Πώς να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της οθόνης στη φόρτιση της μπαταρίας στο macOS







Τα Macbook διαθέτουν δυνατότητα αυτόματης φωτεινότητας όπως τα iPhone και τα iPad. Αυτή η λειτουργία αυτόματης φωτεινότητας προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με τη φωτεινότητα του δωματίου. Είναι χρήσιμο για την πρόληψη της καταπόνησης των ματιών σας. Αν είχατε ποτέ την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε ένα μηχάνημα Windows, θα ξέρετε ότι εκτός από την αυτόματη φωτεινότητα, το λειτουργικό σύστημα σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε ένα συγκεκριμένο επίπεδο φωτεινότητας για όταν χρησιμοποιείτε μπαταρία. Μέχρι σήμερα, το macOS δεν έχει κάτι τέτοιο. Γνωρίστε το Bittery. είναι μια εξαιρετικά έξυπνη εφαρμογή που μπορεί να προσαρμόσει τη φωτεινότητα της οθόνης στα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας. Εάν η μπαταρία σας είναι χαμηλή, θα μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Siri με το 'Hey Siri' στο macOS Sierra

Φωτεινότητα οθόνης στη φόρτιση της μπαταρίας

Πικραμένος δεν έχει επιλογές προσαρμογής. Αυτό είναι και καλό και κακό. Καλό γιατί θα λειτουργήσει χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα. Κακό γιατί δεν σας επιτρέπει να ορίσετε ένα ελάχιστο επίπεδο φωτεινότητας που η οθόνη σας δεν πρέπει να πέσει κάτω. Προσθέτει ένα εικονίδιο μπαταρίας στη γραμμή μενού και πολλά άλλα. Δεν υπάρχει τρόπος να κρύψετε το εικονίδιο. Για να κλείσετε το Bittery, κάντε κλικ στο εικονίδιο της γραμμής μενού και επιλέξτε την επιλογή τερματισμού.

Δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας

Αν θέλετε να κάνετε την μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο όταν είστε εν κινήσει, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις επιλογές Εξοικονόμησης ενέργειας που υποστηρίζει εγγενώς το macOS. Και πάλι, δεν μοιάζουν καθόλου με τη διαχείριση σχεδίου ενέργειας που είχαν τα Windows εδώ και χρόνια, αλλά είναι κάτι. Οι επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας σάς επιτρέπουν να θέσετε τους σκληρούς δίσκους σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, να επιλέξετε πότε το σύστημά σας κοιμάται και πότε η οθόνη σας κοιμάται όταν χρησιμοποιείτε μπαταρία.

  Πώς να εμφανίσετε την ημερομηνία σε σύντομη μορφή στη γραμμή μενού macOS

Η Apple υπερηφανεύεται για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που μπορούν να έχουν οι χρήστες από τα Macbook, αλλά αυτό δεν πρέπει να σημαίνει ότι η εταιρεία δεν μπορεί να προσθέσει καλύτερα εργαλεία διαχείρισης ενέργειας στο macOS. Δεν χρειάζεται να αναπαράγει αυτό που προσφέρουν τα Windows. Μπορεί να βρει κάτι καλύτερο ή μπορεί να πάρει υπόδειξη από τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας που εισήγαγε στο iOS πριν από μερικά χρόνια.

Η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας στο iOS λειτουργεί με αυτόματη φωτεινότητα, ώστε να μην έχετε ποτέ υπερβολικά σκοτεινή οθόνη. Δεν μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης σας, αλλά θα παρακάμψει τον προεπιλεγμένο χρόνο αφύπνισης της οθόνης στο iPhone ή το iPad σας και θα θέσει την οθόνη σε αδράνεια νωρίτερα. Προς το παρόν, η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας στο iOS πρέπει να ενεργοποιηθεί από έναν χρήστη. Το iOS δεν σας επιτρέπει να το αυτοματοποιήσετε, αλλά αυτό δεν καθιστά τη λειτουργία άχρηστη ή ακατάλληλη για μεταφορά στο macOS. Εάν η Apple μεταφέρει τη δυνατότητα στο macOS, θα έπρεπε να τροποποιήσει τα πράγματα, αλλά οι χρήστες γενικά θα εκτιμούσαν τη δυνατότητα προσαρμογής περισσότερων ρυθμίσεων συστήματος όταν είναι με ισχύ μπαταρίας.

  Πώς να προσθέσετε την επιλογή «Άνοιγμα με…» στο μενού περιβάλλοντος για οποιαδήποτε εφαρμογή στο macOS