Πώς να προσθέσετε ένα Scratchpad στη γραμμή μενού στο macOS

Το macOS διαθέτει μια εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου που ονομάζεται TextEdit. Είναι μια απλή εφαρμογή που μπορεί να αποθηκεύσει σημειώσεις σε μορφή TXT, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία σεναρίων και αρχείων HTML, μεταξύ άλλων. Είναι μια ελαφριά εφαρμογή που είναι χρήσιμη αρκετά συχνά, ειδικά για την αποθήκευση μη δομημένου περιεχομένου που μπορεί να χρειαστείτε αργότερα. Φυσικά, αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως scratchpad ή απλώς ως υποδοχή κειμένου για τυχαία αποσπάσματα κειμένου ή κώδικα, είναι λίγο πολύ. Η απλή εκκίνηση μπορεί να πάρει πάρα πολύ χρόνο. Το Tyke είναι μια δωρεάν εφαρμογή γραμμής μενού που είναι καλύτερη επιλογή. Η εφαρμογή προσθέτει ένα scratchpad στη γραμμή μενού στο οποίο μπορείτε να επικολλήσετε κείμενο.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Universal Clipboard σε iOS 10 και macOS Sierra

Προσθέστε ένα Ξυστό στη γραμμή μενού

Παληόσκυλο είναι απλά ένας κάτοχος κειμένου. Δεν αποθηκεύει κείμενο ως αρχείο, αλλά κάθε κείμενο που επικολλάτε σε αυτό απομνημονεύεται εκτός εάν το διαγράψετε μόνοι σας. Εγκαταστήστε την εφαρμογή και εκτελέστε την. Προσθέτει ένα μικρό εικονίδιο σημειωματάριου στη γραμμή μενού.

Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο του σημειωματάριου για να ανοίξετε το scratchpad. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε μέσα στο scratchpad ή να επικολλήσετε περιεχόμενο του προχείρου σε αυτό. Για να κλείσετε το scratchpad, κάντε κλικ οπουδήποτε έξω από αυτό. Όταν το ανοίξετε ξανά, θα εξακολουθεί να εμφανίζεται το κείμενο που πληκτρολογήσατε ή επικολλήσατε τελευταία. Ωστόσο, εάν κλείσετε την εφαρμογή ή επανεκκινήσετε το σύστημά σας, το κείμενο θα χαθεί. Οποιοδήποτε κείμενο επικολλήσετε στο scratchpad θα καθαριστεί από κάθε μορφή.

  Πώς να εμφανίσετε πατήματα πλήκτρων στην οθόνη σας στο macOS

Δεν υπάρχει όριο στο πόσο κείμενο μπορείτε να επικολλήσετε μέσα στο scratchpad. Είναι μια βολική μικρή θήκη κειμένου που θα πρέπει να πληροί τις περισσότερες βασικές απαιτήσεις. Έχει σχεδιαστεί επίτηδες για να είναι απλό, ώστε να μην υποφέρει από έλλειψη χαρακτηριστικών. Οτιδήποτε δεν υπάρχει, π.χ. επιλογή αποθήκευσης κειμένου, είναι έτσι σχεδιαστικά.

Η εφαρμογή δεν εντοπίζει εάν το κείμενο που επικολλήσατε είναι κώδικας ή όχι. Οτιδήποτε και όλα εμφανίζονται ως απλό κείμενο. Οι γραμμές δεν είναι αριθμημένες και δεν υπάρχει κανένα βοήθημα που θα σας βοηθήσει να διαβάσετε καλύτερα. Δεν υπάρχουν επιλογές επεξεργασίας κειμένου, επομένως δεν μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς ή να υπογραμμίσετε οτιδήποτε.

Δεν είναι αντικατάσταση επεξεργασίας κειμένου

Αν και το Tyke μπορεί να κρατήσει κείμενο και να αφαιρέσει τη μορφοποίηση από αυτό, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το TextEdit. Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή που κάνει ό,τι κάνει το TextEdit αλλά είναι πιο εύκολη στην πρόσβαση, το Tyke δεν είναι η απάντηση. Η εφαρμογή δεν μπορεί να ανοίξει άλλα αρχεία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε αρχεία HTML ή σενάρια. Ο καλύτερος τρόπος για να συνοψίσετε τι είναι το Tyke, να το σκεφτείτε ως ένα κομμάτι χαρτί που έχετε ξαπλωμένο γύρω από το οποίο μπορείτε να γράψετε έναν αριθμό τηλεφώνου για να μπορείτε αργότερα να τον αποθηκεύσετε στις επαφές σας.

  Τρόπος αυτόματης αλλαγής της έντασης του συστήματος On Wake στο macOS