Πώς να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα υπάρχον αρχείο

Μπορείτε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης ένα αρχείο ή συμπιεσμένο αρχείο. Το WinRAR, η εφαρμογή συμπίεσης για χρήστες Windows υποστηρίζει προστασία με κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα αρχείο όταν το δημιουργείτε. Όταν εξάγετε το αρχείο, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για να μπορέσετε να μεταβείτε στα αρχεία που βρίσκονται μέσα. Εάν θέλετε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα υπάρχον αρχείο WinRAR, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι αδύνατο. Ο προφανής τρόπος για να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα υπάρχον αρχείο είναι η εξαγωγή και η συμπίεση του ξανά. Μπορείτε να προσθέσετε τον κωδικό πρόσβασης όταν τον συμπιέσετε. Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα υπάρχον αρχείο χρησιμοποιώντας το WinRAR. Δεν χρειάζεται να το εξαγάγετε ή τίποτα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  Πώς να αφαιρέσετε εφαρμογές και σελίδες από την αρχική οθόνη του iPhone σας

Χρειάζεστε WinRAR εγκατεστημένο στο σύστημά σας. Κάντε δεξί κλικ σε ένα αρχείο και επιλέξτε «Άνοιγμα με WinRAR» από το μενού περιβάλλοντος. Μεταβείτε στο Εργαλεία>Μετατροπή αρχείων. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να πατήσετε Ctrl+Q.

Θα ανοίξει το παράθυρο “Μετατροπή αρχείων”. Το αρχείο στο οποίο κάνατε δεξί κλικ θα προστεθεί στην ενότητα “Αρχεία για μετατροπή”. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε σε αυτήν την οθόνη είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί «Συμπίεση».

Το κουμπί «Συμπίεση» θα ανοίξει το παράθυρο «Ορισμός προεπιλεγμένων επιλογών συμπίεσης». Αυτό το παράθυρο θα είναι οικείο εάν έχετε προσθέσει ποτέ έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα αρχείο τη στιγμή που το δημιουργείτε.

  Πώς να σταματήσετε την αυτόματη αλλαγή στοίβων γραφικών στοιχείων iPhone

Κάντε κλικ στο «Ορισμός κωδικού πρόσβασης» και εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για το αρχείο. Το παράθυρο Enter Password που ανοίγει θα έχει μια επιλογή κρυπτογράφησης του αρχείου. Μπορείτε να το ελέγξετε και να κρυπτογραφήσετε το αρχείο την ίδια στιγμή που προσθέτετε έναν κωδικό πρόσβασης σε αυτό.

Το Winrar θα χρειαστεί χρόνο για την κρυπτογράφηση και την προστασία του αρχείου με κωδικό πρόσβασης. Όσο μεγαλύτερο είναι το αρχείο, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να προσθέσετε κωδικό πρόσβασης και κρυπτογράφηση σε αυτό.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα έχετε ένα νέο αρχείο αρχειοθέτησης. Δεν θα αντικαταστήσει το προηγούμενο αρχείο. Αυτό το νέο αρχείο θα προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Το αρχικό αρχείο θα παραμείνει χωρίς κωδικό πρόσβασης. Προσέξτε ποιο μοιράζεστε. Μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε το αρχικό αρχείο αφού δημιουργήσετε το νέο από το παράθυρο Ορισμός κωδικού πρόσβασης.

  Πώς να αποκτήσετε νέα έργα τέχνης για την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας καθημερινά

Όταν προσθέτετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα υπάρχον αρχείο, εξοικονομείτε χρόνο. Η διαδικασία θα διαρκούσε πολύ περισσότερο εάν το εξάγατε πρώτα και μετά το συμπιέσετε ξανά. Για μεγαλύτερα αρχεία, η εξαγωγή μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο και αυτή η μέθοδος αποφεύγει την εξαγωγή εντελώς. Δεν υπάρχει τρόπος να μειωθεί ο χρόνος συμπίεσης. Όταν προσθέτετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα υπάρχον αρχείο, κρυπτογραφείται ξανά, κάτι που είναι χρονοβόρο.