Πώς να προσθέσετε εγγραφές οθόνης στις Παρουσιάσεις Google

Ως υπηρεσία που βασίζεται στον ιστό, είναι πιο δύσκολο να δημιουργήσετε εγγραφές οθόνης απευθείας σε παρουσιάσεις των Παρουσιάσεων Google. Θα πρέπει να εγγράψετε την οθόνη σας χρησιμοποιώντας το Screencastify για Chrome και να την αποθηκεύσετε στο Google Drive, όπου μπορείτε στη συνέχεια να την εισαγάγετε στην παρουσίασή σας αργότερα.

Θα χρειαστεί να κατεβάσετε και εγκαταστήστε την επέκταση Screencastify για το Google Chrome πριν ξεκινήσετε. Καθώς το Screencastify αποθηκεύει εγγραφές οθόνης στο Google Drive, θα πρέπει επίσης να συνδεθείτε στον ίδιο λογαριασμό Google που χρησιμοποιείτε για τις Παρουσιάσεις Google.

Τόσο το Chrome όσο και η επέκταση Screencastify θα χρειαστούν άδεια για τη χρήση του μικροφώνου και της κάμερας, ανάλογα με το αν θέλετε να τα εγγράψετε. Η επέκταση Screencastify θα σας ζητήσει άδεια κατά την αρχική διαδικασία εγκατάστασης.

Δημιουργία εγγραφής οθόνης χρησιμοποιώντας το Screencastify

Το πλεονέκτημα της χρήσης του Screencastify για την εγγραφή της οθόνης σας είναι ότι αποθηκεύει τα βίντεό σας στο Google Drive, όπου μπορείτε στη συνέχεια να τα εισαγάγετε εύκολα στις Παρουσιάσεις Google. Το Screencastify επιτρέπει επίσης την εγγραφή κάμερας web και μικροφώνου από πάνω, επιτρέποντάς σας να εγγράψετε μια ενέργεια με ηχητικό κομμάτι και οπτική επίδειξη.

Εκτός και αν αποφασίσετε να κάνετε αναβάθμιση, το Screencastisfy περιορίζει την εγγραφή οθόνης σε πέντε λεπτά. Εάν η εγγραφή σας πρέπει να είναι μεγαλύτερη, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση. Εάν αυτό είναι πρόβλημα, θα πρέπει να εγγράψετε την επιφάνεια εργασίας σας χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους και να ανεβάσετε το βίντεο στο Google Drive μη αυτόματα.

  Πώς να αναγνωρίσετε συνδέσμους κακόβουλου λογισμικού και τι να κάνετε εάν κάνετε κλικ κατά λάθος

Εάν η εγγραφή σας έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει λιγότερο από πέντε λεπτά (ή έχετε κάνει αναβάθμιση), κάντε κλικ στο εικονίδιο Screencastify στο Chrome, δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων επάνω δεξιά.

Αυτό θα φορτώσει το μενού Screencastify. Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε να καταγράψετε την καρτέλα του προγράμματος περιήγησής σας, ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή σας ή μόνο την κάμερα web.

Κάντε κλικ στην επιλογή εγγραφής που προτιμάτε για να την επιλέξετε.

Πριν ξεκινήσετε την εγγραφή, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την εγγραφή του μικροφώνου και της κάμερας web. Εάν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε αυτές τις επιλογές, δεν θα μπορείτε να εγγράψετε ένα κομμάτι ήχου δίπλα στο βίντεο και δεν θα είστε ορατοί στην ίδια την εγγραφή.

Πατήστε το ρυθμιστικό δίπλα στις επιλογές «Μικρόφωνο» και «Ενσωμάτωση κάμερας Web» για να τις ενεργοποιήσετε ή να τις απενεργοποιήσετε. Εάν το ρυθμιστικό γίνει ροζ, η επιλογή είναι ενεργοποιημένη.

Θα χρειαστεί επίσης να επιλέξετε το μικρόφωνο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή “Μικρόφωνο”.

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο “Εμφάνιση περισσότερων επιλογών”, που βρίσκεται πάνω από το κουμπί “Εγγραφή”, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετες επιλογές για την εγγραφή της οθόνης σας. Αυτές οι επιλογές θα διαφέρουν, ανάλογα με το εάν εγγράφετε την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης, την οθόνη ή την κάμερα web.

Μπορείτε να ορίσετε μια αντίστροφη μέτρηση πριν από την έναρξη της εγγραφής για κάθε μέθοδο εγγραφής. Για εγγραφή στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης και στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση στα εργαλεία σχεδίασης, επιτρέποντάς σας να σχεδιάζετε στην οθόνη σας καθώς η επέκταση καταγράφει.

  Πώς να μετατρέψετε το νόμισμα στο Microsoft Excel

Η εγγραφή του ήχου από το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι μόνο μια επιλογή για εγγραφή στην οθόνη της καρτέλας του προγράμματος περιήγησης.

Χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας, κάντε κλικ στα ρυθμιστικά για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτές τις επιλογές. Μπορείτε να ρυθμίσετε το χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού.

Πατήστε το κουμπί “Εγγραφή” για να ξεκινήσει η εγγραφή της οθόνης σας αφού διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις σας.

Επεξεργασία και προβολή της εγγραφής οθόνης Screencastify

Ανάλογα με το αν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή “Εμφάνιση εργαλείων σχεδίασης”, ένα μενού εργαλείων θα εμφανιστεί στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας όταν ξεκινήσετε την εγγραφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μενού για εναλλαγή μεταξύ διαφόρων εργαλείων σχεδίασης.

Πατώντας το εικονίδιο Screencastify κατά τη διάρκεια μιας εγγραφής θα εμφανιστούν τα στοιχεία ελέγχου εγγραφής. Μπορείτε να διακόψετε, να διακόψετε και να διαγράψετε μια εγγραφή από αυτήν την περιοχή, καθώς και να προβάλετε τον τρέχοντα χρόνο εκτέλεσης.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, η εγγραφή του Screencastify θα εμφανιστεί αυτόματα σε μια νέα καρτέλα του Chrome.

Από εδώ, μπορείτε να προβάλετε, να κάνετε λήψη ή να εξαγάγετε την εγγραφή της οθόνης σας ή να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας Screencastify. Το βίντεο θα είναι επίσης προσβάσιμο από τον αποθηκευτικό χώρο σας στο Google Drive σε αυτό το σημείο.

Πατήστε το κουμπί “Άνοιγμα στο πρόγραμμα επεξεργασίας” για να επεξεργαστείτε το βίντεό σας στο πρόγραμμα επεξεργασίας Screencastify.

Εάν δεν θέλετε να επεξεργαστείτε το βίντεο, επιλέξτε “Περισσότερες επιλογές” και κάντε κλικ στο κουμπί “Προβολή στο Drive” για να προβάλετε το βίντεο στον αποθηκευτικό χώρο σας στο Google Drive.

  Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγοράζουν τηλέφωνα με δυνατότητες το 2020

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο «Αντιγραφή κοινόχρηστου συνδέσμου» για να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL του βίντεό σας στο πρόχειρό σας.

Από προεπιλογή, μόνο εσείς θα μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές απορρήτου για το βίντεό σας στο αναπτυσσόμενο μενού κάτω από το κουμπί “Αντιγραφή κοινόχρηστου συνδέσμου”.

Εισαγωγή εγγραφών οθόνης από το Google Drive

Οι Παρουσιάσεις Google σάς επιτρέπουν να εισάγετε απευθείας βίντεο από το Google Drive, επομένως ανοίξτε το Παρουσιάσεις Google παρουσίαση μόλις είστε έτοιμοι να εισαγάγετε την εγγραφή της οθόνης σας.

Επιλέξτε ή δημιουργήστε μια νέα διαφάνεια για να τοποθετήσετε το βίντεό σας και, στη συνέχεια, πατήστε Εισαγωγή > Βίντεο.

Στο μενού επιλογής “Εισαγωγή βίντεο”, πατήστε την επιλογή “Google Drive”. Από εδώ, εντοπίστε το βίντεο εγγραφής της οθόνης σας.

Κάντε κλικ στην οθόνη εγγραφής βίντεο και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Επιλογή” για να το εισαγάγετε στην παρουσίασή σας στις Παρουσιάσεις Google.

Η εγγραφή οθόνης θα εμφανιστεί ως αντικείμενο στη διαφάνειά σας, όπου μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός της και να τη μετακινήσετε σε κατάλληλη θέση. Πατώντας το κουμπί κυκλικής αναπαραγωγής θα ξεκινήσει η αναπαραγωγή, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε το βίντεο εγγραφής στην οθόνη σας ως χρήσιμη προσθήκη στη συνολική παρουσίασή σας.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το βίντεό σας να αναπαράγεται αυτόματα κάνοντας δεξί κλικ στο βίντεο και επιλέξτε την επιλογή μενού “Επιλογές μορφοποίησης”. Από εδώ, κάντε κλικ στην «Αναπαραγωγή βίντεο» στο δεξί μενού που εμφανίζεται.

Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου “Αυτόματη αναπαραγωγή κατά την παρουσίαση” για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του βίντεό σας αυτόματα όταν φτάσετε στη διαφάνεια που το περιέχει κατά τη διάρκεια της παρουσίασής σας.