Πώς να προσθέσετε και να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία από την αρχική οθόνη στο iPhone

Η Apple έφερε γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη του iPhone με το iOS 14. Είναι μια εξελιγμένη μορφή των γραφικών στοιχείων από την οθόνη “Σήμερα προβολή”. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία από την Αρχική οθόνη του iPhone.

Πώς να προσθέσετε γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη του iPhone

Ενώ τα γραφικά στοιχεία εξακολουθούν να υπάρχουν στην οθόνη “Σήμερα προβολή” στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση κάνοντας σάρωση προς τα δεξιά στην Αρχική οθόνη και στην οθόνη κλειδώματος, μπορείτε πλέον να προσθέσετε γραφικά στοιχεία και στην Αρχική οθόνη. Αυτά τα γραφικά στοιχεία πρέπει να έχουν σχεδιαστεί ειδικά για iOS 14 ή νεότερη έκδοση και συμπεριφέρονται διαφορετικά από τα γραφικά στοιχεία που έχετε συνηθίσει.

Κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ένα νέο πλαίσιο WidgetKit, το οποίο τους δίνει ένα νέο γυαλιστερό σχέδιο. Αλλά περιορίζει την αλληλεπίδραση. Τα νέα γραφικά στοιχεία που παρουσιάζονται στο iOS 14 έχουν σχεδιαστεί για να κοιτάζουν αντί να αλληλεπιδρούν.

  Πώς να μετράτε τις ημέρες μεταξύ δύο ημερομηνιών στα Φύλλα Google

Η Apple δημιούργησε επίσης μια νέα διαδικασία για την προσθήκη widget, απευθείας από την αρχική οθόνη.

Για να ξεκινήσετε, πατήστε παρατεταμένα οποιοδήποτε κενό μέρος της αρχικής οθόνης του iPhone σας για να μεταβείτε στη λειτουργία επεξεργασίας. Πατήστε το εικονίδιο «+» στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Θα δείτε τώρα μια κάρτα επιλογής γραφικών στοιχείων να σύρεται προς τα πάνω από κάτω. Εδώ, θα βρείτε επιλεγμένα γραφικά στοιχεία στην κορυφή. Μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές με υποστηριζόμενα γραφικά στοιχεία. Από την κορυφή της λίστας, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο γραφικό στοιχείο εφαρμογής.

Επιλέξτε μια εφαρμογή για να δείτε όλα τα διαθέσιμα γραφικά στοιχεία.

Σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να δείτε όλα τα διαθέσιμα μεγέθη και εκδόσεις του γραφικού στοιχείου. Συνήθως θα βρείτε μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους γραφικά στοιχεία.

Πατήστε το κουμπί “Προσθήκη γραφικού στοιχείου” για να προσθέσετε αμέσως το γραφικό στοιχείο στη σελίδα που προβάλλετε αυτήν τη στιγμή στο iPhone σας.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φορητών και εγκατεστημένων εφαρμογών;

Μπορείτε επίσης να πατήσετε παρατεταμένα την προεπισκόπηση του γραφικού στοιχείου για να το παραλάβετε. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να σύρετε το γραφικό στοιχείο σε οποιαδήποτε σελίδα (ή μέρος μιας σελίδας) θέλετε. Άλλα εικονίδια και γραφικά στοιχεία θα μετακινηθούν αυτόματα για να δημιουργήσουν χώρο για το νέο γραφικό στοιχείο.

Πατήστε το κουμπί “Τέλος” για έξοδο από τη λειτουργία επεξεργασίας της αρχικής οθόνης.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια στοίβα γραφικών στοιχείων με πολλά γραφικά στοιχεία. Απλώς σύρετε και αποθέστε ένα γραφικό στοιχείο πάνω στο άλλο (όπως ακριβώς κάνετε με τις εφαρμογές για να δημιουργήσετε έναν φάκελο). Στη συνέχεια, μπορείτε να τα ξεφυλλίσετε.

Πώς να προσαρμόσετε τα γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη του iPhone

Ένα από τα χαρακτηριστικά των γραφικών στοιχείων στο iOS 14 και μετά είναι ότι είναι προσαρμόσιμα. Για να το κάνετε αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα ένα widget και να επιλέξετε την επιλογή “Edit Widget”.

  Προσθέστε ήχο στα Gif σας

Εάν βρίσκεστε ήδη στη λειτουργία επεξεργασίας της αρχικής οθόνης, επιλέξτε ένα γραφικό στοιχείο για να δείτε τις επιλογές.

Το γραφικό στοιχείο θα γυρίσει και θα δείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Αυτές οι επιλογές διαφέρουν ανάλογα με το γραφικό στοιχείο. Για παράδειγμα, για το γραφικό στοιχείο Υπενθυμίσεις, θα δείτε μια επιλογή για μετάβαση σε διαφορετική λίστα.

Μόλις ολοκληρώσετε την προσαρμογή του γραφικού στοιχείου, απλώς σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από την Αρχική οθόνη ή πατήστε στην περιοχή έξω από το γραφικό στοιχείο για να επιστρέψετε.

Πώς να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη του iPhone

Με τον επανασχεδιασμό, μπορείτε να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία απευθείας από την Αρχική οθόνη. Δεν χρειάζεται να κάνετε κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης “Προβολή σήμερα”.

Πατήστε παρατεταμένα σε ένα γραφικό στοιχείο για να εμφανιστούν οι επιλογές. Εδώ, επιλέξτε το κουμπί “Κατάργηση γραφικού στοιχείου”.

Εάν βρίσκεστε στη λειτουργία επεξεργασίας της αρχικής οθόνης, πατήστε το εικονίδιο “-” από την επάνω αριστερή γωνία ενός γραφικού στοιχείου.

Από εκεί, επιλέξτε την επιλογή “Κατάργηση” για να διαγράψετε το γραφικό στοιχείο από την Αρχική οθόνη σας.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα στις αλλαγές στην αρχική οθόνη από τα νέα γραφικά στοιχεία. Δείτε πώς το iOS 14 μεταμορφώνει την αρχική οθόνη του iPhone σας.