Πώς να προσαρτήσετε το κρυπτογραφημένο VeraCrypt στο Android

Μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα πάντα στο σύστημα του υπολογιστή σας με μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία κρυπτογράφησης. Το VeraCrypt είναι ένα από εκείνα τα διάσημα που μπορούν να κρυπτογραφήσουν όλα τα σημαντικά και ευαίσθητα αρχεία σας. Και οι χρήστες πρέπει επίσης να μεταφέρουν μερικά από αυτά τα απαραίτητα αρχεία κάθε μέρα από το ένα μέρος στο άλλο. Σε αυτήν την περίπτωση, κάθε χρήστης θα προτιμήσει να έχει μια λύση για τη μεταφορά αυτών των αρχείων με φορητό τρόπο, όπως στη συσκευή σας Android. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να αναρωτιούνται πώς να προσαρτήσουν το κρυπτογραφημένο VeraCrypt στο Android. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να προσαρτάτε υπάρχοντες και νέους τόμους με τη βοήθεια του VeraCrypt Android.

Πώς να προσαρτήσετε το κρυπτογραφημένο VeraCrypt στο Android

Το VeraCrypt είναι ένα από τα δημοφιλή ανοιχτού κώδικα και δωρεάν βοηθητικό λογισμικό κρυπτογράφησης on the fly που μπορεί να σας βοηθήσει με την κρυπτογράφηση των αρχείων σας στο σύστημά σας. Ωστόσο, ακόμη και ως λύση κρυπτογράφησης δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, δεν υποστηρίζεται επίσημα για συσκευές Android. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί αυτός ο περιορισμός.

Το EDS Lite είναι μια εφαρμογή κρυπτογράφησης εικονικού δίσκου για Android από τη sovworks που σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε τα ευαίσθητα και ζωτικής σημασίας έγγραφά σας σε ένα κρυπτογραφημένο κοντέινερ. Μερικές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την εφαρμογή παρατίθενται παρακάτω:

  • Είναι μια ανοιχτού κώδικα και δωρεάν έκδοση της εφαρμογής EDS, επίσης από τη sovworks, η οποία έχει περισσότερες δυνατότητες από το EDS Lite καθώς είναι μια εφαρμογή επί πληρωμή.
  • Μπορείτε να αγοράσετε αυτήν την εφαρμογή για 330 ₹ από το Google Play Store.
  • Και υπάρχουν προφανείς περιορισμοί στην εφαρμογή EDS Lite σε σύγκριση με την αρχική εφαρμογή EDS.
  Το Google URL Shortener είναι ένας εξαιρετικός ανεπίσημος πελάτης Android Goo.gl

Ωστόσο, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή EDS Lite εάν στοχεύετε απλώς να προσαρτήσετε τόμους στο VeraCrypt Android. Για να μάθετε πώς να προσαρτήσετε το κρυπτογραφημένο VeraCrypt στο Android, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Εγκαταστήστε την εφαρμογή EDS Lite από το Google Play Store.

2. Πατήστε Άνοιγμα.

3. Πατήστε την επιλογή Να επιτρέπεται για το αναδυόμενο παράθυρο που δηλώνει Να επιτρέπεται στο EDS Lite η πρόσβαση σε φωτογραφίες, πολυμέσα και αρχεία στη συσκευή σας;

4. Πατήστε στο εικονίδιο Hamburger από την επάνω αριστερή γωνία, όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Πατήστε στην επιλογή Διαχείριση κοντέινερ.

6. Πατήστε το εικονίδιο + από την επάνω δεξιά γωνία, όπως φαίνεται στην εικόνα.

7. Τώρα, θα δείτε ένα μήνυμα που θα αναφέρει Θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο κοντέινερ ή να προσθέσετε ένα υπάρχον κοντέινερ; με δύο επιλογές για να διαλέξετε: Δημιουργία νέου κοντέινερ ή Προσθήκη υπάρχοντος κοντέινερ.

Εξηγήσαμε τα βήματα και για τις δύο αυτές επιλογές με τις εικόνες για να κατανοήσετε καλύτερα πώς να προσαρτήσετε το κρυπτογραφημένο VeraCrypt στο Android. Διαβάστε και ακολουθήστε τα βήματα και για τις δύο αυτές επιλογές για να μάθετε για το VeraCrypt Android.

Επιλογή I: Δημιουργία νέου τόμου

Μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάγνωση και τη σύνταξη κρυπτογραφημένων αρχείων δημιουργώντας ένα νέο κοντέινερ ή τόμο στη συσκευή σας Android χρησιμοποιώντας την εφαρμογή EDS Lite. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

  Πώς να εγκαταστήσετε τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων στο Android

1. Πατήστε την επιλογή Δημιουργία νέου κοντέινερ.

2. Αλλάξτε τη μορφή Container σε VeraCrypt.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη διαδρομή και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης του κοντέινερ.

4. Επίσης, αλλάξτε το μέγεθος κοντέινερ σε 1024 πατώντας στην επιλογή Επεξεργασία και πατήστε το εικονίδιο με το σημάδι επιλογής.

6. Τώρα, επιστρέψτε στην αρχική οθόνη και πατήστε το εικονίδιο Hamburger.

7. Πατήστε στο vera ή σε οποιοδήποτε άλλο τόμο που μόλις δημιουργήσατε στη συσκευή σας.

8. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για το κοντέινερ και πατήστε OK.

Τώρα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία που είναι τοποθετημένα σε αυτό το κοντέινερ και ακόμη και να διαβάσετε και να γράψετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία σε αυτό.

Επιλογή II: Προσάρτηση υπάρχοντος όγκου

Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι να προσαρτήσετε ένα ήδη υπάρχον κοντέινερ στην εφαρμογή EDS Lite. Επομένως, για να προσαρτήσετε τον υπάρχοντα τόμο ή κοντέινερ στη συσκευή σας Android χρησιμοποιώντας το EDS Lite, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε την επιλογή Προσθήκη υπάρχοντος κοντέινερ.

2. Πατήστε Αλλαγή για τη μορφή κοντέινερ.

3. Πατήστε και επιλέξτε VeraCrypt, όπως φαίνεται παρακάτω.

4. Πατήστε Επιλογή διαδρομής και εντοπίστε και επιλέξτε τον τόμο VeraCrypt στη συσκευή σας.

5. Πατήστε το εικονίδιο Tick από την επάνω δεξιά γωνία, όπως φαίνεται.

6. Τώρα, επιστρέψτε στην αρχική οθόνη της εφαρμογής και πατήστε το εικονίδιο Hamburger.

7. Πατήστε στο FAT, τον προστιθέμενο υπάρχοντα τόμο.

8. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης στην ένταση και πατήστε OK.

Τα περιεχόμενα του προστιθέμενου υπάρχοντος τόμου θα εμφανιστούν στην οθόνη σας.

  Οι 8 καλύτερες συσκευές εγγραφής φωνής Android

Αφού ολοκληρώσετε την εργασία σας στο κοντέινερ, μπορείτε να αποσυνδέσετε τον τόμο στο EDS Lite, ο οποίος θεωρείται ασφαλής για την ασφάλεια των προσαρτημένων αρχείων. Πρέπει να τραβήξετε προς τα κάτω τον πίνακα ειδοποιήσεων και να πατήσετε στο Κλείσιμο όλων των κοντέινερ EDS από την υπηρεσία EDS που εκτελείται η ειδοποίηση.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Ποιοι τύποι μορφών αρχείων μπορούν να προσαρτηθούν στο EDS Lite;

Απάντηση: Όπως συζητήσαμε προηγουμένως, η εφαρμογή EDS Lite είναι η δωρεάν και ανοιχτού κώδικα έκδοση της επί πληρωμή εφαρμογής EDS, η οποία έχει συγκριτικά περισσότερες δυνατότητες. Έτσι, ένας από τους περιορισμούς της εφαρμογής EDS Lite είναι ότι δεν μπορείτε να προσαρτήσετε το NTFS ή κάποιους άλλους διαμορφωμένους τόμους με την εφαρμογή EDS Lite. Ωστόσο, μπορείτε να προσαρτήσετε εύκολα τα αρχεία FAT και τα αρχεία exFAT με τη βοήθεια πρόσθετων.

Ε2. Μπορώ να ανοίξω τα περιεχόμενα του κοντέινερ για τους τόμους από την εφαρμογή EDS Lite στην εφαρμογή Διαχείριση αρχείων μου;

Απάντηση: Όχι, δεν μπορείτε να ανοίξετε τα περιεχόμενα του κοντέινερ της εφαρμογής EDS Lite για τους τόμους στην εφαρμογή Διαχείριση αρχείων στη συσκευή σας. Περιορίζει τις ενέργειες ανάγνωσης και εγγραφής στα κοντέινερ από την προεπιλεγμένη εφαρμογή Διαχείριση αρχείων στο τηλέφωνό σας. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες άλλες εφαρμογές Διαχείρισης αρχείων τρίτου κατασκευαστή για να ανοίξετε και να διαβάσετε/εγγράψετε τα περιεχόμενα των τόμων.

***

Έτσι, τώρα ξέρετε πώς να προσαρτήσετε το κρυπτογραφημένο VeraCrypt στο Android με την επιλογή είτε να δημιουργήσετε έναν νέο τόμο είτε να προσαρτήσετε τον υπάρχοντα. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με αυτό ή οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Αφήστε τα στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω για να τα διαβάσουμε.