Πώς να προσθέσετε έναν λογαριασμό Gmail στο Outlook

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Outlook είναι συμβατό με όλους τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών email. Αυτό καθιστά εξαιρετικά εύκολη την ενημέρωση σχετικά με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα συμβάντα ημερολογίου. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον έναν λογαριασμό Gmail, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς να προσθέσετε έναν λογαριασμό Gmail στο Outlook.

Ακολουθήστε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε τον λογαριασμό σας Gmail στο Outlook.

Πώς να προσθέσετε το Gmail στο Outlook σε υπολογιστή με Windows 10

Μετά από μια πρόσφατη ενημέρωση, το Outlook και το Gmail έχουν γίνει ακόμα πιο συμβατά. Η προσθήκη ενός λογαριασμού Gmail στο Outlook δεν ήταν ποτέ ευκολότερη και τώρα θα εξηγήσουμε πώς να το κάνουμε σε ένα σύστημα Windows 10.

Σημείωση: Λειτουργεί το ίδιο ανεξάρτητα από το αν προσθέτετε τον πρώτο σας λογαριασμό Gmail ή έναν επιπλέον.

  • Ανοίξτε το Outlook και κάντε κλικ στο Αρχείο, το οποίο βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία. Κάντε κλικ στην Προσθήκη λογαριασμού στη νέα σελίδα.
  • Πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας στο Gmail και κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση.
  • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο Είσοδος. Εάν χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων, θα λάβετε τώρα ένα μήνυμα κειμένου με έναν κωδικό επαλήθευσης. Εισαγάγετε τον κωδικό που λάβατε και κάντε κλικ στο Τέλος.
  • Τώρα θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε ορισμένα δικαιώματα. Μόλις γίνει αποδεκτή, κάντε κλικ στο Τέλος για να ολοκληρώσετε την προσθήκη του λογαριασμού σας.
  • Όταν εμφανιστεί το παράθυρο άδειας, θα σας ζητηθούν τα συνήθη πράγματα: επιτρέψτε στο Outlook να διαβάζει, να συνθέτει και να στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και να έχει πρόσβαση σε ορισμένα από τα προσωπικά σας στοιχεία. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Outlook, προτείνουμε να επιτρέψετε όλες τις επιλογές.

    Επιπλέον, μπορείτε να περιμένετε να λάβετε ένα email με μια προειδοποίηση ότι έχει εντοπιστεί νέα σύνδεση. Μην ανησυχείτε για αυτό, καθώς είναι μια λειτουργία ασφαλείας του λογαριασμού σας στο Gmail. Ίσως χρειαστεί να ανοίξετε την ειδοποίηση στο smartphone σας και να επιλέξετε “Ναι, αυτός ήμουν εγώ”. ή κάτι παρόμοιο, ανάλογα με το σύστημα που χρησιμοποιείται.

      Πώς να αντιστοιχίσετε τα AirPods με ένα Apple Watch

    Εάν θέλετε να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς Gmail, είναι επίσης εύκολο.

  • Πριν κάνετε κλικ στο τελικό Τέλος, θα παρατηρήσετε κενά πλαίσια κάτω από αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε τη διεύθυνση και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail και, στη συνέχεια, να επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε λογαριασμό Gmail που θέλετε να προσθέσετε.
  • Πώς να προσθέσετε το Gmail στο Outlook σε μια συσκευή Android

    Ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε έναν λογαριασμό Gmail στο Outlook στο Android είναι να χρησιμοποιήσετε το Εφαρμογή Outlook για Android. Κατεβάστε την εφαρμογή αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση.

    Σημείωση: Για να ακολουθήσετε τον οδηγό μας, θα πρέπει να έχετε ήδη λογαριασμό Gmail. Το Outlook για Android δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό Gmail, καθώς μπορείτε να συνδεθείτε μόνο με έναν υπάρχοντα.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Outlook και πατήστε Έναρξη.
  • Πατήστε στο Google Connect Account και επιβεβαιώστε πατώντας OK.
  • Εάν θέλετε το Outlook να έχει πρόσβαση στις Επαφές σας, πατήστε στο Να επιτρέπεται και μετά πατήστε στο Προσθήκη λογαριασμού.
  • Εάν το Outlook αναγνωρίζει τον λογαριασμό σας στο Gmail, θα πρέπει μόνο να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Διαφορετικά, εισαγάγετε τη διεύθυνση και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail και πατήστε Είσοδος.
  • Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να επιτρέψετε στο Outlook να έχει πρόσβαση εκτός σύνδεσης στο email σας. Για επιβεβαίωση, πατήστε στο Να επιτρέπεται. Διαφορετικά, πατήστε στο Deny.
  • Για την καλύτερη απόδοση, σας προτείνουμε να επιτρέψετε την πρόσβαση εκτός σύνδεσης, εκτός από τα πρόσθετα μηνύματα που ενδέχεται να εμφανιστούν. Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή θα λειτουργεί πιο γρήγορα και ομαλά.

    Από την άλλη πλευρά, εάν χρησιμοποιούσατε το Outlook με άλλη διεύθυνση email, είναι επίσης εντάξει. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail και τώρα θα σας δείξουμε πώς:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Outlook.
  • Πατήστε Αρχείο.
  • Πατήστε στις Ρυθμίσεις λογαριασμού.
  • Πατήστε Προσθήκη λογαριασμού.
  • Εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας στο Gmail.
  • Πατήστε Σύνδεση.
  • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και πατήστε Είσοδος.
  • Επαληθεύστε τον λογαριασμό σας και ενεργοποιήστε το Outlook να κάνει αλλαγές στη συσκευή σας, εάν σας ζητηθεί.
  •   Πώς να παρακολουθείτε την απόδοση του υπολογιστή εντός παιχνιδιού με το MSI Afterburner

    Πώς να προσθέσετε το Gmail στο Outlook σε ένα iPhone

    Παρόμοια με το Android, υπάρχει επίσης μια εφαρμογή Outlook για συσκευές iOS. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στο App Store. Υπάρχουν δύο τρόποι για να προσθέσετε το Gmail στο Outlook στο Android: Αυτόματη ρύθμιση μέσω του συνδεδεμένου λογαριασμού σας Google ή μη αυτόματη εισαγωγή του λογαριασμού σας στο Gmail.

    Σημείωση: Για να συνεχίσετε, θα πρέπει να έχετε ήδη έναν λογαριασμό Gmail, τον οποίο δεν μπορείτε να δημιουργήσετε στην εφαρμογή Outlook.

    Επιλογή #1: Αυτόματη ρύθμιση

    Εάν αυτή η διαδικασία αποτύχει, δοκιμάστε τη μη αυτόματη διαδικασία στην “Επιλογή #2”.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Outlook και πατήστε Προσθήκη λογαριασμού email.
  • Εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας στο Gmail. Πατήστε Σύνδεση με το Google. Εισάγετε τον κωδικό σας. Πατήστε Είσοδος για επιβεβαίωση. Μπορεί να σας ζητηθεί να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας για λόγους ασφαλείας. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας.
  • Τέλος, πρέπει να δώσετε ορισμένα δικαιώματα στην εφαρμογή κάνοντας κλικ στην επιλογή Allow ή Confirm.
  • Ορίστε το! Τώρα έχετε πρόσβαση στο Gmail στο Outlook. Εάν δεν μπορείτε να προσθέσετε το Gmail χρησιμοποιώντας τον συνδεδεμένο λογαριασμό σας Google όπως περιγράφεται παραπάνω, υπάρχει ένας άλλος πιθανός τρόπος για να το αποκτήσετε. Δοκιμάστε να ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας μη αυτόματα.

    Επιλογή #2: Μη αυτόματη προσθήκη Gmail στο Outlook στο Android

    Εάν η διαδικασία στην “Επιλογή #1” παραπάνω δεν μπόρεσε να προσθέσει τον λογαριασμό σας στο Gmail χρησιμοποιώντας τα συνδεδεμένα διαπιστευτήρια, θα πρέπει να τον προσθέσετε μη αυτόματα. Δείτε πώς να το κάνετε.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Outlook.
  • Πατήστε Προσθήκη λογαριασμού και πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας στο Gmail.
  • Πατήστε στο Επιτρέψτε μου να ρυθμίσω τον λογαριασμό μου με μη αυτόματο τρόπο.
  • Στη συνέχεια, θα δείτε μια νέα οθόνη όπου μπορείτε να επιλέξετε τον πάροχο email σας, πατήστε το εικονίδιο Google.
  • Εισαγάγετε τη διεύθυνση Gmail σας άλλη μια φορά και κάντε κλικ στο Connect.
  • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και επιλέξτε εάν θα παραμείνετε συνδεδεμένοι ή όχι και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Είσοδος.
  • Επαληθεύστε τον λογαριασμό σας και ενεργοποιήστε το Outlook να κάνει αλλαγές στο iPhone σας, εάν σας ζητηθεί.
  • Πρόσθετες Συχνές Ερωτήσεις

    Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων με το Gmail και το Outlook;

    Ναι, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τον βελτιωμένο έλεγχο ταυτότητας τόσο με το Gmail όσο και με το Outlook. Στην πραγματικότητα, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων συνιστάται για όλους τους λογαριασμούς email. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για κινητά, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, ορισμένες εκδόσεις του Outlook για υπολογιστές, ειδικά οι παλαιότερες εκδόσεις, δεν θα σας επιτρέψουν να συνδεθείτε με αυτόν τον τρόπο.

      Μετακινήστε αρχεία από λήψεις σε διαφορετική τοποθεσία με βάση τον τύπο αρχείου

    Μην ανησυχείτε γιατί υπάρχει μια εύκολη λύση. Απλώς πρέπει να αποκτήσετε έναν κωδικό εφαρμογής, ο οποίος βρίσκεται στις Ρυθμίσεις στις Πρόσθετες Επιλογές Ασφαλείας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης που δημιουργήθηκε αντί για κωδικούς ασφαλείας, εάν η εφαρμογή δεν τους αποδέχεται. Ό,τι κι αν κάνετε, θα πρέπει να συνεχίσετε με τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων, ακόμα κι αν είναι πιο περίπλοκο.

    Είναι το Outlook δωρεάν σε Windows, Android και iPhone;

    Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση του Outlook για καθεμία από τις παραπάνω πλατφόρμες. Ωστόσο, καθώς η δωρεάν έκδοση περιορίζεται σε προσωπική χρήση, ενδέχεται να μην έχει όλες τις επιλογές που χρειάζεστε. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Outlook για επιχειρήσεις, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε μια συνδρομή στο Office 365 για τα προνόμια premium.

    Ως συνδρομητής του Office 365, λαμβάνετε μια σειρά από δυνατότητες, όπως διεπαφή χωρίς διαφημίσεις, προηγμένη ασφάλεια email, 50 GB αποθηκευτικού χώρου email και premium υποστήριξη πελατών. Έχετε επίσης πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές και εργαλεία που είναι διαθέσιμα μόνο σε συνδρομητές. Οι τιμές συνδρομής ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή σας και το μέγεθος της εταιρείας σας.

    Η σύνδεσή μου στο Gmail δεν λειτουργεί, τι μπορώ να κάνω;

    Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση, πιθανότατα οφείλεται σε μία από τις δύο πιο κοινές αιτίες: το IMAP (Internet Message Access Protocol) ή η επιλογή Λιγότερο ασφαλείς εφαρμογές είναι απενεργοποιημένη στον λογαριασμό σας στο Gmail. Δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε, καθώς σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας στο Gmail προσπαθεί να σας προστατεύσει από πιθανά κακόβουλα προγράμματα.

    Μπορείτε να βρείτε και τις δύο παραπάνω λειτουργίες στις Ρυθμίσεις Gmail. Εάν ένα ή και τα δύο είναι απενεργοποιημένα, φροντίστε να τα ενεργοποιήσετε προτού προσπαθήσετε να συνδεθείτε ξανά με το Gmail. Δεν πρέπει να υπάρχουν προβλήματα αυτή τη φορά.

    Από την άλλη πλευρά, εάν παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα στο τηλέφωνό σας, ίσως δεν έχετε ενημερώσει την εφαρμογή Outlook για λίγο. Ελέγξτε και δείτε εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις. Η ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση όχι μόνο θα λύσει αυτό το πρόβλημα αλλά θα κάνει την εφαρμογή πιο γρήγορη και αποτελεσματική.

    Τελικές σκέψεις σχετικά με την προσθήκη λογαριασμών Gmail στο Outlook

    Ας ελπίσουμε ότι η ενσωμάτωση του λογαριασμού σας Gmail στο Outlook τελειώσει χωρίς προβλήματα. Τα βήματα σε αυτό το άρθρο είναι παρόμοια με την προσθήκη άλλων διευθύνσεων email από οποιονδήποτε από τους μεγάλους παρόχους. Η ομορφιά του σημερινού ψηφιακού κόσμου είναι ότι όλα τα εργαλεία συνδέονται για ευκολία και βελτιστοποιημένη απόδοση, με την προϋπόθεση ότι όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά. Επιπλέον, κάθε ενημέρωση του Outlook συνήθως φέρνει νέες και συναρπαστικές επιλογές, γεγονός που την καθιστά ευεργετική σε όλους τους τομείς.