Πώς να προγραμματίσετε την αποστολή ενός email στο Gmail

Το Gmail σάς επιτρέπει τώρα να γράψετε ένα email και να προγραμματίσετε μια ώρα αποστολής. Προγραμματίστε ένα email για αργότερα και θα βγει τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα που θα επιλέξετε. Είναι ιδιαίτερα βολικό για να απαντάτε σε email εκτός των ωρών λειτουργίας.

Google πρόσθεσε αυτή τη δυνατότητα τον Απρίλιο του 2019. Ο προγραμματισμός των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απαιτούσε προηγουμένως μια επέκταση τρίτου μέρους όπως Μπούμερανγκ. Είναι πλέον ενσωματωμένο τόσο στον ιστότοπο του Gmail όσο και στην εφαρμογή Gmail. Μπορείτε να έχετε έως και 100 προγραμματισμένα email κάθε φορά.

Πώς να προγραμματίσετε ένα email στην επιφάνεια εργασίας

Στον ιστότοπο του Gmail σε προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές, συνθέστε τακτικά το email σας. Αντί να κάνετε κλικ στο συνηθισμένο κουμπί Αποστολή, κάντε κλικ στο κάτω βέλος στα δεξιά του κουμπιού Αποστολή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Προγραμματισμός αποστολής».

  Πόσος χρόνος διαρκεί ένας έλεγχος ιστορικού;

Ενημερώστε το Gmail όταν θέλετε να στείλετε το email. Μπορείτε να επιλέξετε μια ώρα όπως “αύριο το πρωί” ή να δώσετε μια προσαρμοσμένη ημερομηνία και ώρα.

Μπορείτε ακόμη και να προγραμματίσετε ένα email για μερικά χρόνια. Ίσως θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον μελλοντικό σας εαυτό σε λίγα χρόνια από τώρα! Το Gmail θα σας επιτρέψει να προγραμματίσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως το έτος 2068. Εάν το Gmail είναι διαθέσιμο σε 48 χρόνια και η Google δεν έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας αυτής της δυνατότητας, το Gmail θα στείλει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον επιθυμητό παραλήπτη — με την προϋπόθεση ότι έχει ακόμα αυτήν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Apple TV+

Πώς να προγραμματίσετε ένα email σε iPhone ή Android

Στην εφαρμογή Gmail για iPhone ή Android, συνθέστε το email σας κανονικά. Αντί να πατήσετε το κουμπί “Αποστολή”, πατήστε το κουμπί μενού στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, πατήστε “Προγραμματισμός αποστολής”.

Επιλέξτε την ημερομηνία και την ώρα που θέλετε το Gmail να στείλει το email. Όπως και στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή όπως “αύριο το πρωί” ή να επιλέξετε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Πώς να ακυρώσετε ένα προγραμματισμένο email στην επιφάνεια εργασίας

Μπορείτε να δείτε τα προγραμματισμένα email σας κάνοντας κλικ στο “Προγραμματισμένο” στο αριστερό παράθυρο της διεπαφής του Gmail στον υπολογιστή σας.

Ανοίξτε το προγραμματισμένο email που θέλετε να διακόψετε.

Για να ακυρώσετε την αποστολή του email, κάντε κλικ στο «Ακύρωση αποστολής» στην επάνω δεξιά γωνία του email.

Το Gmail θα επαναφέρει το μήνυμα σε πρόχειρο. Μπορείτε να τροποποιήσετε το περιεχόμενό του και να προγραμματίσετε εκ νέου το email ή να το στείλετε αμέσως. Εάν δεν θέλετε να στείλετε το email, μπορείτε να διαγράψετε το πρόχειρο ή να το αποθηκεύσετε για αργότερα.

  Πώς να παρακολουθήσετε το Netflix σε 4K σε Mac

Πώς να ακυρώσετε ένα προγραμματισμένο email σε iPhone ή Android

Στην εφαρμογή Gmail για iPhone ή Android, πατήστε το κουμπί μενού στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, πατήστε “Προγραμματισμένο” στο μενού της πλαϊνής γραμμής.

Πατήστε το προγραμματισμένο email που θέλετε να ακυρώσετε.

Όπως και στην επιφάνεια εργασίας, πατήστε “Ακύρωση αποστολής” στην επάνω δεξιά γωνία του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ακυρώσετε την αποστολή του.

Το Gmail θα επαναφέρει το email σε πρόχειρο. Δεν θα χάσετε το email εκτός και αν επιλέξετε να απορρίψετε το πρόχειρο.

Το Microsoft Outlook θα στέλνει προγραμματισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο όταν έχετε ανοιχτό το πρόγραμμα επιτραπέζιου υπολογιστή του Outlook. Το Gmail είναι πιο έξυπνο. Θα στείλει τα προγραμματισμένα μηνύματα email σας τη στιγμή που επιλέξατε, ακόμα κι αν δεν έχετε ανοιχτό τον ιστότοπο ή την εφαρμογή του Gmail.