Πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας Deepin Linux

Το Deepin είναι ένα κομψό, εναλλακτικό περιβάλλον επιφάνειας εργασίας στο Linux που κερδίζει γρήγορα δημοτικότητα στην κοινότητα. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί, καθώς είναι εύκολο στα μάτια, γρήγορο και δεν φαίνεται να μιμείται άλλα δημοφιλή περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας.

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Deepin αποτελεί μέρος του Deepin Linux, μια διανομή που βασίζεται στο Debian. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η επιφάνεια εργασίας Deepin έχει βρει το δρόμο της στο Ubuntu, το Arch Linux και άλλες διανομές.

Καθώς η επιφάνεια εργασίας Deepin γίνεται δημοφιλής, όλο και περισσότεροι χρήστες Linux την πιάνουν στα χέρια τους. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν γνωρίζουν πώς να προσαρμόσουν και να τροποποιήσουν την επιφάνεια εργασίας σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Λοιπόν, δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Deepin Linux.

Ρυθμίστε την ταπετσαρία

Η αλλαγή της ταπετσαρίας στο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Deepin λειτουργεί όπως πολλοί άλλοι επιτραπέζιοι υπολογιστές Linux. Ξεκινά παίρνοντας το ποντίκι και ελαχιστοποιώντας όλες τις εφαρμογές σας. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ με το ποντίκι σε ένα κενό διάστημα για να εμφανιστεί το μενού με το δεξί κλικ.

Στο μενού με το δεξί κλικ, εντοπίστε την επιλογή “Ορισμός ταπετσαρίας” και επιλέξτε την. Η επιλογή της ταπετσαρίας θα αποκαλύψει αμέσως ένα ρυθμιστικό στο κάτω μέρος της οθόνης με διάφορες προκαθορισμένες ταπετσαρίες για το Deepin. Χρησιμοποιώντας το ποντίκι, εφαρμόστε ταπετσαρία και θα πρέπει να αλλάξει αμέσως.

  Πώς να χωρίσετε αρχεία PDF από το τερματικό Linux χρησιμοποιώντας PDFtk

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια προσαρμοσμένη εικόνα για την ταπετσαρία σας; Τοποθετήστε μια εικόνα στο /home/Pictures/ με τη διαχείριση αρχείων Deepin και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις ταπετσαρίας.

Αλλαγή τύπου πίνακα

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Deepin είναι μοναδικό καθώς επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν τύπους πάνελ αμέσως. Από προεπιλογή, το Deepin βρίσκεται σε “Faishon Mode” (γνωστή και ως λειτουργία dock).

Εάν δεν είστε λάτρης του στυλ βάσης του Deepin, μπορείτε να το μετατρέψετε σε “Αποτελεσματική λειτουργία” κάνοντας δεξί κλικ στο dock, επιλέγοντας την επιλογή “Mode” και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο “Efficient Mode”.

Προσθήκη εφαρμογών στον πίνακα

Η επιφάνεια εργασίας Deepin Linux επιτρέπει στους χρήστες να καρφιτσώνουν αγαπημένα προγράμματα στον πίνακα. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί μενού εφαρμογών στο αριστερό άκρο του πίνακα (ή πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιο). Μόλις μπείτε στο μενού της εφαρμογής, αναζητήστε το πρόγραμμα που θέλετε να καρφιτσώσετε. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε «Αποστολή σε βάση».

Για να ξεκαρφιτσώσετε μια εφαρμογή από το dock, επιλέξτε την με το ποντίκι. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε αυτό για να εμφανιστεί το μενού με το δεξί κλικ. Από εκεί, βρείτε την “Αναίρεση σύνδεσης” για να καταργήσετε την εφαρμογή.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Sigil eBook Editor σε Linux

Προσθήκη εφαρμογών στην επιφάνεια εργασίας

Θέλετε να προσθέσετε μερικά εικονίδια εφαρμογών στη ρύθμιση επιφάνειας εργασίας Deepin; Ετσι δουλευει.

Πρώτα, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού της εφαρμογής στον πίνακα (ή πατήστε Win) και αναζητήστε την εφαρμογή σας. Στη συνέχεια, μόλις το βρείτε, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε την επιλογή «αποστολή στην επιφάνεια εργασίας» για να δημιουργήσετε μια νέα συντόμευση.

Αλλαγή θεμάτων Deepin

Το Deepin έρχεται με μερικά θέματα από το κουτί. Εάν δεν είστε λάτρης της προεπιλεγμένης εμφάνισης, είναι πολύ εύκολο να το αλλάξετε στις ρυθμίσεις. Για να το κάνετε, ξεκινήστε πατώντας το πλήκτρο των Windows και αναζητώντας “Κέντρο Ελέγχου”.

Στο κέντρο ελέγχου, κάντε κλικ στο “Εξατομίκευση”. Μετά από αυτό, επιλέξτε “Θέμα” για να αποκαλύψετε τα δέρματα Deepin που είναι διαθέσιμα στον υπολογιστή σας Linux.

Για να αλλάξετε το τρέχον θέμα για το Deepin, επιλέξτε μια επιλογή στο “Θέμα παραθύρου”.

Αλλαγή εικονιδίων Deepin

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Deepin έχει ένα αξιοπρεπές σύνολο προεπιλεγμένων εικονιδίων, αλλά δεν είναι για όλους. Αν θέλετε να το ανταλλάξετε με ένα άλλο θέμα εικονιδίων, είναι πολύ εύκολο. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το μενού της εφαρμογής πατώντας το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια, αναζητήστε το “Κέντρο Ελέγχου”.

  Πώς να κλωνοποιήσετε την εγκατάσταση Linux με το Clonezilla

Στο Κέντρο Ελέγχου, εντοπίστε την “Εξατομίκευση” και κάντε κλικ σε αυτήν. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε για να βρείτε το “Θέμα εικονιδίων”.

Στην ενότητα “Θέμα εικονιδίων” θα δείτε δεκάδες διαφορετικά εικονίδια για να διαλέξετε. Για να αλλάξετε το υπάρχον θέμα με ένα στη λίστα, κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι σας και ο Deepin θα μεταβεί αμέσως σε αυτό.

Αλλαγή avatar χρήστη

Στην επιφάνεια εργασίας του Deepin Linux, κάθε χρήστης που ρυθμίζετε λαμβάνει ένα προεπιλεγμένο εικονίδιο για την εικόνα του. Είναι γνωστό ως avatar και είναι συνήθως όμορφο, αλλά δεν είναι ακριβώς κάτι που θα αρέσει σε όλους.

Ευτυχώς, οι στοκ εικόνες avatar μπορούν γρήγορα να αλλάξουν με πρόσβαση στην ενότητα “Avatar” του Deepin. Για να φτάσετε εκεί, ανοίξτε το μενού της εφαρμογής και ανοίξτε την εφαρμογή Κέντρο ελέγχου.

Μέσα στο Κέντρο Ελέγχου, κάντε κλικ στο “Λογαριασμοί” και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα όνομα χρήστη. Αφού επιλέξετε ένα όνομα χρήστη για τροποποίηση, επιλέξτε το κουμπί “Τροποποίηση Avatar”.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί “Τροποποίηση Avatar” αποκαλύπτονται πολλές εικόνες στοκ avatar που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για τον λογαριασμό τους στο Deepin. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσαρμοσμένη εικόνα avatar κάνοντας κλικ στο σύμβολο “+”.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με την αλλαγή του avatar, κάντε κλικ στο κουμπί βέλους για να βγείτε από το παράθυρο τροποποίησης χρήστη στο Κέντρο Ελέγχου.