Πώς να προσαρμόσετε τις αυτόματες ενημερώσεις σε iPhone και iPad

Η λειτουργία Αυτόματες ενημερώσεις έφερε ενημερώσεις στο παρασκήνιο στο iPhone και στο iPad, καθιστώντας εύκολη την παραμονή πάντα ενημερωμένο. Τώρα, εάν διαθέτετε iOS 13.6, iPadOS 13.6 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης των αυτόματων ενημερώσεων.

Προηγουμένως, η Apple πρόσφερε μια εναλλαγή Αυτόματες ενημερώσεις (η οποία δεν ήταν ενεργοποιημένη από προεπιλογή). Εάν επιλέξατε, το iPhone ή το iPad σας θα κατέβαζε την πιο πρόσφατη ενημέρωση στο παρασκήνιο και θα την εγκαθιστούσε κατά τη διάρκεια της νύχτας εάν η συσκευή σας ήταν συνδεδεμένη και φορτιζόταν (αφού σας ειδοποιούσε σχετικά).

  Audio Deepfakes: Μπορεί κανείς να πει αν είναι ψεύτικο;

Τι θα γινόταν όμως αν θέλετε απλώς να κάνετε λήψη των ενημερώσεων αλλά δεν θέλετε να τις εγκαταστήσετε αμέσως; Θα πρέπει να απορρίπτετε τις προτροπές και τις υπενθυμίσεις για ενημερώσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση. Και όπως θα περίμενε κανείς, αυτό έγινε αρκετά ενοχλητικό.

Η Apple έχει διαχωρίσει αυτό το χαρακτηριστικό σε δύο διαφορετικά μέρη. Υπάρχει τώρα μια δεύτερη εναλλαγή μόνο για λήψη και αποθήκευση της ενημέρωσης για αργότερα.

Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο iPhone ή το iPad σας και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα “Γενικά”.

Εδώ, επιλέξτε την επιλογή «Ενημέρωση λογισμικού».

Τώρα, πατήστε την επιλογή “Προσαρμογή αυτόματων ενημερώσεων”.

  Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τον προεπιλεγμένο διακομιστή DNS του ISP σας

Πρώτα, πατήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή “Λήψη ενημερώσεων iOS/iPadOS”.

Μόλις το κάνετε αυτό, θα εμφανιστεί μια νέα εναλλαγή που ονομάζεται “Εγκατάσταση ενημερώσεων iOS/iPadOS”. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε αυτόματα ενημερώσεις iOS ή iPadOS κατά τη διάρκεια της νύχτας, πατήστε την εναλλαγή για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Ακόμα κι αν ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα “Εγκατάσταση ενημερώσεων iOS/iPadOS”, θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση πριν από την εγκατάσταση των ενημερώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας (όπως ακριβώς πριν από το iOS 13.6).

Τώρα, μπορείτε να έχετε το καλύτερο και των δύο κόσμων. Οι νέες ενημερώσεις iOS και iPadOS θα λαμβάνονται πάντα και θα είναι έτοιμες για χρήση. Μπορείτε απλώς να μεταβείτε στην ενότητα “Ενημέρωση λογισμικού” και να τα εγκαταστήσετε όποτε είστε έτοιμοι (χωρίς να περιμένετε να τα κατεβάσετε πρώτα).

  Τι είναι το Spotify Duo και είναι κατάλληλο για εσάς;

Εάν δεν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, μπορείτε να ενημερώσετε το iPhone ή το iPad σας όποτε θέλετε.