Πώς να προσθέσετε διαγράμματα ροής και διαγράμματα στα Έγγραφα ή τις Παρουσιάσεις Google

Τα διαγράμματα ροής και τα διαγράμματα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν τα δεδομένα που προκαλούν σύγχυση. Εάν χρειάζεστε ένα για το αρχείο Εγγράφων ή Παρουσιάσεων Google, μπορείτε να το δημιουργήσετε χωρίς να αφήσετε το έγγραφό σας. Θα σας δείξουμε πώς.

Εισαγάγετε ένα διάγραμμα ροής στα Έγγραφα Google

Ενεργοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας, ανοίξτε ένα Αρχείο Εγγράφωνκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή > Σχέδιο > + Νέο.

Κάντε κλικ

Από το παράθυρο του Google Drawing, κάντε κλικ στο εικονίδιο που μοιάζει με κύκλο στην κορυφή ενός τετραγώνου. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το “Σχήματα” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σχήμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Σημειώστε ότι όλα τα σχήματα στο κάτω μέρος του επιλογέα Shapes είναι για διαγράμματα ροής.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο με έναν κύκλο πάνω από το τετράγωνο, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω

Το Google Drawing είναι ένας εξαιρετικά απλός δημιουργός διαγράμματος ροής. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις σχεδιαστικές και οργανωτικές σας δεξιότητες. Αφού επιλέξετε ένα σχήμα, σύρετε τον κέρσορα του ποντικιού για να το δημιουργήσετε στον καμβά.

Εάν χρειάζεται να αλλάξετε το μέγεθος ενός σχήματος, σύρετε οποιοδήποτε από τα τετράγωνα που το περιβάλλουν για να το αλλάξετε.

  12 πράγματα έξω από το κουτί που μπορούν να κάνουν οι Mac που δεν μπορούν οι υπολογιστές

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου για να αντιγράψετε και να επικολλήσετε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε. Πατήστε Ctrl+C (Windows/Chrome OS) ή Cmd+C (macOS) για να αντιγράψετε ένα σχήμα. Για να επικολλήσετε ένα σχήμα, πατήστε Ctrl+V (Windows/Chrome OS) ή Cmd+V (macOS).

Εάν θέλετε να εισαγάγετε γραμμές σύνδεσης μεταξύ σχημάτων και διεργασιών, κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στο εργαλείο Γραμμή.

Για να αλλάξετε το χρώμα ενός σχήματος, επιλέξτε το και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Πλήρωση χρώματος.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να εισαγάγετε όλα τα σχήματα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα πλήρες διάγραμμα ροής. Κάντε κλικ στο «Αποθήκευση και Κλείσιμο» για να εισαγάγετε το σχέδιο στο έγγραφό σας.

Κάντε κλικ

Εάν χρειάζεται να επεξεργαστείτε ένα διάγραμμα ροής αφού το εισαγάγετε σε ένα έγγραφο, επιλέξτε το και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Επεξεργασία» για να το ανοίξετε ξανά στο Σχέδιο Google.

Κάντε κλικ

Εισαγάγετε ένα διάγραμμα στις Παρουσιάσεις Google

άναψε α Παρουσιάσεις Google έγγραφο και κάντε κλικ στην Εισαγωγή > Διάγραμμα.

Κάντε κλικ

Στον πίνακα που ανοίγει στα δεξιά, επιλέξτε ένα πλέγμα, ιεραρχία, χρονοδιάγραμμα, διαδικασία, σχέση ή διάγραμμα κύκλου.

Αφού επιλέξετε τον τύπο του διαγράμματος που θέλετε, βλέπετε πολλά πρότυπα. Στο επάνω μέρος, μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα και τον αριθμό των επιπέδων, των βημάτων ή των ημερομηνιών για κάθε διάγραμμα. Κάντε κλικ σε ένα πρότυπο για να το εισαγάγετε στη διαφάνειά σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές απευθείας στο Apple Watch σας

Από εδώ, μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα πλαίσιο και να το προσαρμόσετε ή να το επεξεργαστείτε ώστε να περιλαμβάνει τα δεδομένα σας.

Δημιουργήστε διαγράμματα ροής και διαγράμματα με το LucidChart

Εάν το Google Drawing δεν το κάνει για εσάς, δώστε μια ευκαιρία στο πρόσθετο των Εγγράφων Google LucidChart Diagrams. Είναι εύκολο στη χρήση και διαθέτει πολλές δυνατότητες που θα πρέπει να ικανοποιούν όποιον χρειάζεται ένα λεπτομερές διάγραμμα με επαγγελματική εμφάνιση.

Χρησιμοποιώ LucidChart, πρέπει να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό, ο οποίος περιορίζεται σε 60 αντικείμενα ανά διάγραμμα και τρία ενεργά διαγράμματα. Για να αποκτήσετε απεριόριστα σχήματα και διαγράμματα, τα βασικά σχέδια ξεκινούν από 4,95 $ ανά μήνα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το LucidChart είτε για Έγγραφα είτε για Παρουσιάσεις, αλλά πρέπει να το εγκαταστήσετε και στα δύο.

Για να προσθέσετε το LucidChart στο έγγραφό σας, ανοίξτε ένα νέο ή υπάρχον αρχείο στα Έγγραφα ή τα Υπολογιστικά φύλλα Google, κάντε κλικ στο «Πρόσθετα» και μετά κάντε κλικ στο «Λήψη πρόσθετων».

Κάντε κλικ

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “LucidChart” στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter. Κάντε κλικ στο εικονίδιο LucidChart.

Τύπος

Από τη σελίδα του πρόσθετου, κάντε κλικ στην “Εγκατάσταση”.

Κάντε κλικ

Το πρόσθετο απαιτεί άδεια πρόσβασης στο έγγραφό σας. κάντε κλικ στο «Συνέχεια» για να το παραχωρήσετε.

  Πώς να αλλάξετε τη διάταξη πληκτρολογίου με μια συντόμευση πληκτρολογίου στα Windows 10

Κάντε κλικ

Ελέγξτε τη λίστα με τα δικαιώματα που απαιτεί το LucidChart και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Να επιτρέπεται».

Κάντε κλικ

Αφού εγκατασταθεί, κάντε κλικ στα Πρόσθετα > Διαγράμματα LucidChart > Εισαγωγή διαγράμματος.

Κάντε κλικ

Από τον πίνακα που ανοίγει στα δεξιά, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το πορτοκαλί σύμβολο συν (+).

Επιλέξτε ένα πρότυπο από τη λίστα.

Ανακατευθυνθείτε στον ιστότοπο του LucidChart, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας για να προσαρμόσετε πλήρως το γράφημα ή το διάγραμμα που επιλέξατε.

Ο επεξεργαστής είναι αρκετά διαισθητικός, γεμάτος δυνατότητες και εύκολος στην πλοήγηση. Παρόλο που περιορίζεστε σε 60 σχήματα ανά γράφημα σε έναν δωρεάν λογαριασμό, αυτό είναι περισσότερο από αρκετό.

Όταν τελειώσετε με το γράφημά σας, κάντε κλικ στην επιλογή “Επιστροφή στα Έγγραφα” στο επάνω αριστερό μέρος της σελίδας.

Κάντε κλικ

Κάντε κλικ στο “Τα διαγράμματα μου” από το πρόσθετο LucidChart στα Έγγραφα ή τα Φύλλα.

Κάντε κλικ

Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα διάγραμμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+) για να το εισαγάγετε στο έγγραφό σας.

Εάν δεν βλέπετε το διάγραμμά σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο κυκλικού βέλους και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη «Λίστα εγγράφων» για να τα ανανεώσετε.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το κυκλικό βέλος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Το Google Drawing και το LucidChart Diagrams είναι βιώσιμες επιλογές για την εισαγωγή διαγραμμάτων και διαγραμμάτων ροής στα έγγραφά σας.

Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να σχεδιάσετε κάθε διαδικασία, σχήμα ή γραμμή, τότε το LucidChart είναι η καλύτερη επιλογή.