Πώς να προβάλετε το μέγεθος περιεχομένου του κάδου ανακύκλωσης στα Windows 10

Το μέγεθος του Κάδου Ανακύκλωσης μεγαλώνει για να χωρέσει τα αρχεία που διαγράφετε. Από προεπιλογή, θα καταλάβει το 5% του ελεύθερου χώρου. Μπορείτε να το συρρικνώσετε ή να το μεγαλώσετε εάν χρειάζεται. Αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξετε το μέγεθος του περιεχομένου του Κάδου Ανακύκλωσης. Εάν διαγράφετε αρχεία για μερικές ημέρες ή εβδομάδες, μπορείτε να διαγράψετε τα πάντα και καθώς διαγράφονται τα αρχεία θα μπορείτε να δείτε πόσο χώρο καταλάμβαναν. Εάν θέλετε να ελέγξετε το μέγεθος του περιεχομένου του Κάδου Ανακύκλωσης χωρίς να διαγράψετε αρχεία, μπορείτε, αλλά είναι λίγο δύσκολο. Αυτό ήταν πολύ πιο εύκολο να γίνει στα Widows XP.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

  Πώς να συγχωνεύσετε πολλούς λογαριασμούς Google Drive και Google Photos

Μέγεθος περιεχομένου κάδου ανακύκλωσης

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή στην κορδέλα. Στο δεξιό άκρο, θα δείτε ένα κουμπί Επιλογές. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο κουμπί κάτω από αυτό και επιλέξτε την επιλογή “Αλλαγή φακέλου και επιλογών αναζήτησης”.

Στο παράθυρο Επιλογές φακέλου μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή. Εδώ, πρέπει να επιλέξετε την επιλογή «Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου». Στη συνέχεια, πρέπει να βρείτε την επιλογή «Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος (Συνιστάται)» και να την καταργήσετε. Όταν καταργήσετε την επιλογή αυτής της επιλογής, θα δείτε ένα μήνυμα στην οθόνη που θα σας λέει ότι η απενεργοποίηση της επιλογής θα κάνει ορατά τα αρχεία συστήματος και ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Αποδεχτείτε την προτροπή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

  Πώς να σταματήσετε να σπάνε τα καλώδια του φορτιστή του τηλεφώνου σας

Στη συνέχεια, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και μεταβείτε στη μονάδα δίσκου των Windows, δηλαδή στη μονάδα στην οποία έχετε εγκαταστήσει τα Windows 10. Συνήθως είναι ο δίσκος C. Στη ρίζα αυτής της μονάδας δίσκου, αναζητήστε έναν φάκελο που ονομάζεται $Recycle.Bin. Μέσα σε αυτόν τον φάκελο, θα δείτε τον Κάδο Ανακύκλωσης. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος. Το παράθυρο Ιδιότητες Κάδου Ανακύκλωσης θα σας δείξει το τρέχον μέγεθος, δηλαδή το μέγεθος όλων των διαγραμμένων αρχείων σε αυτό.

Αυτός προφανώς δεν είναι ο καλύτερος ή ο ευκολότερος τρόπος για να δείτε το μέγεθος του περιεχομένου στον Κάδο Ανακύκλωσης, αλλά εάν θέλετε να το προβάλετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων ή να εκτελέσετε ένα widget κ.λπ., αυτός είναι ο μόνος τρόπος.

  Πώς να φορτίσετε τις Εφαρμογές Google σας με τον Επεξεργαστή Σεναρίων

Αφού ελέγξετε το μέγεθος του περιεχομένου του Κάδου Ανακύκλωσης, είναι καλή ιδέα να αποκρύψετε τα αρχεία συστήματος. Εάν δεν το κάνετε, θα αρχίσετε να βλέπετε αρχεία που ονομάζονται desktop.ini να εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας και σε φακέλους. Θα δείτε επίσης άλλα αρχεία στα οποία δεν χρειάζεται ποτέ πραγματικά να έχετε πρόσβαση ή να χρησιμοποιήσετε. Εάν κατά λάθος διαγράψετε ή τροποποιήσετε ένα από αυτά τα αρχεία, κάτι μπορεί να σπάσει και γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να τα αποκρύψετε ξανά μόλις τελειώσετε.