Πώς να προσθέσετε μια επαφή στα αγαπημένα στο iPhone

Η εφαρμογή Phone στο iPhone σας διαθέτει μια βολική ενότητα “Αγαπημένα” όπου μπορείτε να βρείτε τις πιο σημαντικές επαφές σας. Δείτε πώς μπορείτε να επιλέξετε ποιες επαφές θα εμφανίζονται εδώ.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε έτσι ώστε οι αγαπημένες σας επαφές να μπορούν πάντα να φτάσουν σε εσάς—ακόμα κι αν άλλες εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις δεν χτυπούν το iPhone σας. Αυτό μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα αγαπημένα υπήρχαν από τις πρώτες μέρες του iPhone, αλλά αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Και αυτό είναι πραγματικά κρίμα γιατί αυτή η δυνατότητα είναι τόσο χρήσιμη.

Πώς να προσθέσετε μια επαφή στα αγαπημένα

Για να προσθέσετε μια επαφή στα αγαπημένα, ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο—αυτή με το πράσινο εικονίδιο τηλεφώνου—και πατήστε το κουμπί «Αγαπημένα» πριν πατήσετε το κουμπί «+» στην επάνω αριστερή γωνία.

  Πώς να προσαρμόσετε την εφαρμογή Ειδήσεων των Windows 10

Στη συνέχεια, βρείτε την επαφή που θέλετε να προσθέσετε και πατήστε το όνομά της.

Θα εμφανιστούν τώρα όλοι οι τύποι καταχωρήσεων που μπορείτε να δημιουργήσετε για την επαφή που επιλέξατε. Αυτά περιλαμβάνουν τα “Μήνυμα”, “Κλήση”, “Βίντεο” και “Αλληλογραφία”. Πατήστε τον τύπο του αγαπημένου που θέλετε να δημιουργήσετε. Όταν πατηθεί, αυτή είναι η ενέργεια που θα εκτελεστεί όταν ενεργοποιηθεί το αγαπημένο. Για αυτόν τον τρόπο, ας επιλέξουμε “Μήνυμα”.

Τώρα θα εμφανίζονται όλοι οι διαθέσιμοι αριθμοί τηλεφώνου ή διευθύνσεις email. Πατήστε αυτό που θέλετε να αντιστοιχίσετε ως αγαπημένο.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει και τώρα έχετε μια νέα καταχώρηση στα Αγαπημένα. Πατώντας το, θα ξεκινήσει μια συνομιλία στα Μηνύματα, θα ξεκινήσει μια φωνητική ή βιντεοκλήση ή θα συνταχθεί ένα νέο email ανάλογα με τις επιλογές που επιλέξατε νωρίτερα.

  Τι να κάνετε πριν (και μετά) κλαπεί το τηλέφωνό σας

Πώς να αφαιρέσετε μια επαφή από τα αγαπημένα

Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και πατήστε “Αγαπημένα” πριν πατήσετε το κουμπί “Επεξεργασία” στο επάνω μέρος της οθόνης.

Στη συνέχεια, πατήστε το κόκκινο κουμπί “Διαγραφή” στα αριστερά της επαφής που θέλετε να αφαιρέσετε και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Διαγραφή” που εμφανίζεται στα δεξιά.

Πώς να επιτρέψετε στα αγαπημένα να παρακάμψουν τη λειτουργία Μην ενοχλείτε

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε «Μην ενοχλείτε».

Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή “Να επιτρέπονται οι κλήσεις από”.

Τέλος, πατήστε «Αγαπημένα» για να επιτρέψετε στις κλήσεις από αυτούς που έχουν οριστεί ως αγαπημένα να παρακάμψουν το Do Not Disturb όταν είναι ενεργό.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις χειρονομίες επεξεργασίας κειμένου στο iPhone και το iPad σας