Πώς να προσθέσετε φίλους στο Nintendo Switch

Τα παιχνίδια είναι πιο διασκεδαστικά όταν παίζονται με φίλους. Στο Nintendo Switch, θα χρειαστεί να προσθέσετε κάποιον στη λίστα φίλων σας για να μπορέσετε να παίξετε ένα παιχνίδι μαζί του. Δείτε πώς μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε προσκλήσεις φίλων στο Switch.

Πώς να προσθέσετε έναν φίλο στο Nintendo Switch

Υπάρχουν δύο τρόποι για να προσθέσετε έναν φίλο στο Nintendo Switch: στείλτε ένα αίτημα φιλίας χρησιμοποιώντας τον κωδικό φίλου κάποιου ή αποδεχτείτε ένα αίτημα φιλίας που σας έχει σταλεί. Επιπλέον, μπορείτε να αναζητήσετε φίλους τοπικά χρησιμοποιώντας Bluetooth.

Αφού προσθέσετε έναν φίλο στο Nintendo Switch, και οι δύο πρέπει να έχετε αγοράσει μια Online συνδρομή Nintendo για να παίξετε οποιοδήποτε παιχνίδι στο διαδίκτυο.

Πώς να βρείτε τον κωδικό φίλου σας

Αφού ακολουθήσετε τη διαδικασία ρύθμισης του Nintendo Switch, θα σας εκχωρηθεί αυτόματα ένας 12ψήφιος κωδικός φίλου. Αυτός ο κωδικός φίλου θα ξεκινά με “SW” και μπορεί να προβληθεί στην κύρια σελίδα του προφίλ σας ή στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας “Προσθήκη φίλου”.

  PSA: Απενεργοποιήστε το RCS πριν μεταβείτε σε νέο τηλέφωνο

Η Σελίδα Προφίλ βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της αρχικής οθόνης. Χρησιμοποιήστε το αριστερό σας Joy-Con για να πλοηγηθείτε στο avatar σας και, στη συνέχεια, πατήστε το φυσικό κουμπί “A” στο δεξιό Joy-Con.

Για να προσθέσετε έναν φίλο στο Nintendo Switch, θα πρέπει να κοινοποιήσετε τον κωδικό φίλου σας (ή να λάβετε τον κωδικό φίλου άλλου παίκτη).

Αρχικά, μεταβείτε στη σελίδα προφίλ σας στο Nintendo Switch στο Αρχικό μενού και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Προσθήκη φίλου”.

Ο κωδικός φίλου του Nintendo Switch βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία και συνήθως ξεκινά με “SW”, ακολουθούμενο από 12 ψηφία.

Μπορείτε να επιλέξετε να διαχειριστείτε τυχόν αιτήματα φιλίας που έχετε λάβει, να αναζητήσετε τοπικούς χρήστες, να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό φίλου για να στείλετε μια πρόσκληση φίλου ή να ελέγξετε τα αιτήματα που έχετε στείλει.

  Πώς λειτουργούν τα ακουστικά VR χωρίς κουμπί ενεργειών;

Αποδεχτείτε ένα αίτημα φιλίας

Τυχόν αιτήματα φιλίας που λαμβάνετε θα εμφανίζονται στο μενού «Ληφθέν αίτημα φιλίας». Μπορείτε να επιλέξετε να τα αποδεχτείτε ή να τα απορρίψετε.

Κάντε κλικ

Στειλε ΑΙΤΗΜΑ φιλιας

Εάν έχετε αποκτήσει τον κωδικό φίλου κάποιου, μπορείτε να εισαγάγετε τον κωδικό επιλέγοντας «Αναζήτηση με κωδικό φίλου» από το μενού «Προσθήκη φίλου».

Πληκτρολογήστε τον 12ψήφιο κωδικό του φίλου και θα σταλεί ένα εξερχόμενο αίτημα φιλίας σε αυτό το άτομο. Μπορείτε να διαχειριστείτε τυχόν απεσταλμένα αιτήματα φιλίας μεταβαίνοντας στην επιλογή μενού “Απεσταλμένα αιτήματα φιλίας” στην ενότητα “Αναζήτηση με κωδικό φίλου”.

Προσθήκη φίλων τοπικά

Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να ανταλλάξετε αιτήματα φιλίας με άτομα στο ίδιο δωμάτιο. Δεν απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο, καθώς χρησιμοποιεί Bluetooth για να αναζητήσει τοπικές κονσόλες.

Για να προσθέσετε φίλους τοπικά, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi. Εάν η κονσόλα Nintendo Switch δεν είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, το αίτημα φιλίας θα αποθηκευτεί προσωρινά στην κονσόλα. Το αίτημα φιλίας θα σταλεί αυτόματα την επόμενη φορά που η κονσόλα θα συνδεθεί στο διαδίκτυο.

Προσθέστε φίλους με τους οποίους έχετε παίξει στο παρελθόν

Ορισμένα διαδικτυακά παιχνίδια για πολλούς παίκτες θα σας συνδυάσουν με τυχαίους διαδικτυακούς παίκτες στους οποίους μπορείτε να στείλετε αιτήματα φιλίας αργότερα. Από το υπομενού “Προσθήκη φίλου”, επιλέξτε “Αναζήτηση χρηστών με τους οποίους παίξατε” και, στη συνέχεια, προσκαλέστε κάποιον με τον οποίο παίξατε πρόσφατα να συνδεθείτε.

  Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο TikTok

Προτάσεις φίλων

Επιλέξτε την επιλογή “Προτάσεις φίλων” για να στείλετε αιτήματα φιλίας σε άτομα με τα οποία είστε φίλοι σε εφαρμογές έξυπνων συσκευών Nintendo, Wii U, Nintendo 3DS, Facebook ή Twitter.

Όλοι οι λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι συνδεδεμένοι για να μπορέσει το Nintendo Switch να αναζητήσει φίλους. Για να συνδέσετε έναν λογαριασμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τον λογαριασμό σας στη Nintendo, επιλέξτε μια επιλογή κάνοντας κλικ στο έναυσμα “L” ή “R” στο Joy-Cons σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες ρύθμισης στην οθόνη.

Ρυθμίσεις χρήστη Nintendo Switch

Εάν θέλετε να επανεκδώσετε έναν νέο κωδικό φίλου, να διαχειριστείτε τη λίστα αποκλεισμένων χρηστών ή να διαγράψετε τυχόν συνδεδεμένους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να το κάνετε στο υπομενού “Ρυθμίσεις χρήστη”. Επιλέξτε το avatar σας στην αρχική οθόνη του Switch για να μεταβείτε σε αυτό το υπομενού.

Εδώ διαχειρίζεστε επίσης το ψευδώνυμό σας, το εικονίδιο, τις πληροφορίες λογαριασμού και τις ρυθμίσεις του eShop.

Μόλις προσθέσετε μερικούς φίλους, μπορείτε να ξεκινήσετε τη σύνδεση σε παιχνίδια για πολλούς παίκτες πιο εύκολα.