Πώς να προσθέσετε διακλάδωση σε φόρμες Microsoft

Το Microsoft Forms είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία δωρεάν, εύχρηστων ερευνών, δημοσκοπήσεων, κουίζ και ερωτηματολογίων. Περιλαμβάνει διακλάδωση, η οποία σας επιτρέπει να στέλνετε τους χρήστες σε διαφορετικές ερωτήσεις ανάλογα με τις προηγούμενες απαντήσεις τους. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε διακλάδωση στη φόρμα σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Forms, θα χρειαστείτε έναν δωρεάν λογαριασμό Microsoft (ή έναν λογαριασμό επί πληρωμή στο Office 365). Μόλις συνδεθείτε, μεταβείτε στο την αρχική σελίδα Φόρμες να ξεκινήσω. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τις Φόρμες στο παρελθόν, έχουμε έναν πλήρη οδηγό για τη χρήση τους. Ρίξτε μια γρήγορη ματιά σε αυτό γιατί θα πρέπει να ξέρετε πώς να προσθέτετε ερωτήσεις για να μπορέσετε να προσθέσετε διακλάδωση.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τη διακλάδωση, είναι μια αρκετά απλή ιδέα: Η επόμενη ερώτηση που θα δει ένας χρήστης εξαρτάται από την απάντηση που θα δώσει στην προηγούμενη ερώτηση. Έτσι, εάν η φόρμα σας κάνει μια ερώτηση με μια επιλογή απαντήσεων, Α ή Β, η διακλάδωση θα στείλει τον χρήστη σε μια ερώτηση εάν απαντήσει “Α” και μια άλλη ερώτηση εάν απαντήσει “Β”.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιβλιοθήκη εφαρμογών στο iPhone

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Θα δημιουργήσουμε μια απλή έρευνα, όπου θέλουμε να μάθουμε το αγαπημένο άθλημα των ανθρώπων και τον αγαπημένο τους παίκτη σε αυτό το άθλημα. Η πρώτη ερώτηση θα είναι «Ποιο είναι το αγαπημένο σας άθλημα;» και θα παρέχουμε τρεις επιλογές:

Μπέιζμπολ
Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο

Εάν επιλέξουν “Μπέιζμπολ”, θα διακλαδίσουμε στην ερώτηση, “Ποιος είναι ο αγαπημένος σας παίκτης του μπέιζμπολ;” Εάν επιλέξουν “Μπάσκετ”, θα διακλαδίσουμε στην ερώτηση, “Ποιος είναι ο αγαπημένος σας μπασκετμπολίστας;” και ούτω καθεξής.

Δείτε πώς λειτουργεί αυτό στην πράξη. Στις Φόρμες, κάντε κλικ στο κουμπί «Νέα Φόρμα» για να ξεκινήσετε.

Αυτό ανοίγει μια κενή φόρμα. Κάντε κλικ στην «Φόρμα χωρίς τίτλο» και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ένα όνομα για την έρευνά σας

Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη νέου” για να προσθέσετε μια νέα ερώτηση.

ο

Η διακλάδωση λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με ερωτήσεις «Επιλογή», ​​οπότε επιλέξτε αυτήν την επιλογή.

Τώρα πρέπει να προσθέσουμε επιλογές ερωτήσεων και απαντήσεων.

Προτού μπορέσουμε να προσθέσουμε διακλάδωση, πρέπει να προσθέσουμε τις διαφορετικές ερωτήσεις που θα δουν οι χρήστες ανάλογα με τις απαντήσεις τους. Θα προσθέσουμε άλλες τρεις ερωτήσεις, μία για τις τρεις επιλογές που δώσαμε στον χρήστη.

  Πώς να αποκτήσετε νέα έργα τέχνης για την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας καθημερινά

Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι απλές ερωτήσεις κειμένου. Η πλήρης έρευνά μας μοιάζει με αυτό:

Τώρα, μπορούμε να προσθέσουμε διακλάδωση. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Διακλάδωση» από το μενού.

Η φόρμα θα εμφανίζει τώρα τις επιλογές διακλάδωσης για την ερώτηση της επιλογής σας.

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε ποια ερώτηση θέλετε να βλέπει ο χρήστης για κάθε απάντηση που επιλέγει.

Επιλέξτε την κατάλληλη ερώτηση για κάθε επιλογή.

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι χρήστες βλέπουν μόνο τις ερωτήσεις που θέλουμε να βλέπουν, πράγμα που σημαίνει ότι αποκρύπτονται οι άλλες ερωτήσεις. Έτσι, αν κάποιος επιλέξει “Μπέιζμπολ”, θέλουμε να δει το “Ποιος είναι ο αγαπημένος σας παίκτης του μπέιζμπολ;” ερώτηση και όχι άλλες.

Επιλέξτε τη δεύτερη ερώτηση και στο αναπτυσσόμενο μενού διακλάδωσης, επιλέξτε “Τέλος της φόρμας”.

Το αναπτυσσόμενο μενού διακλάδωσης με

Επιλέξτε την τρίτη και την τέταρτη ερώτηση και κάντε το ίδιο.

  Πώς να ακούσετε το Spotify εκτός σύνδεσης σε ένα ρολόι Samsung

Οι 3 ερωτήσεις κειμένου, η καθεμία με

Όταν ολοκληρώσετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο «Πίσω» για να αλλάξετε από την προβολή διακλάδωσης στην κανονική προβολή σχεδίασης.

Η φόρμα θα μοιάζει ακριβώς όπως πριν, αλλά με ένα σύμβολο διακλάδωσης για να δείξει ότι έχετε προσθέσει κανόνες διακλάδωσης.

Για να δείτε τη διακλάδωση σε δράση, κάντε κλικ στο κουμπί «Προεπισκόπηση» στην επάνω δεξιά γωνία της φόρμας.

Όταν επιλέγετε μια επιλογή από την πρώτη ερώτηση, η δεύτερη ερώτηση θα αλλάξει για να ταιριάζει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διακλάδωση σε οποιοδήποτε τύπο ερώτησης για να στείλετε άτομα στην επόμενη ερώτηση, σε μια συγκεκριμένη ερώτηση ή στο τέλος της φόρμας. Στο παράδειγμά μας, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε διακλάδωση που έστελνε τους ανθρώπους στο τέλος της φόρμας εάν επέλεγαν έναν αγαπημένο παίκτη του μπέιζμπολ ή του μπάσκετ, αλλά τους στέλναμε σε επιπλέον ερωτήσεις εάν επέλεγαν έναν αγαπημένο ποδοσφαιριστή.

Αν και είναι αρκετά απλό στη χρήση, η διακλάδωση σάς επιτρέπει να δημιουργείτε πολύπλοκες φόρμες εύκολα και γρήγορα. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά τις Φόρμες, θα γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο σε χρόνο μηδέν.