Πώς να προσαρμόσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου για το Siri στο macOS Sierra

Το Siri είναι ένα από τα πιο επισημασμένα χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν στο macOS Sierra. Κάνει τα συνηθισμένα πράγματα που θα περιμένατε να κάνει μια εφαρμογή εικονικού βοηθού. Σχεδόν κάθε εντολή που μπορείτε να δώσετε στο Siri στη συσκευή σας iOS, μπορείτε να την δώσετε και στο macOS Sierra. Η μία βασική διαφορά είναι ότι δεν μπορείτε να επικαλεστείτε το Siri λέγοντας «Hey Siri». Αντίθετα, πρέπει είτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Siri στη γραμμή μενού είτε να πατήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command+ Spacebar. Εάν η προεπιλεγμένη συντόμευση δεν σας ταιριάζει ή παρεμβαίνει σε μια εφαρμογή ή σενάριο που έχετε εγκαταστήσει, μπορείτε να την αλλάξετε. Να πώς.

  Πώς να εισαγάγετε σημειώσεις από το Evernote στην εφαρμογή Notes στο macOS

Η δυνατότητα αλλαγής της συντόμευσης πληκτρολογίου Siri είναι ενσωματωμένη στις προτιμήσεις του Siri. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για να την αλλάξετε. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και κάντε κλικ στο Siri.

Υπάρχει μια ρύθμιση Συντόμευσης πληκτρολογίου που σας δείχνει την προεπιλεγμένη συντόμευση. Χώρος εντολών. Ανοίξτε αυτό το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε την επιλογή «Προσαρμογή…».

Όταν επιλέγετε «Προσαρμογή…» από το αναπτυσσόμενο μενού, θα μεταβείτε στη λειτουργία εγγραφής συντομεύσεων. Οποιοσδήποτε συνδυασμός πλήκτρων πατήσετε θα καταγραφεί ως η συντόμευση πληκτρολογίου για την κλήση του Siri. Πληκτρολογήστε τη συντόμευση που θέλετε να ορίσετε και είστε έτοιμοι.

  Πώς να εξαιρεθείτε από έναν προγραμματιστή macOS ή μια δημόσια έκδοση beta

Το Siri θα λειτουργήσει τώρα μέσω της νέας συντόμευσης που έχετε ορίσει. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε να του εκχωρήσετε μια συντόμευση που χρησιμοποιείται από το λειτουργικό σύστημα. Για παράδειγμα, μην εκχωρήσετε τη συντόμευση Command+Shift+3, η οποία είναι δεσμευμένη από το σύστημα για τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης, στο Siri. Εάν το κάνετε, η ίδια η συντόμευση θα σταματήσει να ανταποκρίνεται. Η Siri δεν θα ανταποκριθεί ποτέ σε αυτήν την περίοδο.

Ορίστε κάτι που γνωρίζετε ότι δεν θα παρεμβαίνει στις άλλες εφαρμογές σας ή στο λειτουργικό σύστημα. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα ειδικά πλήκτρα λειτουργιών, π.χ. Command, Alt και Shift. Μπορείτε να το συνδυάσετε με οποιοδήποτε από τα πλήκτρα γραμμάτων ή αριθμών στο πληκτρολόγιό σας. Εάν θέλετε να καλέσετε το Siri με την εντολή «Hey Siri», υπάρχει ένα μικρό hack Υπαγόρευσης που σας επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό.

  Πώς να απενεργοποιήσετε σημαντικές τοποθεσίες στο macOS High Sierra