Πώς να προσθέσετε και να αλλάξετε χρήστες στο υποσύστημα Windows για Linux

Τα Windows 10 είναι πολύ σοβαρά για να φέρουν το Linux στη βάση χρηστών του. Τον Σεπτέμβριο και τα Windows 10 θα προσθέσουν υποστήριξη για διάφορες διανομές Linux. Το υπάρχον υποσύστημα Windows για Linux έλαβε μια ενημέρωση με το Creators Update. Εάν έχετε κάνει ήδη αναβάθμιση στην ενημέρωση δημιουργών, θα πρέπει να ενημερώσετε την έκδοση Windows Subsystem For Linux. Όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά το WSL στα Windows 10, δημιουργείτε έναν λογαριασμό χρήστη. Αυτός ο μοναδικός λογαριασμός είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός. Κάθε φορά που ανοίγετε το WSL, ανοίγει σε αυτόν τον λογαριασμό. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους λογαριασμούς στο WSL και να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό. Προφανώς δεν υπάρχει GUI για προσθήκη και εναλλαγή χρηστών στο Υποσύστημα Windows για Linux. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εντολή στο κέλυφος bash για να προσθέσετε και να αλλάξετε χρήστες στο Υποσύστημα Windows για Linux και να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο χρήστη.

Προσθήκη νέου χρήστη

Για να προσθέσετε έναν νέο χρήστη, ανοίξτε το Ubuntu στα Windows 10. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

sudo adduser mynewuser

Θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για τον τρέχοντα χρήστη Linux για να δημιουργήσετε έναν νέο χρήστη. Όταν δημιουργηθεί ο νέος χρήστης, μπορείτε να εισαγάγετε ένα όνομα και έναν κωδικό πρόσβασης για τον χρήστη.

  Πώς να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία στα Windows 10

Αλλαγή χρήστη

Για εναλλαγή χρηστών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

su username

Αντικαταστήστε το «όνομα χρήστη» με το όνομα χρήστη για τον χρήστη στον οποίο θέλετε να μεταβείτε.

Αλλαγή προεπιλεγμένου χρήστη

Πρέπει να το κάνετε αυτό μέσω της γραμμής εντολών. Υπάρχουν δύο σενάρια όσον αφορά την αλλαγή του προεπιλεγμένου χρήστη. Έχετε έναν υπάρχοντα χρήστη που θέλετε να ορίσετε ως νέο προεπιλεγμένο χρήστη ή θέλετε να δημιουργήσετε έναν νέο χρήστη και να τον ορίσετε ως προεπιλεγμένο χρήστη.

Για να ορίσετε έναν υπάρχοντα χρήστη ως προεπιλεγμένο χρήστη, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

LxRun.exe /setdefaultuser username

Αντικαταστήστε το ‘όνομα χρήστη’ με τον χρήστη που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλογή. Εάν ο χρήστης δεν υπάρχει, αυτή η εντολή θα δημιουργήσει έναν νέο χρήστη και θα τον ορίσει ως τον προεπιλεγμένο χρήστη.

  Προσθέστε χειρονομίες ενεργοποιητή για εφαρμογή μουσικής με ένα tweak Cydia [Jailbreak]

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης για έναν χρήστη

Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης και για έναν χρήστη εάν θέλετε. Η εντολή είναι αρκετά απλή. Ανοίξτε το Bash στα Windows 10. Μεταβείτε στον χρήστη για τον οποίο θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης (δείτε παραπάνω). Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.

passwd

Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης πριν μπορέσετε να τον αλλάξετε. Εάν έχετε ξεχάσει τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορείτε να ορίσετε νέο κωδικό πρόσβασης. Δεν υπάρχει μεγάλη προσφυγή για εσάς σε αυτό το θέμα, επομένως να είστε προσεκτικοί ποιοι κωδικοί πρόσβασης ορίζετε. Μην τα κάνετε πολύ εύκολα, αλλά κάντε τα κάτι που μπορείτε να θυμάστε.

  Πώς να ορίσετε προεπιλεγμένες εφαρμογές στα Windows 10 όταν δεν σας επιτρέπει