Πώς να προσθέσετε χώρο μεταξύ κειμένου και περιγράμματος κελιών στο Excel

Η προσθήκη λίγης επιπλέον επένδυσης στα όρια των κελιών σας μπορεί να σας διευκολύνει στην ανάγνωση δεδομένων σε ένα υπολογιστικό φύλλο του Microsoft Excel. Εάν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον λευκό χώρο μεταξύ των περιγραμμάτων κειμένου και κελιών, δείτε πώς.

Προσθήκη επιπλέον διαστήματος μεταξύ αριστερών και δεξιών περιγραμμάτων κελιών

Για να προσθέσετε τον επιπλέον χώρο που χρειάζεστε μεταξύ των περιγραμμάτων ενός κελιού και των δεδομένων που φυλάσσονται σε αυτό, θα πρέπει να ευθυγραμμίσετε το κείμενο ή τους αριθμούς σας χρησιμοποιώντας μια εσοχή. Η μορφοποίηση των κελιών σας για να γίνει αυτό θα σας δώσει ένα επιπλέον κενό μεταξύ του περιγράμματος των κελιών σας και της αρχής των δεδομένων σας.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το υπολογιστικό φύλλο Excel και επιλέξτε τα κελιά που θέλετε να μορφοποιήσετε. Κάντε δεξί κλικ στα κελιά που έχετε επιλέξει και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Μορφοποίηση κελιών».

  Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα ράβδων στο Microsoft Excel

Αυτό ανοίγει το πλαίσιο επιλογών “Μορφοποίηση κελιών”. Από εδώ, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα πάντα, από τον τύπο του αριθμού κελιού σας έως το στυλ γραμματοσειράς. Κάντε κλικ στην καρτέλα «Στοίχιση» και, στη συνέχεια, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού «Οριζόντια» στην ενότητα «Στοίχιση κειμένου».

Για επιπλέον χώρο μεταξύ του κειμένου κελιού και του αριστερού ή δεξιού περιγράμματος κελιού, κάντε κλικ στην επιλογή “Αριστερά (Εσοχή)” ή “Δεξιά (Εσοχή)”. Κάντε κλικ στην επιλογή «Διανεμημένη (εσοχή)» για να έχετε ίσο διάστημα μεταξύ του κειμένου και των περιγραμμάτων κελιών και στις δύο πλευρές.

Στο παράθυρο διαλόγου Μορφοποίηση κελιών στο Excel, κάντε κλικ στην καρτέλα Στοίχιση και κάντε κλικ στο

Στο πλαίσιο “Εσοχή”, επιλέξτε το μέγεθος του πρόσθετου διαστήματος. Κάντε κλικ στα πάνω και κάτω βέλη ή πληκτρολογήστε έναν αριθμό στο πλαίσιο.

Μόλις είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί “OK” για να αποθηκεύσετε τυχόν αλλαγές.

Η πρόσθετη συμπλήρωση μεταξύ των περιγραμμάτων κειμένου και κελιών θα εφαρμοστεί στην επιλεγμένη περιοχή κελιών.

Στο παρακάτω παράδειγμα, εφαρμόσαμε μια κατανεμημένη εσοχή στα περιγράμματα των κελιών στη στήλη Β, χρησιμοποιώντας τέσσερα κενά, για να επιτρέψουμε την ίση συμπλήρωση μεταξύ του κειμένου του κελιού και του αριστερού και του δεξιού περιγράμματος κελιού.

  Κάντε το iPhone σας πιο εύκολο στη χρήση με αυτές τις κρυφές δυνατότητες προσβασιμότητας

Με την εφαρμογή αυτής της μορφοποίησης κελιών, οι τιμές των κελιών διατηρούν τα επιπλέον ενισχυμένα όρια στα όρια των κελιών, ακόμα κι αν αλλάξετε το πλάτος της στήλης με μη αυτόματο τρόπο.

Προσθήκη επιπλέον διαστήματος μεταξύ άνω και κάτω περιγράμματος κελιών

Εάν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον διάστημα μεταξύ του κειμένου σας και των περιγραμμάτων του επάνω και του κάτω κελιού, μπορείτε επίσης να το κάνετε από το πλαίσιο επιλογών «Μορφοποίηση κελιών». Όπως και πριν, επιλέξτε το εύρος κελιών σας μέσα στο υπολογιστικό φύλλο, κάντε δεξί κλικ στην επιλογή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Μορφοποίηση κελιών». Στην καρτέλα “Στοίχιση”, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού “Κάθετη”.

Επιλέξτε “Επάνω” για να ευθυγραμμίσετε τα δεδομένα του κελιού σας στην κορυφή του κελιού σας, “Κέντρο” για να εξασφαλίσετε ίσο κενό μεταξύ του επάνω και του κάτω μέρους ή “Κάτω” για να ευθυγραμμίσετε το κείμενό σας στο κάτω μέρος του κελιού σας.

  Το ONLYOFFICE είναι η συνεργατική σουίτα γραφείου που χρειάζεται η επιχείρησή σας

Κάντε κλικ στο “OK” για να εφαρμόσετε τη νέα μορφοποίηση στα κελιά σας.

Ανάλογα με την επιλογή που έχετε επιλέξει, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας θα είναι πλέον ευθυγραμμισμένα με την επιλογή που έχετε επιλέξει. Εάν έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “Κέντρο”, αυτό θα ευθυγραμμίσει το κείμενό σας στη μέση του κελιού. Μπορείτε να το δείτε σε δράση αλλάζοντας το ύψος της σειράς για να επιτρέψετε μια «ψηλότερη» σειρά.

Στο παρακάτω παράδειγμα, καθεμία από αυτές τις επιλογές έχει χρησιμοποιηθεί με μια συμβολοσειρά κειμένου που περιέχει το αλφάβητο.

Μπορείτε να συνδυάσετε οριζόντια και κάθετη στοίχιση κειμένου για τα κελιά σας, αν προτιμάτε. Αυτό σας επιτρέπει να εφαρμόσετε πρόσθετο διάστημα μεταξύ των δεδομένων κυψέλης και κάθε περιγράμματος κελιών σας.