Πώς να προβάλετε δεδομένα EXIF ​​εικόνας

Οι περισσότερες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σήμερα λαμβάνονται σε smartphone. Η κάμερα σε ένα smartphone καταγράφει περισσότερα από μια εικόνα όταν τραβάει μια φωτογραφία. Η κάμερα έχει πρόσβαση στους πολλούς αισθητήρες, δεδομένα και διαμόρφωση συσκευής του τηλεφώνου και πολλές από αυτές τις πληροφορίες περιλαμβάνονται κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ελέγξετε αν μια φωτογραφία τραβήχτηκε σε iPhone, μπορείτε κανονικά να ελέγξετε κοιτάζοντας τα δεδομένα EXIF ​​της φωτογραφίας.

δεδομένα EXIF ​​εικόνας

Δεδομένα EXIF ​​εικόνας

Τα δεδομένα EXIF ​​αποθηκεύονται από όλες τις κάμερες, όχι μόνο από αυτές στα τηλέφωνά μας. Οι επαγγελματικές κάμερες θα αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις της κάμερας που χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη μιας φωτογραφίας, αλλά οι κάμερες τηλεφώνου έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες και επομένως αποθηκεύουν περισσότερες από αυτές ως δεδομένα EXIF. Για παράδειγμα, μια φωτογραφία που τραβήχτηκε σε τηλέφωνο πιθανότατα θα περιλαμβάνει συντεταγμένες γεωγραφικού μήκους και γεωγραφικού πλάτους για το ακριβές μέρος που τραβήχτηκε η φωτογραφία.

  Πώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες RAW

Τα δεδομένα EXIF ​​είναι αρκετά εύκολο να τα προβάλετε αν γνωρίζετε πώς να τα προβάλετε. Τα επαγγελματικά εργαλεία διαχείρισης φωτογραφιών θα σας επιτρέψουν να δείτε όλα όσα είναι αποθηκευμένα, ενώ τα βασικά εργαλεία προβολής εικόνων ενδέχεται να εμφανίζουν μόνο ένα μικρό υποσύνολο των πληροφοριών αντί για όλες.

Προβολή δεδομένων EXIF ​​εικόνας – Ιδιότητες αρχείου Windows

Η Εξερεύνηση αρχείων στα Windows επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ιδιότητες για ένα αρχείο. Αυτή είναι μια βασική επισκόπηση και ενδέχεται να μην εμφανίζει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα για μια εικόνα. Είναι ένας γρήγορος τρόπος για να προβάλετε δεδομένα EXIF ​​εικόνας.

  Πώς να διαγράψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες από τους ιστότοπους του People-Finder

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων.
Μεταβείτε στην εικόνα για την οποία θέλετε να προβάλετε δεδομένα EXIF.
Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.
Μεταβείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες για να προβάλετε δεδομένα EXIF.

Προβολή δεδομένων EXIF ​​εικόνας – Windows IrfanView

Εάν θέλετε να δείτε κάθε κομμάτι πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στα δεδομένα EXIF ​​μιας εικόνας, χρειάζεστε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή στα Windows 10.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το IrfanView (είναι δωρεάν).
Ανοίξτε την εικόνα στο IrfanView.
Πατήστε το πλήκτρο E.
Τα δεδομένα EXIF ​​θα εμφανιστούν σε νέο παράθυρο.

Προβολή δεδομένων EXIF ​​εικόνας – Προεπισκόπηση macOS

Το macOS διαθέτει ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης φωτογραφιών, αλλά το ίδιο το Finder είναι σε θέση να εμφανίζει βασικά δεδομένα EXIF ​​που συνοδεύουν μια εικόνα.

Ανοίξτε το Finder.
Πλοηγηθείτε στην εικόνα και ανοίξτε την στην Προεπισκόπηση.
Μεταβείτε στο Εργαλεία>Εμφάνιση επιθεωρητή.
Θα ανοίξει ένα παράθυρο με πολλές καρτέλες που δείχνουν τα δεδομένα EXIF ​​για την εικόνα.

  Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το Apple Watch σας

Μπορούν τα δεδομένα EXIF ​​να διαγραφούν;

Τα δεδομένα EXIF ​​μπορούν να διαγραφούν. Για να διαγράψετε τα δεδομένα EXIF, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για την εργασία. Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές τόσο για macOS όσο και για Windows που μπορούν να διαγράψουν δεδομένα EXIF.

Πρέπει να διαγράψετε δεδομένα EXIF;

Τα δεδομένα EXIF ​​μπορεί συχνά να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια, π.χ. εάν ανεβάζετε selfies στο διαδίκτυο, ενδέχεται να περιέχουν δεδομένα τοποθεσίας. Η φωτογραφία μπορεί να δώσει τη διεύθυνση του σπιτιού σας ή τα μέρη που επισκέπτεστε συχνά. Συνήθως είναι καλή ιδέα να διαγράψετε δεδομένα EXIF ​​από προσωπικές φωτογραφίες που σκοπεύετε να ανεβάσετε στο διαδίκτυο. Η διαγραφή δεδομένων EXIF ​​δεν μειώνει την ποιότητα της φωτογραφίας.

Μπορούν τα δεδομένα EXIF ​​να παραποιηθούν;

Τα δεδομένα EXIF ​​μπορούν να παραποιηθούν. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να επεξεργαστούν τα δεδομένα και ο καθένας μπορεί να αλλάξει κάθε κομμάτι πληροφοριών που είναι αποθηκευμένο για μια εικόνα.