Πώς να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες σε ένα αρχείο Εγγράφων Google

Τα έγγραφα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλα. Οι σελιδοδείκτες σάς επιτρέπουν να συνδέεστε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία μέσα σε ένα αρχείο Εγγράφων Google, καθιστώντας ευκολότερο να μεταβείτε πίσω σε (ή να κατευθύνετε κάποιον άλλο σε) μια συγκεκριμένη ενότητα. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στα Έγγραφα Google.

Πώς να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες σε ένα αρχείο Εγγράφων Google

Η εισαγωγή ενός σελιδοδείκτη στο αρχείο σας είναι σαν να δημιουργείτε έναν σύνδεσμο που μεταβαίνει απευθείας σε ένα σημείο του εγγράφου σας. Οι σελιδοδείκτες είναι ορατοί μόνο κατά την προβολή του εγγράφου στον υπολογιστή σας και δεν θα εμφανίζονται εάν το εκτυπώσετε.

  Πώς να διορθώσετε το μικρόφωνο Google Meet που δεν λειτουργεί

Για να δημιουργήσετε έναν σελιδοδείκτη σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ενός αρχείου Εγγράφων Google, επισημάνετε (ή τοποθετήστε το σημείο εισαγωγής στο) την επιθυμητή θέση. Ανοίξτε το μενού «Εισαγωγή» και μετά κάντε κλικ στην εντολή «Σελιδοδείκτης».

Μια μπλε κορδέλα σελιδοδείκτη θα πρέπει να εμφανίζεται δίπλα στη λέξη. Κάντε κλικ σε αυτό για να εμφανιστούν δύο επιλογές: “Σύνδεση” και “Κατάργηση”.

Κάντε δεξί κλικ στο «Σύνδεσμος» και επιλέξτε «Αντιγραφή διεύθυνσης συνδέσμου» για να αντιγράψετε τον σύνδεσμο στο πρόχειρό σας.

Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε με αυτόν τον σύνδεσμο που θα κάνατε συνήθως με μια διεύθυνση URL: να τη στείλετε σε κάποιον, να την προσθέσετε στα αγαπημένα σας, να την εισαγάγετε σε άλλη σελίδα ή έγγραφο ή ακόμα και να τη χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν πίνακα περιεχομένων. Όταν χρησιμοποιείται, η διεύθυνση URL θα σας κατευθύνει σε αυτό ακριβώς το μέρος του εγγράφου σας.

  Πώς το DNS μέσω HTTPS (DoH) θα ενισχύσει το απόρρητο στο διαδίκτυο

Εάν δεν θέλετε πλέον ο σύνδεσμος σελιδοδείκτη στο έγγραφό σας, κάντε κλικ στη μπλε κορδέλα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση” για να διαγράψετε τον σύνδεσμο.

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερους από έναν σελιδοδείκτες, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να δημιουργήσετε συνδέσμους σε διαφορετικά μέρη του εγγράφου σας.

Μπόνους: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε μια συγκεκριμένη διαφάνεια στις Παρουσιάσεις Google. Κάντε κλικ στη συγκεκριμένη διαφάνεια και, στη συνέχεια, αντιγράψτε τη διεύθυνση URL από τη γραμμή διευθύνσεων. Κάθε διαφάνεια έχει μια μοναδική διεύθυνση URL.

Η προσθήκη σελιδοδεικτών είναι ένας απλός τρόπος πλοήγησης σε ένα μεγάλο αρχείο και σύνδεσης σε συγκεκριμένες ενότητες ενός εγγράφου. Αυτό είναι πολύ πιο διαχειρίσιμο από το να ξεκινάτε από την αρχή κάθε φορά και να χρειάζεται να κάνετε κύλιση σε όλο το θέμα.

  Γιατί οι εταιρείες εξακολουθούν να αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης σε απλό κείμενο;