Πώς να προσθέσετε ονόματα στα πρόσωπα που αναγνωρίζονται από την εφαρμογή Photos στο iOS 10


Η εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS 10 γίνεται σιγά σιγά πιο έξυπνη με τα χρόνια. Νέες δυνατότητες έχουν προστεθεί σε αυτό με κάθε διαδοχική επανάληψη του iOS, ώστε να μπορεί να λειτουργεί με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό φωτογραφιών που βγάζουν οι κάτοχοι iPhone και επίσης να λειτουργεί καλά με την πρόσθετη λειτουργικότητα της εφαρμογής Κάμερα. Το iOS 9 ήρθε με πολλά νέα αυτόματα άλμπουμ που ταξινομούσαν τις selfies και τα στιγμιότυπα οθόνης στα δικά τους άλμπουμ. Με το iOS 10, η εφαρμογή Photos έχει δανειστεί μια δυνατότητα από το Facebook. μπορεί πλέον να αναγνωρίσει άτομα στις φωτογραφίες. Αυτό σας διευκολύνει να δημιουργήσετε αναμνήσεις με τα ίδια άτομα και καθώς αναγνωρίζετε άτομα, το iOS γίνεται καλύτερο στην αναγνώριση του προσώπου τους. Δεδομένου ότι η λειτουργία δεν έχει τα δεδομένα που έχει το Facebook, μπορεί να αναγνωρίσει μόνο πρόσωπα στις φωτογραφίες, αλλά δεν μπορεί να τα ονομάσει. Ούτε το σετ φωτογραφιών για μια επαφή δεν βοηθά. Πρέπει να προσδιορίσετε με μη αυτόματο τρόπο ποιος είναι κάποιος αφού εντοπιστεί το πρόσωπό του. Να πώς.

  Πώς να αναζητήσετε την IP σας με μια συντόμευση Siri στο iOS 12

Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και αναζητήστε ένα άλμπουμ που ονομάζεται “Άνθρωποι”. Αυτό το άλμπουμ θα δημιουργηθεί αυτόματα στο iOS 10. Στο εσωτερικό, θα δείτε μικρογραφίες των προσώπων που έχουν αναγνωριστεί. Μπορεί να δείτε το ίδιο άτομο να αναγνωρίζεται ως δύο ξεχωριστά άτομα. Για να το διορθώσετε, δηλαδή για να ενοποιήσετε τα δύο πρόσωπα σε ένα άτομο, θα χρειαστεί να τα αναγνωρίσετε και τα δύο και να τα συγχωνεύσετε. Πατήστε μια μικρογραφία προσώπου για να μεταβείτε σε όλες τις φωτογραφίες στις οποίες έχουν εντοπιστεί. Πατήστε “Προσθήκη ονόματος” στο επάνω μέρος και εισαγάγετε ένα όνομα. Μπορείτε να αναζητήσετε και να επιλέξετε ονόματα που είναι αποθηκευμένα στις επαφές σας.

  Πώς να ενημερώσετε το iPhone σας στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS

Όταν το ίδιο άτομο έχει αναγνωριστεί δύο φορές, αλλά σε ξεχωριστές περιπτώσεις, π.χ. το iOS πιστεύει ότι είναι δύο διαφορετικά άτομα, μπορείτε να τα συγχωνεύσετε σε ένα εκχωρώντας του το ίδιο όνομα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε «Προσθήκη ονόματος» και να επιλέξετε το ίδιο όνομα και στις δύο περιπτώσεις. Εάν έχετε πάρα πολλές περιπτώσεις ταυτοποίησης του ίδιου ατόμου ξεχωριστά, η ανάθεση ενός ονόματος ξεχωριστά θα πάρει πολύ χρόνο. Αντίθετα, πατήστε το κουμπί «Προσθήκη ατόμων» στο τέλος του άλμπουμ «Άνθρωποι» και, στη συνέχεια, επιλέξτε όλα τα πρόσωπα του ίδιου ατόμου στην επόμενη οθόνη. Πατήστε το κουμπί “Συγχώνευση” κάτω αριστερά και θα ομαδοποιηθούν όλα μαζί. Τώρα πρέπει να προσθέσετε ένα όνομα για το άτομο μόνο μία φορά.

  Αυτό το tweak σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο αποθήκευσης των στιγμιότυπων οθόνης στο iOS [Jailbreak]

Εάν το iOS 10 δεν καταφέρει να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο που εμφανίζεται σε πολλές φωτογραφίες, μπορείτε να το αναγνωρίσετε μη αυτόματα πατώντας το κουμπί «Προσθήκη ατόμων». Η εφαρμογή Φωτογραφίες θα σας δείξει μια αρκετά μεγάλη λίστα με κάθε πρόσωπο που έχει βρει σε όλες τις φωτογραφίες σας. Συγχωνεύστε αυτά που χρειάζεστε και, στη συνέχεια, προσθέστε ένα όνομα σε αυτά.