Πώς να προσθέσετε ένα μήνυμα κλειδώματος οθόνης στο Android 7.0

Τα smartphone περιέχουν πολλές ευαίσθητες πληροφορίες. Εκτός από τα στοιχεία επικοινωνίας, τα ευαίσθητα email, τις διευθύνσεις και την πρόσβαση σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα smartphone περιέχουν επίσης πληροφορίες πιστωτικών καρτών. Υπηρεσίες όπως το Πορτοφόλι Google σημαίνουν ότι το τηλέφωνό σας δεν είναι απλώς μια συσκευή επικοινωνίας αλλά και ένα μέσο εισόδου στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Φυσικά, θα θέλετε να το κλειδώσετε έτσι ώστε να είναι πιο δύσκολο για κανέναν να έχει πρόσβαση σε αυτό σε περίπτωση που χάσετε τη συσκευή ή κλαπεί. Σε περίπτωση που το χάσετε και κάποιος θέλει να σας το επιστρέψει, δεν θα ξέρει πού να στείλει τη συσκευή. Στα τηλέφωνα Android, δεν μπορείτε να ρωτήσετε τη Siri σε ποιον ανήκει ένα τηλέφωνο, αλλά εάν χρησιμοποιείτε Android 7.0, μπορείτε να προσθέσετε ένα γρήγορο σημείο επαφής στην οθόνη σας. Η πιο πρόσφατη έκδοση συνοδεύεται από μια δυνατότητα προσθήκης μηνύματος στην οθόνη κλειδώματος. Αυτός μπορεί να είναι ο αριθμός τηλεφώνου σας, η διεύθυνση του σπιτιού ή του γραφείου σας ή το email σας.

  Η εφαρμογή «VNC Viewer» για τηλεχειριστήριο υπολογιστή RealVNC για Android τώρα δωρεάν

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα “Ασφάλεια”. Μην το χτυπάτε. Αντίθετα, πατήστε το κουμπί του μικρού οδοντωτού τροχού που εμφανίζεται δίπλα του.

Στο εσωτερικό, θα βρείτε ρυθμίσεις για το πότε η συσκευή θα πρέπει να κλειδώνει αυτόματα μετά την αδράνεια της οθόνης και εάν το πάτημα του κουμπιού λειτουργίας θα κλειδώσει αμέσως το τηλέφωνο ή όχι. Εδώ θα βρείτε επίσης την επιλογή να ορίσετε ένα μήνυμα κλειδώματος οθόνης στη συσκευή σας. Από προεπιλογή, έχει οριστεί σε κανένα. Πατήστε το και μπορείτε να εισάγετε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε.

Το Android δεν σας ενημερώνει εάν υπάρχει όριο στη διάρκεια ενός μηνύματος που μπορείτε να ορίσετε, αλλά είναι καλύτερο να το διατηρήσετε σε εύλογο μήκος. Σε κάποιο σημείο, το μήνυμα θα αρχίσει τελικά να κόβεται ή θα αρχίσει να συγκρούεται με τις ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος.

  Νέες δυνατότητες στο Chrome 35 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Πατήστε «Αποθήκευση» και το μήνυμα θα αρχίσει να εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος. Το μήνυμα εμφανίζεται ακριβώς κάτω από την ώρα και την ημερομηνία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παραγωγικά ή για διασκέδαση ανάλογα με το πόσο συχνά το αλλάζετε. Το έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε γρήγορες πληροφορίες επικοινωνίας στην οθόνη κλειδώματος, φυσικά. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η γραμματοσειρά με την οποία εμφανίζεται το μήνυμα είναι μάλλον μικρή.

Ένα ανυποψίαστο άτομο που τυχαίνει να βρει το τηλέφωνό σας μπορεί απλώς να το παραβλέψει αν δεν ξέρει ότι είναι εκεί. Για χρήστες Android που δεν έχουν λάβει Android 7.0, μπορείτε προσθέστε ένα μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος με μια εφαρμογή που ονομάζεται Hi Locker.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την προσθήκη εικονιδίου εφαρμογής στην αρχική οθόνη για νέες εφαρμογές στο Android