθύρων και διαφημίσεων που σχετίζονται με το Yahoo είναι σημάδι της επίθεσης πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo.
  • Ύποπτα προγράμματα: Μερικές φορές, το κακόβουλο λογισμικό εγκαθιστά πρόσθετα προγράμματα και εφαρμογές εν αγνοία σας, τα οποία μπορεί να συγκαλυφθούν ως ασφαλές και νόμιμο λογισμικό. Ωστόσο, αυτά τα προγράμματα και το λογισμικό μπορεί να είναι κακόβουλο κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να κλέβει ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες ή να εκτελεί κακόβουλες δραστηριότητες. Εάν παρατηρήσετε άγνωστες εφαρμογές που δεν έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας, μπορεί να είναι σημάδι μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό.
  • Τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας: Η παρουσία κακόβουλου λογισμικού μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις και τη διαμόρφωση του προγράμματος περιήγησής σας, όπως ρυθμίσεις αρχικής σελίδας, εγκατάσταση μη εγκεκριμένων επεκτάσεων ή αλλαγή της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης σε κακόβουλους ιστότοπους χωρίς την άδειά σας. Εάν παρατηρήσετε τέτοιες αλλαγές που δεν κάνατε μόνοι σας, πιθανότατα είναι επειδή ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον ιό ανακατεύθυνσης Yahoo.
  10 καλύτερα παιχνίδια ελεύθερου σκοπευτή που θα σας κάνουν να νιώσετε αληθινός σκοπευτής

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ιός ή το κακόβουλο λογισμικό ανακατεύθυνσης Yahoo έρχεται στον υπολογιστή σας λόγω εγκατάστασης άλλων πρόσθετων στοιχείων ή λογισμικού. Έτσι, η εγκατάσταση ενός πακέτου λογισμικού, εφαρμογών δωρεάν λογισμικού ή εφαρμογών τρίτων οδηγεί συχνά στη φόρτωση στοιχείων σε δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ιστού και μηχανές αναζήτησης, όπως το Google ή το Yahoo, για την τροποποίηση των ρυθμίσεων Διαδικτύου.

Αλλά ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός πίσω από αυτές τις επιθέσεις πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo; Ας ανακαλύψουμε.

Λόγοι πίσω από την επίθεση Yahoo Redirect Hijack

Ακολουθούν οι διάφοροι λόγοι και οι σκοποί πίσω από τους οποίους οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου παραβιάζουν τον υπολογιστή σας με τον ιό ανακατεύθυνσης Yahoo:

#1. Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) Απάτη ή ενίσχυση της επισκεψιμότητας

Ένας από τους κύριους σκοπούς πίσω από την επίθεση πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo είναι η τροποποίηση των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης που ανακατευθύνουν τους χρήστες σε κακόβουλους ιστότοπους, χειραγωγώντας την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο και τις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης.

Έτσι, η ανακατεύθυνση των χρηστών σε αυτούς τους ιστότοπους ενισχύει τεχνητά την κατάταξη του ιστότοπου στις μηχανές αναζήτησης, επιτρέποντάς τους να κερδίσουν υψηλότερη θέση στη σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP).

#2. Κακόβουλη διαφήμιση

Συνήθως, ο κάτοχος κακόβουλου λογισμικού ανακατευθύνει τους χρήστες σε ιστότοπους που θέλουν να προωθήσουν, κάτι που δημιουργεί έσοδα από τις διαφημίσεις.

Έτσι, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν την επίθεση πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo για να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε κακόβουλους ιστότοπους που εμφανίζουν πολλές διαφημίσεις για να δημιουργήσουν έσοδα μέσω διαφημίσεων pay-per-click.

#3. Εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού

Μερικές παραλλαγές του ιού ανακατεύθυνσης Yahoo έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή του χρήστη.

Ανακατευθύνοντας τους χρήστες σε ιστότοπους που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μολύνουν τον υπολογιστή του χρήστη με τύπους κακόβουλου λογισμικού, όπως trojan ή ιούς, για να αποκτήσουν κακόβουλη και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο σύστημα.

#4. Απάτες phishing

Ένας άλλος κοινός λόγος ή σκοπός πίσω από την επίθεση πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo είναι να εξαπατήσει ή να εξαπατήσει τους χρήστες ώστε να παρέχουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή πληροφορίες.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ανακατευθύνουν τους χρήστες σε παρόμοιους αλλά ψεύτικους ιστότοπους, όπως το Yahoo Finance ή το Yahoo Mail, εξαπατώντας τους να εισαγάγουν τα διαπιστευτήριά τους για να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης, τα ονόματα χρήστη και άλλα εμπιστευτικά δεδομένα.

#5. Παρακολούθηση Δεδομένων

Ταυτόχρονα, πολλοί κυβερνοεγκληματίες και αεροπειρατές του προγράμματος περιήγησης εκτελούν δραστηριότητες παρακολούθησης δεδομένων στο φόντο του προγράμματος περιήγησης του χρήστη.

Αυτό γίνεται για την εξαγωγή του συστήματος και των δεδομένων περιήγησης, των ευαίσθητων διαπιστευτηρίων σύνδεσης και των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στις εφαρμογές για κακόβουλους σκοπούς.

Πώς να διορθώσετε την επίθεση εισβολής ανακατεύθυνσης Yahoo;

Ακολουθούν μερικές μέθοδοι για να διορθώσετε ή να αφαιρέσετε τον ιό ανακατεύθυνσης Yahoo από τον υπολογιστή σας.

  Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Ubuntu (5 εύκολοι τρόποι)

#1. Αλλάξτε την Προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης

Τις περισσότερες φορές, όταν εγκαθιστάτε αναξιόπιστες και πρόχειρες εφαρμογές από άγνωστες πηγές, ορίζουν τη μηχανή αναζήτησης Yahoo ως προεπιλογή κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής. Σε τέτοιες περιπτώσεις, χρειάζεται απλώς να αλλάξετε ξανά τη μηχανή αναζήτησης με μη αυτόματο τρόπο.

Ως εκ τούτου, ενώ η ανακατεύθυνση στη μηχανή αναζήτησης Yahoo κατά την εγκατάσταση του πρόχειρου λογισμικού δεν αποτελεί ένδειξη του ιού ανακατεύθυνσης Yahoo, η αλλαγή της προεπιλεγμένης ρύθμισης της μηχανής αναζήτησης μπορεί να σας βοηθήσει να επιστρέψετε στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Όλα τα κορυφαία προγράμματα περιήγησης ιστού έχουν αυτά τα παρόμοια βήματα για την αλλαγή της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης:

  • Αρχικά, στο τρέχον πρόγραμμα περιήγησής σας, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού.
  • Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» («Προτιμήσεις» στην περίπτωση του προγράμματος περιήγησης Safari).
  • Κάντε κλικ στην «Αναζήτηση» («Μηχανή Αναζήτησης» στην περίπτωση του Google Chrome).
  • Ορίστε μια κατάλληλη μηχανή αναζήτησης της επιλογής σας ως προεπιλογή.

#2. Απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες επεκτάσεις

Ένα από τα προκαταρκτικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το ζήτημα της εισβολής ανακατεύθυνσης Yahoo είναι η κατάργηση περιττών και ανεπιθύμητων επεκτάσεων.

Αυτές οι επεκτάσεις μπορούν να μολυνθούν με ιούς όπως ο ιός ανακατεύθυνσης Yahoo και η κατάργησή τους από το πρόγραμμα περιήγησής σας στον ιστό μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε το ζήτημα της πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καταργήσετε ανεπιθύμητες και ύποπτες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης από τη μηχανή αναζήτησης Chrome:

  • Κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας του προγράμματος περιήγησης Chrome.

  • Κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις”> “Επεκτάσεις”.

  • Ελέγξτε για τις επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ή που φαίνονται άγνωστες.
  • Κάντε κλικ στην «Κατάργηση» για να καταργήσετε τις επεκτάσεις από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μόλις καταργήσετε τις περιττές επεκτάσεις, ελέγξτε αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το ζήτημα της εισβολής ανακατεύθυνσης Yahoo ή εάν έχει καταργηθεί.

#3. Επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων προγράμματος περιήγησης

Εάν οι παραπάνω δύο λύσεις δεν βοηθήσουν, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε ή να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας.

Η επαναφορά των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης Chrome στις προεπιλεγμένες αρχικές ρυθμίσεις θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη μηχανή αναζήτησης, τη σελίδα εκκίνησης, τις καρφιτσωμένες καρτέλες και τη σελίδα νέας καρτέλας. Επιπλέον, θα διαγράψει προσωρινά δεδομένα όπως τα cookie και θα απενεργοποιήσει όλες τις επεκτάσεις. Ωστόσο, μην ανησυχείτε. δεν θα διαγράψει το ιστορικό, τα αγαπημένα και τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας:

  • Στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης Chrome, κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Κάντε κλικ στις «Ρυθμίσεις».

  • Κάντε κλικ στην «Επαναφορά ρυθμίσεων» στην αριστερή γωνία της οθόνης σας.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή ‘Επαναφορά ρυθμίσεων στις αρχικές προεπιλογές τους στην οθόνη.

  • Στην οθόνη θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης, που θα δείχνει τα λεπτομερή στοιχεία που θα επαναφέρουν στην αρχική τους προεπιλεγμένη κατάσταση, εάν συνεχίσετε τη διαδικασία επαναφοράς. Κάντε κλικ στο κουμπί «Επαναφορά ρυθμίσεων» για να συνεχίσετε και να ολοκληρώσετε την επαναφορά.

Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τις αρχικές ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας, θα καταργήσετε τις περιττές επεκτάσεις και θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε την επίθεση πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo.

#4. Εάν χρησιμοποιείτε το Anti-virus McAfee

Οι περισσότεροι χρήστες αντιμετωπίζουν το ζήτημα της πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo όταν χρησιμοποιούν το λογισμικό προστασίας από ιούς McAfee.

Παρόλο που οι χρήστες δεν συμφώνησαν ούτε εγγράφηκαν ποτέ με την McAfee για την αλλαγή της μηχανής αναζήτησης, το λογισμικό εξακολουθεί να αλλάζει τη μηχανή αναζήτησης από Google σε Yahoo.

Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς McAfee και αντιμετωπίζετε την ανακατεύθυνση Google προς Yahoo, εδώ είναι ένας πιθανός λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να συμβεί αυτό.

Όταν το McAfee WebAdvisor ενημερώνεται, επαληθεύει εάν η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησής σας έχει ρυθμιστεί και ενεργοποιηθεί σε Secure Search από το Yahoo. Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας χρησιμοποιεί διαφορετική μηχανή αναζήτησης, όπως το Google, το McAfee WebAdvisor το αλλάζει σε μηχανή αναζήτησης Yahoo, εάν έχετε ενεργοποιήσει την Ασφαλή Αναζήτηση.

  Διορθώστε το Avast που δεν ενημερώνει τους ορισμούς ιών

Μπορείτε να αποτρέψετε την ανακατεύθυνση Yahoo καταργώντας την επιλογή του πλαισίου ελέγχου στο πλαίσιο διαλόγου μηνύματος που εμφανίζεται συνεχώς περιοδικά. Κάντε κλικ στο κουμπί “Τέλος” αφού καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου.

Πηγή: mcafee.com

Το “Ναι, ενεργοποιήστε την Ασφαλή αναζήτηση μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησής μου” είναι προεπιλεγμένο από προεπιλογή. Η κατάργηση της επιλογής του θα αποφύγει το πρόβλημα ανακατεύθυνσης Yahoo.

Συμβουλές για να αποφύγετε να επηρεαστείτε από την επίθεση του Yahoo Redirect Hijack

Ακολουθούν μερικές κρίσιμες συμβουλές για την προστασία του υπολογιστή και του προγράμματος περιήγησης ιστού σας από την επίθεση πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo:

#1. Ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό προστασίας από ιούς

Το λογισμικό προστασίας από ιούς προστατεύει τον υπολογιστή και το πρόγραμμα περιήγησής σας από μολύνσεις κακόβουλου λογισμικού και παραβιάσεις του προγράμματος περιήγησης, όπως ο ιός ανακατεύθυνσης Yahoo. Ωστόσο, μπορούν να το κάνουν αποτελεσματικά μόνο εάν τα διατηρείτε ενημερωμένα με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους.

Επομένως, ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό προστασίας από ιούς για να διασφαλίζετε τη μέγιστη προστασία και ασφάλεια από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και τις πιο πρόσφατες απειλές ασφαλείας.

Είναι σημαντικό να προσέχετε να μην κάνετε κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους και να πέσετε θύματα απάτης phishing για να προστατεύσετε ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες σύνδεσης από κλοπή.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε κλικ σε συνδέσμους από άγνωστη πηγή, ειδικά σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και email.

#3. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Ένας ισχυρός, περίπλοκος και δύσκολος στην εικασία κωδικό πρόσβασης προστατεύει τον διαδικτυακό λογαριασμό σας, συμπεριλαμβανομένου του λογαριασμού Yahoo, από επίθεση και παραβίαση από τις πιο πρόσφατες κυβερνοεγκληματικές απειλές.

Ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού σας θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και να αποτελείται από έναν συνδυασμό αριθμών, ειδικών χαρακτήρων και πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων. Επιπλέον, είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς και να συνεχίσετε να αλλάζετε και να ενημερώνετε τον κωδικό πρόσβασής σας τακτικά αντί να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για μεγαλύτερη περίοδο.

#4. Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, ή 2FA, προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας, το οποίο απαιτεί από εσάς να εισαγάγετε μια δεύτερη μορφή επαλήθευσης ή παράγοντα ελέγχου ταυτότητας, ο οποίος μπορεί να είναι ένα OTP, μια ερώτηση ασφαλείας, ένα βιομετρικό στοιχείο κ.λπ. κατά την πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Η ενεργοποίηση του 2FA δυσκολεύει τους χάκερ και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό του συστήματός σας, ακόμα κι αν παραβιάσουν τον κωδικό πρόσβασής σας, προστατεύοντας ευαίσθητες πληροφορίες.

#5. Διατηρήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας ενημερωμένο

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν συχνά προγράμματα περιήγησης ιστού, καθώς τα προγράμματα περιήγησης είναι ένας κοινός τρόπος πρόσβασης των χρηστών στον Ιστό.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διατηρείτε το πρόγραμμα περιήγησής σας ενημερωμένο με την τελευταία του έκδοση. Επομένως, φροντίστε να ενημερώσετε τις ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας του υπολογιστή σας για να προστατεύσετε τον υπολογιστή/φορητό υπολογιστή σας από μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό όπως ο ιός ανακατεύθυνσης Yahoo.

#6. Αποτρέψτε τη λήψη λογισμικού από άγνωστες πηγές

Οι λήψεις λογισμικού είναι ένας άλλος συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου διαδίδουν ιούς και μολύνσεις κακόβουλου λογισμικού σε προγράμματα περιήγησης και συσκευές.

Πρέπει να κάνετε λήψη λογισμικού και να εγκαταστήσετε εφαρμογές μόνο από αξιόπιστες και αξιόπιστες πηγές, όπως ο επίσημος ιστότοπος του προγραμματιστή λογισμικού, καθώς η λήψη τους από άγνωστες και λιγότερο αξιόπιστες πηγές αυξάνει τις πιθανότητες να μολυνθούν από κακόβουλο λογισμικό.

Τελικές Λέξεις

Η επίθεση πειρατείας ανακατεύθυνσης Yahoo είναι ένας κοινός αεροπειρατής του προγράμματος περιήγησης που παραλαμβάνει προγράμματα περιήγησης και συστήματα για κακόβουλους σκοπούς, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο σε κακόβουλο ιστότοπο, δημιουργώντας παράνομα έσοδα από διαφημίσεις ή κλέβοντας ευαίσθητα δεδομένα και διαπιστευτήρια μέσω μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον λογαριασμό.

Επίσης, υποβαθμίζει και επιβραδύνει τον υπολογιστή, θέτοντας σε κίνδυνο την εμπειρία περιήγησής σας, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και το απόρρητο.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε προληπτικά μέτρα χρησιμοποιώντας ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, διατηρώντας το λογισμικό και το πρόγραμμα περιήγησής σας ενημερωμένα και αποφεύγοντας να κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους ή να κάνετε λήψη λογισμικού από μη αξιόπιστες πηγές.

Αν ποτέ αντιμετωπίσετε την επίθεση ανακατεύθυνσης του ιού Yahoo, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτό το ιστολόγιο για να αφαιρέσετε τον ιό από τον υπολογιστή σας και να απολαύσετε μια ασφαλή και ασφαλή εμπειρία περιήγησης.

Στη συνέχεια, διαβάστε πώς μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα κλεισίματος της σύνδεσης ERR στο Google με αυτές τις πολύτιμες συμβουλές.