Πώς να προσθέσετε σύνδεσμο στο Bio στο TikTok

Το TikTok κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα λειτουργία που σας επιτρέπει να επισυνάψετε συνδέσμους στο βιογραφικό στα προφίλ σας. Προηγουμένως, μπορούσατε να προσθέσετε μόνο έναν σύνδεσμο στο προφίλ σας στο Instagram ή στο YouTube. Αλλά τελικά, οι δημιουργοί μπορούν να παρακινήσουν το κοινό σε οποιαδήποτε επιθυμητή πηγή.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε οδηγίες σχετικά με την αλλαγή του λογαριασμού σας TikTok από Personal σε Pro και την προσθήκη συνδέσμου στο βιογραφικό σας. Επιπλέον, θα εξηγήσουμε τα πλεονεκτήματα της νέας λειτουργίας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, γιατί μπορεί να μην μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε. Διαβάστε παρακάτω για να αρχίσετε να αυξάνετε το κοινό σας εκτός του TikTok.

Πώς να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο TikTok Bio σας σε ένα iPhone

Για να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό, πρέπει πρώτα να κάνετε τον λογαριασμό σας Pro. Ακολουθήστε το παρακάτω βήμα:

  • Εκκινήστε την εφαρμογή TikTok στο τηλέφωνό σας. Σημείωση: Η έκδοση του προγράμματος περιήγησης δεν προσφέρει στους χρήστες την επιλογή να μεταβούν σε λογαριασμό Pro.
  • Πατήστε την εικόνα του προφίλ σας που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Πατήστε το εικονίδιο τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας του προφίλ σας.
  • Από το μενού “Διαχείριση λογαριασμού”, επιλέξτε “Μετάβαση σε επαγγελματικό λογαριασμό”.
  • Επιλέξτε «Επιχείρηση» και μετά πατήστε «Επόμενο».
  • Επιλέξτε την κατηγορία του λογαριασμού σας. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από το “Art” έως το “High Tech”, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τη λειτουργικότητα.
  •   Πώς να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας TikTok

    Αφού αλλάξετε τον τύπο λογαριασμού, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό σας:

  • Εκκινήστε το TikTok στο iPhone σας και πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Στη σελίδα του προφίλ σας, πατήστε «Επεξεργασία προφίλ».
  • Στη σελίδα ρυθμίσεων προφίλ, πατήστε «Ιστότοπος».
  • Αντιγράψτε έναν υπερσύνδεσμο από τον ιστότοπό σας ή οποιαδήποτε άλλη πηγή θέλετε να προωθήσετε. Επικολλήστε το στην ενότητα “Ιστότοπος”.
  • Επιστρέψτε στο προφίλ σας. Ο σύνδεσμος θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στο βιογραφικό σας.
  • Πώς να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο TikTok Bio σας σε ένα τηλέφωνο Android

    Προτού πληροίτε τα κριτήρια για να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό σας, θα πρέπει να αλλάξετε τον τύπο του λογαριασμού σας από Personal σε Pro. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  • Εκκινήστε την εφαρμογή TikTok στο τηλέφωνό σας. Η έκδοση του προγράμματος περιήγησης δεν υποστηρίζει αυτήν τη λειτουργία, επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.
  • Πατήστε την εικόνα του προφίλ σας που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Πατήστε το εικονίδιο τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας του προφίλ σας.
  • Από το μενού “Διαχείριση λογαριασμού”, επιλέξτε “Μετάβαση σε λογαριασμό Pro”.
  • Επιλέξτε «Επιχείρηση» και μετά πατήστε «Επόμενο».
  • Επιλέξτε την κατηγορία του λογαριασμού σας. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από “Τέχνη” έως “Υψηλή τεχνολογία”, αυτό δεν θα επηρεάσει τη λειτουργικότητα.
  • Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Εκκινήστε το TikTok στο τηλέφωνό σας Android και πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Θα ανακατευθυνθείτε στη σελίδα του προφίλ σας. Πατήστε «Επεξεργασία προφίλ».
  • Στη σελίδα ρυθμίσεων προφίλ, επιλέξτε “Ιστότοπος”.
  • Αντιγράψτε τον υπερσύνδεσμο που θέλετε να προσθέσετε στο βιογραφικό σας από την πηγή του. Επικολλήστε το στην ενότητα “Ιστότοπος”.
  • Επιστρέψτε στο προφίλ σας. Ο σύνδεσμος θα πρέπει τώρα να είναι ορατός στο βιογραφικό σας.
  •   Τι είναι το Πρόγραμμα Δημιουργού TikTok; Θα πρέπει να εγγραφείτε;

    Μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό σας από υπολογιστή;

    Δεν υπάρχει τρόπος να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό σας TikTok μέσω ενός προγράμματος περιήγησης, καθώς η λειτουργικότητα στην έκδοση για υπολογιστές είναι περιορισμένη. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να συνδεθείτε για να παρακολουθήσετε βίντεο από τον υπολογιστή σας.

    Συχνές Ερωτήσεις

    Το TikTok είναι πολύ διασκεδαστικό. Αλλά η εστίαση της εταιρείας στη μείωση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων μπορεί να κάνει τα πράγματα λίγο δύσκολα. Συνεχίστε να διαβάζετε αν δεν μάθατε όλα όσα θέλατε να μάθετε.

    Γιατί δεν μπορώ να βάλω έναν σύνδεσμο στο TikTok Bio μου;

    Εάν δεν μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό σας, δοκιμάστε να αλλάξετε τον τύπο του λογαριασμού σας από Personal σε Pro. Λάβετε υπόψη ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα τραγούδια που δεν έχουν άδεια για εμπορική χρήση αφού αλλάξετε τον τύπο λογαριασμού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε αυτό:

    1. Εκκινήστε την εφαρμογή TikTok στο τηλέφωνό σας.

    2. Πατήστε την εικόνα του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

    3. Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας του προφίλ σας.

    4. Από το μενού, επιλέξτε «Μετάβαση σε λογαριασμό Pro».

    5. Επιλέξτε «Επιχείρηση» και μετά πατήστε «Επόμενο».

    6. Επιλέξτε την κατηγορία του λογαριασμού σας. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από το “Art” έως το “High Tech”, αυτό δεν θα επηρεάσει τη λειτουργικότητα.

    7. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις προφίλ σας. Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί η επιλογή προσθήκης συνδέσμου.

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Pro, αλλά δεν μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό σας, το πιθανότερο είναι ότι το TikTok σας χρειάζεται ενημέρωση. Επισκεφτείτε το AppStore ή ένα iPhone ή το Google Play Store σε μια συσκευή Android και ελέγξτε εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις. Προαιρετικά, μπορείτε να το κάνετε αυτό από την εφαρμογή Ρυθμίσεις της συσκευής σας.

      Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί το Tiktok;

    Πώς μπορώ να επιστρέψω στον προσωπικό λογαριασμό στο TikTok;

    Ενώ ο λογαριασμός Pro είναι δωρεάν στο TikTok, έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα τραγούδια που δεν έχουν άδεια για εμπορική χρήση. Εάν μετανιώνετε που αλλάξατε τον τύπο του λογαριασμού σας και θέλετε να επιστρέψετε σε έναν Προσωπικό λογαριασμό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

    1. Εκκινήστε την εφαρμογή TikTok στο τηλέφωνό σας. Δεν θα μπορείτε να το κάνετε αυτό από την έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

    2. Στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης, πατήστε την εικόνα του προφίλ σας.

    3. Πατήστε το εικονίδιο τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία της εικόνας του προφίλ σας.

    4. Επιλέξτε «Μετάβαση σε Προσωπικό Λογαριασμό» από το μενού.

    5. Επιστρέψτε στην κύρια σελίδα. Ο τύπος του λογαριασμού σας θα πρέπει τώρα να αλλάξει και ο σύνδεσμός σας στο βιογραφικό να καταργηθεί.

    Πώς μπορώ να προσθέσω πολλούς συνδέσμους στο βιογραφικό μου;

    Ένας σύνδεσμος είναι καλός εάν θέλετε να κατευθύνετε άλλους χρήστες στον ιστότοπό σας. Τι γίνεται όμως αν έχετε έναν ιστότοπο, τη λίστα επιθυμιών της Amazon και το κατάστημα Etsy; Ευτυχώς, μπορείτε να προσθέσετε αυτό που ονομάζεται “Δέντρο συνδέσεων”. Αυτό το δέντρο συνδέσμων είναι μια ενιαία διεύθυνση URL που μπορείτε να προσθέσετε στο βιογραφικό σας (όπως φαίνεται παραπάνω) και παραθέτει όλους τους συνδέσμους του ιστότοπού σας.

    Μπορείτε να δημιουργήσετε το δέντρο συνδέσμων χρησιμοποιώντας έναν ιστότοπο τρίτων όπως το Linktree. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να προσθέσετε τους συνδέσμους σας στον πίνακα ελέγχου σας. Στη συνέχεια, δημοσιεύστε το σύνδεσμο προς το δέντρο συνδέσμων στο TikTok Bio.

    Προσέλκυση νέου κοινού

    Τώρα που έχετε προσθέσει έναν σύνδεσμο στο βιογραφικό σας TikTok, μπορείτε να περιμένετε μια εισροή επισκεψιμότητας στην πηγή του. Εάν κάνατε τα πάντα σωστά, αλλά εξακολουθείτε να μην βλέπετε την επιλογή προσθήκης συνδέσμου, η έκδοση TikTok στην περιοχή σας μπορεί να καθυστερήσει να ενημερωθεί. Οι προγραμματιστές προσθέτουν αυτή τη δυνατότητα σταδιακά, επομένως ορισμένοι ενδέχεται να μην μπορούν ακόμη να τη χρησιμοποιήσουν. Αυτό μπορεί να φαίνεται άδικο, αλλά μείνετε υπομονετικοί και ελέγξτε ξανά τις ρυθμίσεις του προφίλ σας σε λίγες μέρες. Ας ελπίσουμε ότι το επιθυμητό χαρακτηριστικό θα είναι εκεί.

    Θα θέλατε οι προγραμματιστές του TikTok να επιτρέπουν την προσθήκη συνδέσμων στο βιογραφικό σε Προσωπικούς λογαριασμούς; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.