Πώς να προσθέσετε εξώφυλλο άλμπουμ και να ενημερώσετε ετικέτες ID3 για μουσική στα Windows

Η διαχείριση μιας μουσικής βιβλιοθήκης απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Αν δεν ξεκινήσετε με τη νοοτροπία να κρατάτε τα πράγματα οργανωμένα, τελικά θα καταλήξετε σε κάποιο καθάρισμα που θα κάνετε αργότερα. Η εκκαθάριση μπορεί να είναι χρονοβόρα εάν χρειάζεται να ενημερώσετε τις ετικέτες ID3 ή μπορεί να είναι απλή, όπως η εύρεση εξώφυλλου άλμπουμ και η προσθήκη της στα αρχεία μουσικής σας. Εάν χρησιμοποιείτε το Windows Media Player ή την εφαρμογή Μουσική (Windows 8 & 10), δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε εξώφυλλο άλμπουμ σε ένα αρχείο μουσικής και να ενημερώσετε τις πληροφορίες ID3 του χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον εφαρμογές.

Προσθήκη εξώφυλλου άλμπουμ

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να βρείτε το εξώφυλλο άλμπουμ για τη μουσική σας και για λόγους οργάνωσης των πραγμάτων, ίσως θέλετε να τα αποθηκεύσετε όλα στον ίδιο φάκελο. Όλα τα κομμάτια που το Windows Media Player αναγνωρίζει ότι προέρχονται από το ίδιο άλμπουμ, θα ενημερωθούν αυτόματα με τη νέα τέχνη μόλις προσθέσετε σε αυτό. Αυτή η συσχέτιση εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των πληροφοριών στα αρχεία κομματιών.

  Πώς να τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας Windows 10 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα εξώφυλλου άλμπουμ και επιλέξτε «Αντιγραφή» από το μενού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, ανοίξτε το Windows Media Player και μεταβείτε στην καρτέλα Άλμπουμ. Αναζητήστε το άλμπουμ στο οποίο θέλετε να προσθέσετε το εξώφυλλο του άλμπουμ και κάντε δεξί κλικ σε αυτό. Στο μενού περιβάλλοντος, θα δείτε την επιλογή «Επικόλληση εξώφυλλου άλμπουμ». Επιλέξτε το για να προσθέσετε εξώφυλλο άλμπουμ στο κομμάτι.

Προσθήκη ετικετών ID3

Η προσθήκη ετικετών ID3 είναι πολύ πιο εύκολη στα Windows 8 & 10 από ό,τι στα Windows 7, αλλά εξακολουθεί να είναι εφικτή. Η διαδικασία απλοποιείται ή περιπλέκεται από την ποιότητα των πληροφοριών που είναι ήδη διαθέσιμες στο αρχείο μουσικής.

Στο Windows Media Player, μεταβείτε στην καρτέλα άλμπουμ και επιλέξτε το άλμπουμ στο οποίο θέλετε να προσθέσετε ετικέτες ID3. Πιθανότατα θα έχετε πολλά τραγούδια που σχετίζονται με ένα άλμπουμ. Λάβετε υπόψη ότι για να λειτουργήσει αυτό, τα κομμάτια πρέπει να συσχετιστούν με το σωστό άλμπουμ. Εάν λείπουν οι πληροφορίες για πολλά κομμάτια, είναι πιθανό να ομαδοποιηθούν σε ένα άλμπουμ «Άγνωστο».

  Πώς να αφαιρέσετε τα πλαίσια ελέγχου στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10

Κάντε δεξί κλικ στο άλμπουμ και κάντε κλικ στην «Εύρεση πληροφοριών άλμπουμ». Το Windows Media Player θα πραγματοποιήσει αναζήτηση στο διαδίκτυο για το άλμπουμ και θα προσπαθήσει να προσδιορίσει το έτος κυκλοφορίας, τους αριθμούς κομματιών για τα αντίστοιχα τραγούδια κ.λπ. Επιλέξτε το σωστό αποτέλεσμα και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Εάν τίποτα δεν είναι 100% σωστό, επιλέξτε το πλησιέστερο αποτέλεσμα και, στη συνέχεια, επεξεργαστείτε το κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επεξεργασία».

Εφαρμογή μουσικής Windows 8 & 10

Η εφαρμογή Μουσική είναι πολύ πιο εύκολη στη χρήση όταν πρόκειται για επεξεργασία/προσθήκη ετικετών ID3. Ανοίξτε την εφαρμογή και κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα. Επιλέξτε «Εύρεση πληροφοριών άλμπουμ».

Όπως και η εφαρμογή Windows Media Player, θα λάβετε μια λίστα με πιθανές αντιστοιχίσεις για το άλμπουμ και τα τραγούδια που σχετίζονται με αυτό. Επιλέξτε το σωστό ή σχεδόν σωστό και επεξεργαστείτε το εάν χρειάζεται.

  Πώς να αποκρύψετε αρχεία desktop.ini στα Windows 10

Και για τις δύο εφαρμογές, η αλλαγή αντικατοπτρίζεται αμέσως. Δεν αντικατοπτρίζεται πάντα στη μικρογραφία των κομματιών εάν το προβάλλατε στην Εξερεύνηση των Windows και μπορεί να μην αντικατοπτρίζεται σε άλλα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων και ίσως χρειαστεί να τα προσθέσετε ή να τα συσχετίσετε ξανά (ναι, είναι δύσκολο να το κάνετε) .

Μπόνους: Αν ξεκινήσατε με ένα κομμάτι που δεν έχει πληροφορίες ID3 ή έχει τις περισσότερες από αυτές και θέλετε να το επεξεργαστείτε λίγο, ανοίξτε το στην Εξερεύνηση των Windows. Επιλέξτε το κομμάτι και στην κάτω κορδέλα, θα μπορείτε να επεξεργαστείτε τις ετικέτες.

Υπάρχουν εφαρμογές εκεί έξω που θα μπορούσαν να το χειριστούν καλύτερα ή που μπορεί να είναι σε θέση να αναζητήσουν και να προσδιορίσουν σωστά ετικέτες για εσάς, αλλά αν θέλετε να παραμείνετε στις προεπιλεγμένες εφαρμογές και να επεξεργαστείτε το εξώφυλλο του άλμπουμ και τις ετικέτες ID3 με τον απλούστερο δυνατό τρόπο, αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να πας.