Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις Siri στο φύλλο κοινής χρήσης στο iOS

Το Siri Shortcuts είναι μια νέα εφαρμογή που εισήγαγε η Apple για το iOS 12. Αν θυμάστε, υπήρχε μια δημοφιλής εφαρμογή με το όνομα Workflow που απέκτησε η Apple. Αυτή η εφαρμογή είναι που αποτέλεσε τη βάση των συντομεύσεων Siri, αλλά αυτή η εφαρμογή είναι ενσωματωμένη στο iOS όπως καμία άλλη εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, ώστε να κάνει περισσότερα. Μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας συντομεύσεις ή μπορείτε να τις προσθέσετε από τη συλλογή. Είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά από το ειδικό γραφικό στοιχείο, αλλά μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε από άλλες εφαρμογές, εάν προσθέσετε Συντομεύσεις Siri στο φύλλο κοινής χρήσης στο iOS.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα Wi-Fi με το iOS 15

Το Φύλλο κοινής χρήσης στο iOS είναι το μενού που ανοίγει όταν πατάτε το εικονίδιο κοινής χρήσης σε μια εφαρμογή. Το μενού περιλαμβάνει εφαρμογές στις οποίες μπορείτε να εξαγάγετε στοιχεία ή άλλες γρήγορες ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε, όπως η αντιγραφή ενός συνδέσμου ή η αποθήκευση μιας εικόνας.

Συντομεύσεις Siri στο κοινό φύλλο

Οι συντομεύσεις Siri προστίθενται στο φύλλο κοινής χρήσης με βάση τη συντόμευση. Εάν, για παράδειγμα, έχετε διαμορφώσει δέκα διαφορετικές συντομεύσεις στο τηλέφωνό σας, μπορεί να μην θέλετε όλες να γεμίσουν το φύλλο κοινής χρήσης. Ίσως να μην το θέλετε ή να χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε όλα από άλλες εφαρμογές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια συντόμευση προστίθεται μεμονωμένα στο κοινόχρηστο φύλλο.

  Πώς να δημιουργήσετε ανώνυμους φακέλους στο iOS

Για να προσθέσετε μια συντόμευση στο φύλλο κοινής χρήσης, ανοίξτε την εφαρμογή Συντομεύσεις και πατήστε το κουμπί με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία μιας συντόμευσης. Αυτό θα σας μεταφέρει στην οθόνη επεξεργασίας. Εδώ, επάνω δεξιά, θα δείτε ένα κουμπί που απεικονίζει διακόπτες που είναι βασικά οι ρυθμίσεις/επιλογές για αυτήν τη συντόμευση.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε έναν διακόπτη «Εμφάνιση σε κοινή χρήση φύλλου». Ενεργοποιήστε το και η συντόμευση θα αρχίσει να εμφανίζεται στο κοινόχρηστο φύλλο.

Εάν πρέπει να αλλάξετε τη σειρά των στοιχείων στο κοινόχρηστο φύλλο έτσι ώστε η συντόμευση να εμφανίζεται πρώτη ή τελευταία, μπορείτε.

  Πώς να αναδιατάξετε τα εικονίδια φύλλων κοινής χρήσης στο iOS

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η συντόμευση ενδέχεται να μην εμφανίζεται στο κοινόχρηστο φύλλο κάθε εφαρμογής. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με τη φύση της συντόμευσης. Εάν μια συντόμευση έχει γίνει έτσι ώστε να μην μπορεί να δεχθεί καμία είσοδο, τότε ενδέχεται να μην εμφανίζεται στο κοινόχρηστο φύλλο, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο.

Για παράδειγμα, εάν προσθέσετε μια συντόμευση που μπορεί να στείλει ένα tweet με την τρέχουσα τοποθεσία σας στο φύλλο κοινής χρήσης, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συντόμευση από την εφαρμογή Φωτογραφίες. Αυτό συμβαίνει απλώς επειδή η συντόμευση δεν μπορεί να κάνει τίποτα με μια φωτογραφία.