Πώς να προσθέσετε εφέ Tilt Shift σε φωτογραφίες στο iPhone σας

Κάθε χρόνο, όταν ανακοινώνεται ένα νέο iPhone, η κάμερα λαμβάνει μια σημαντική ενημέρωση. Τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό βελτιώνονται εκθετικά. Η κάμερα σε ένα iPhone είναι από τις πιο ισχυρές που θα βρείτε σε smartphone σήμερα. Είναι ένα χαρακτηριστικό που η Apple εργάζεται επιμελώς για να βελτιώνει κάθε χρόνο. Μπορεί να σας εκπλήξει αν μάθετε ότι, παρά την προσοχή που δόθηκε στην κάμερα, μόλις το iPhone 7 Plus μπορούσε να καταγράψει βάθος πεδίου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω δύο καμερών στο 7 Plus. Το Android από την άλλη, καταφέρνει κάτι παρόμοιο με το εφέ θολώματος της κάμερας Google. Δεν υπάρχει εφαρμογή iOS που να λειτουργεί τόσο καλά όσο η εφαρμογή Google Camera. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να το παραποιήσεις. Το Glass Tilt Shift είναι μια εφαρμογή iOS αξίας 2,99 $ που σας επιτρέπει να προσθέσετε εφέ tilt shift στις φωτογραφίες σας.

  Πώς να βρείτε τα βίντεο που σας αρέσουν στο TikTok

Για να είμαστε σαφείς, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να προσθέσετε ένα εφέ βάθους πεδίου ή μετατόπισης κλίσης στις φωτογραφίες σας. Αυτό που ξεχωρίζει τη μία εφαρμογή από την άλλη είναι το πόσο καλά λειτουργεί. Οι περισσότερες εφαρμογές προσφέρουν κακή μίμηση του εφέ DOF, αλλά το Glass Tilt Shift σάς δίνει χειροκίνητο έλεγχο σε ποιες περιοχές εστιάσετε.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή. Μπορείτε να προσθέσετε εφέ μετατόπισης κλίσης σε φωτογραφίες μόνο αφού τις τραβήξετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να τραβήξετε μια φωτογραφία, αλλά το εφέ θα προστεθεί στη συνέχεια.

Πατήστε το κουμπί λήψης στην αρχική οθόνη της εφαρμογής. Μπορείτε να επιλέξετε μια φωτογραφία από το ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας ή να τραβήξετε μια ζωντανή. Μόλις έχετε τη φωτογραφία, μπορείτε να την περικόψετε και να την ισιώσετε προτού προσθέσετε εφέ μετατόπισης κλίσης σε αυτήν. Το εφέ εφαρμόζεται με τον προσδιορισμό της περιοχής «θολώματος» και του σημείου «εστίασης». Η θολή περιοχή είναι αυτό που θα είναι εκτός εστίασης. Από προεπιλογή, επιλέγεται το πρώτο εφέ κλίσης.

  Προσθήκη Opera-Style Κουμπί Επιστροφή στην Έναρξη στο Mozilla Firefox

Η εφαρμογή του εφέ χρειάζεται λίγη εξοικείωση. Όταν ανοίγετε μια εικόνα, βλέπετε ένα σταυρόνημα στη μέση. Σύρετε το προς τα έξω με το ένα δάχτυλο και ο κύκλος γύρω από το σταυρόνημα θα διαχωριστεί. Σύρετε τον κύκλο προς τα έξω στο τμήμα που θέλετε να θολώσετε.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε δύο δάχτυλα για να μετακινήσετε το σταυρόνημα. Μετακινήστε το στο μέρος της περιοχής που θέλετε να εστιάσετε στην εικόνα σας. Εάν θέλετε περισσότερο θάμπωμα, χρησιμοποιήστε ένα από τα άλλα εφέ κλίσης, π.χ. Tilt 2 ή Tilt 3. Το εφέ κλίσης συνοδεύεται από μια λάμψη που μπορείτε να μειώσετε στο μηδέν αν δεν σας αρέσει.

  Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS στο λειτουργικό σύστημα ή στο δρομολογητή σας

Όταν το εφέ φαίνεται καλό, πατήστε το κουμπί εξαγωγής επάνω δεξιά και αποθηκεύστε την εικόνα στο ρολό της κάμερας ή ανεβάστε τη στο Instagram.

Κατεβάστε το Glass Tilt Shift από το App Store