Πώς να προσθέσετε κεφαλίδες και υποσέλιδα στα Έγγραφα Google

Οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα είναι οι ενότητες στο επάνω και στο κάτω μέρος ενός εγγράφου. Γενικά περιέχουν πληροφορίες όπως αριθμούς σελίδων, ημερομηνία, όνομα συγγραφέα ή όνομα αρχείου. Θα σας δείξουμε πώς να τα προσθέσετε στα Έγγραφα Google.

Πρώτα, ενεργοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στο δικό σας Αρχική σελίδα Εγγράφων Google. Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο ή το υπάρχον στο οποίο θέλετε να προσθέσετε μια κεφαλίδα ή ένα υποσέλιδο.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή > Κεφαλίδα & Αριθμός σελίδας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Κεφαλίδα” ή “Υποσέλιδο” για να την εισαγάγετε στο έγγραφό σας.

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα δύο

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου για να προσθέσετε κεφαλίδες και υποσέλιδα. Για να προσθέσετε μια κεφαλίδα σε ένα μηχάνημα με Windows ή ChromeOS, πατήστε παρατεταμένα Ctrl+Alt και πατήστε το O και μετά το πλήκτρο H. Σε Mac, πατήστε παρατεταμένα Ctrl+Cmd και πατήστε το O και μετά το πλήκτρο H.

  Πώς (και γιατί) να συμμετέχετε στο Google Recording Storage

Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα υποσέλιδο σε ένα μηχάνημα με Windows ή ChromeOS, πατήστε ξανά Ctrl+Alt και πατήστε το πλήκτρο O και μετά το πλήκτρο F. Σε Mac, πατήστε παρατεταμένα Ctrl+Cmd και πατήστε το O και μετά το πλήκτρο F.

Για αυτόν τον οδηγό, θα χρησιμοποιήσουμε κεφαλίδες παντού. Τα υποσέλιδα λειτουργούν ουσιαστικά το ίδιο, αλλά συνήθως προορίζονται για αριθμούς σελίδων ή υποσημειώσεις.

Αφού ενεργοποιήσετε την κεφαλίδα, ο δρομέας μετακινείται στην ενότητα κεφαλίδας, ώστε να μπορείτε να πληκτρολογήσετε το κείμενό σας.

Η κεφαλίδα που πληκτρολογείτε στην πρώτη σελίδα εμφανίζεται επίσης σε όλες τις επόμενες σελίδες, εκτός εάν επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή “Διαφορετική πρώτη σελίδα” στο κάτω μέρος της κεφαλίδας.

Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο

Εάν θέλετε να αλλάξετε τα περιθώρια κεφαλίδας και υποσέλιδου, κάντε κλικ στο «Επιλογές».

  Προσδιορίστε τις θύρες USB 3.0 και φόρτισης κοιτάζοντας τα σύμβολα δίπλα τους

Κάντε κλικ

Στο παράθυρο Επιλογές, κάντε κλικ στο πεδίο κειμένου είτε για “Κεφαλίδα” είτε για “Υποσέλιδο” και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το μέγεθος περιθωρίου που θέλετε για το καθένα.

Από προεπιλογή, αυτή η αλλαγή επηρεάζει μόνο την τρέχουσα σελίδα. Εάν θέλετε να το εφαρμόσετε σε ολόκληρο το έγγραφο ή σε όλες τις σελίδες μετά από αυτό, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στην ενότητα “Εφαρμογή σε” και, στη συνέχεια, επιλέξτε είτε “Ολόκληρο το έγγραφο” ή “Αυτό το σημείο προς τα εμπρός”.

Κάντε κλικ στο

Κάντε κλικ στο «Εφαρμογή» για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και να επιστρέψετε στο έγγραφο.

Εάν θέλετε να έχετε εντελώς διαφορετικές κεφαλίδες ή υποσέλιδα για κάθε σελίδα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια λύση και να δημιουργήσετε ξεχωριστές αλλαγές ενοτήτων για κάθε σελίδα. Αφού εισαγάγετε μια αλλαγή ενότητας, θα πρέπει στη συνέχεια να σπάσετε τη σύνδεση με διαδοχικές ενότητες που επιβάλλουν τα Έγγραφα Google από προεπιλογή.

  Πώς να μεταφράσετε ένα έγγραφο του Word

Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τον κέρσορα στο τέλος της σελίδας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή > Διακοπή > Αλλαγή ενότητας (Επόμενη σελίδα).

Κάντε κλικ για να τοποθετήσετε τον κέρσορα στο τέλος της σελίδας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή > Διακοπή > Αλλαγή ενότητας (Επόμενη σελίδα).  width=”650″ ύψος=”461″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Ο δρομέας πέφτει στην επόμενη σελίδα αμέσως μετά την εισαγωγή της αλλαγής ενότητας.  Κάντε κλικ στο εσωτερικό της κεφαλίδας και, στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στο “Σύνδεσμος με το προηγούμενο” για να ενεργοποιήσετε τις ανεξάρτητες κεφαλίδες σε κάθε σελίδα.</p>
<p><img loading=

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε σελίδα στο έγγραφό σας, εάν θέλετε η καθεμία να είναι διαφορετική.

Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία της κεφαλίδας, μπορείτε να κάνετε κλικ οπουδήποτε έξω από αυτήν ή να πατήσετε Esc για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και να επιστρέψετε στο