Πώς να πουλήσετε το Mac σας

Τα Mac είναι ακριβά, αλλά έχουν υψηλότερη αξία μεταχειρισμένων από τα PC. Δείτε πώς να πουλήσετε το υλικό Mac σας, είτε κάνετε αναβάθμιση σε νέο Mac είτε απλά θέλετε χρήματα για παλιά MacBook που έχετε.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας και διαγράψτε τα παλιά σας δεδομένα

Προφανώς δεν είναι καλή ιδέα να πουλήσετε μια συσκευή με όλα τα προσωπικά σας στοιχεία αποθηκευμένα σε αυτήν. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απαλλαγείτε από όλα αυτά τα δεδομένα και να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Mac σας, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και επίσης να διευκολύνετε τη ρύθμιση ως νέος υπολογιστής.

Πιθανότατα θα θέλετε να κρατήσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας με κάποιο τρόπο. Εάν μόλις αγοράσατε ένα νέο Mac, μπορείτε να μετεγκαταστήσετε τα δεδομένα σας από το παλιό σας στο νέο. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή ή αλλάζετε σε υπολογιστή με Windows, μπορείτε να διατηρήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων σας σε περίπτωση που τα χρειαστείτε στο μέλλον.

Στη συνέχεια, θα θέλετε να σκουπίσετε τον σκληρό δίσκο του Mac σας. Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας για το πώς να το κάνετε αυτό από τη Λειτουργία αποκατάστασης, η οποία δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα περίπου, ανάλογα με τον όγκο δεδομένων που διαθέτετε και το πόσο με ασφάλεια θέλετε να σκουπίσετε τον σκληρό σας δίσκο. Στη συνέχεια, πιθανότατα θα θελήσετε να επανεγκαταστήσετε το macOS, διαφορετικά δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όποιον το πουλάτε.

Βρείτε τις προδιαγραφές σας

Η Apple κυκλοφορεί νέα Macbook σχεδόν κάθε χρόνο και συνήθως διαθέτει δώδεκα μοντέλα για κάθε κυκλοφορία. Θα θελήσετε να μάθετε ποιο ακριβώς πρέπει να κάνετε για να κάνετε μια ακριβή λίστα.

  Πώς να παρακολουθήσετε ταινίες Fast & Furious στο Netflix από οπουδήποτε;

Εάν γνωρίζετε το έτος κατασκευής του φορητού υπολογιστή σας (δεν αγοράστηκε), μπορείτε να το αναζητήσετε Τεχνικές προδιαγραφές της Apple βάση δεδομένων για να λάβετε μια πλήρη λίστα στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο λογότυπο της Apple στην επάνω γραμμή μενού και να επιλέξετε “About this Mac”.

Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου που θα περιλαμβάνει όλες τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας.

Τα κύρια πράγματα που θα θέλατε να σημειώσετε είναι το όνομα του μοντέλου (π.χ. “MacBook Pro”), το έτος κατασκευής του, το μέγεθος της οθόνης και η ποσότητα μνήμης RAM που διαθέτει το σύστημά σας. Εάν πληρώσατε για μια αναβάθμιση επεξεργαστή στο Mac σας, φροντίστε να το αναφέρετε επίσης.

Επιλογή 1: Πουλήστε το μόνοι σας για περισσότερα χρήματα

Αν σας αρέσουν τα χρήματα και έχετε χρόνο να διαθέσετε, το να τα πουλήσετε μόνοι σας είναι ο καλύτερος τρόπος. Σε γενικές γραμμές, δεν θα πλησιάσετε τη λιανική τιμή για το Mac σας, ακόμα κι αν είναι σε καλή κατάσταση. Η αγορά μεταχειρισμένων συνοδεύεται από έκπτωση και πρέπει να είναι αρκετά σημαντική για να την εξετάσουν οι άνθρωποι. Θα πρέπει να αναζητήσετε πόσο πουλάει η συγκεκριμένη συσκευή σας σε αυτούς τους ιστότοπους και να καταχωρίσετε τη δική σας σε ή κάτω από αυτήν την τιμή.

Βεβαιωθείτε ότι το Mac σας είναι καθαρό και τραβήξτε καλές φωτογραφίες του για την καταχώρισή σας. Φροντίστε να συμπεριλάβετε όλες τις σχετικές πληροφορίες στην καταχώριση. Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα λιανικής του προϊόντος, ώστε οι αγοραστές να μπορούν να δουν πόση έκπτωση λαμβάνουν και να δουν περισσότερες προδιαγραφές του μηχανήματος.

Σημείωση: υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις ηλεκτρονικών σκραπ εκεί έξω που ισχυρίζονται ότι αγοράζουν τις συσκευές σας με κορυφαίο δολάριο μόνο για να σας προσφέρουν πολύ χαμηλότερη αξία αγοράς. Θα πρέπει να περπατήσετε μέσα από μια θάλασσα από απάτες και να εμμείνετε σε αξιόπιστες πηγές.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Απαιτείται προσοχή στον εκτυπωτή" (Πλήρης οδηγός)

Πώληση στο Διαδίκτυο έναντι Πώλησης Τοπικά

Έχετε δύο επιλογές: να το πουλήσετε στο διαδίκτυο (και να το στείλετε στον αγοραστή) ή να το πουλήσετε τοπικά. Εάν πουλάτε online, θα ανταγωνίζεστε μεταπωλητές, επίσημους πωλητές και χιλιάδες άλλους ανθρώπους που θέλουν να κερδίσουν γρήγορα χρήματα. Μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο αλλά και να σε αφήνει επιρρεπείς σε απάτες επιστροφής όταν η υπηρεσία παίρνει το μέρος του αγοραστή.

Οι τοπικές πωλήσεις αποκτούν κακή φήμη, αλλά είναι αρκετά ασφαλές αν ξέρετε τι κάνετε. Οι βασικοί κανόνες για να αποφύγετε την απάτη είναι:

Συναντηθείτε σε έναν πολυσύχναστο δημόσιο χώρο, για να μην σας κλέψουν ή ληστέψετε. Μπορείτε ακόμη και συναντιούνται σε αστυνομικό τμήμα αν είσαι παρανοϊκός.
Μην αποστέλλετε το αντικείμενο. Πρόκειται για απάτη—πουλάτε τοπικά για κάποιο λόγο. Πάντα να συναντιέστε προσωπικά.
Μόνο μετρητά. Οτιδήποτε άλλο είναι πιθανόν απάτη. Οι απατεώνες μπορούν να διαπράξουν απάτη επιταγών, γράφοντάς σας μια επιταγή που φαίνεται να καταθέτει σωστά στην αρχή μόνο για να αναπηδήσει.
Πιθανότατα θα λάβετε μερικές απαντήσεις που μοιάζουν με ρομπότ που επαναλαμβάνουν τον πλήρη τίτλο της ανάρτησής σας. Μην μπείτε στον κόπο να απαντήσετε σε αυτά. είναι απάτες.

Χρησιμοποιήστε κάποια κοινή λογική και μην εμπιστεύεστε τους ανθρώπους που σας ζητούν περισσότερα από όσα θα έπρεπε. Υπάρχουν πολλοί απατεώνες εκεί έξω, αλλά μόλις τους ξεπεράσετε συναντώντας κάποιον προσωπικά είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι όλα θα πάνε ομαλά.

Τοπικές επιλογές

Craigslist είναι ένας πολύ καλός ιστότοπος για να πουλήσετε τα παλιά σας ηλεκτρονικά είδη σε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Παρά το γεγονός ότι είναι μια τοπική αγορά, εφόσον δεν ζείτε στη μέση του πουθενά, θα βρείτε άτομα που θέλουν να λάβουν μια προσφορά για μεταχειρισμένες συσκευές ή υποψήφιους μεταπωλητές που θέλουν να το βγάλουν από τα χέρια σας.

Facebook Marketplace είναι σαν το Craigslist, εκτός από λίγο λιγότερο υπόγειο και πρόχειρο. Εάν φοβάστε το Craigslist, δημοσιεύστε την καταχώρισή σας εδώ.

Αφήστε να πάει και Προσφορά είναι δύο τιμητικές αναφορές.

  Το ποντίκι Apple δεν λειτουργεί, δεν θα συνδεθεί στα Windows 10 [Quick Fix]

Online Επιλογές

eBay είναι η πρώτη επιλογή για την πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων στο Διαδίκτυο.

Αμαζόνα, που χρησιμοποιείται γενικά από πιο μόνιμους προμηθευτές, σας επιτρέπει επίσης να καταχωρείτε τα δικά σας προϊόντα όπως το eBay

Ανταλλαγή: όπως το eBay, πιο εύκολο στη χρήση, μικρότερη βάση χρηστών.

Επιλογή 2: Ανταλλάξτε το με γρήγορα μετρητά

Εάν δεν μπορείτε να ενοχληθείτε να δημιουργήσετε μια καταχώριση ή να πουλήσετε το μηχάνημά σας, μπορείτε να το ανταλλάξετε με πίστωση στο κατάστημα (και μερικές φορές σε μετρητά). Η Apple έχει το δικό της πρόγραμμα ανταλλαγής αυτό είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο εύκολο από το να το πουλάς μόνος σου. Φυσικά, θα σας δίνουν μόνο δωροκάρτες για να αγοράσετε νέα προϊόντα της Apple, αλλά αν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση, μπορείτε να πουλήσετε τις παλιές σας συσκευές για να χρηματοδοτήσετε τις νέες σας.

Αυτή η διαδικασία αξίζει πραγματικά μόνο εάν ο υπολογιστής σας είναι σε καλή κατάσταση. Η Apple μας πρόσφερε 490 $ για ένα MacBook Pro 13 ιντσών του 2015, το οποίο είναι κάτω από τα 800 $ ή έτσι ώστε να μπορείτε να το πουλήσετε σε έναν ιστότοπο όπως το Craigslist. Ωστόσο, εάν η συσκευή σας έχει πολλές γρατσουνιές ή είναι γενικά κατεστραμμένη, δεν θα πλησιάσετε αυτό το ποσό. Η Apple θα μας έδινε μόνο 160 $ ​​για ένα γδαρμένο MacBook – ένα απίστευτα μικρό ποσό – που μας περιορίζει στον κάδο αξεσουάρ στο Apple Store.

Μπορείτε να το πουλήσετε σε άλλα προγράμματα συναλλαγής, όπως π.χ Καλύτερη αγορά, αλλά στις δοκιμές μας, πρόσφεραν λιγότερα από την Apple. Γκαζέλλα προσφέρει παρόμοια ποσά, αλλά τουλάχιστον πληρώνει σε μετρητά. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε την τύχη σας σε ένα τοπικό ενεχυροδανειστήριο εάν είστε σοβαρά δεσμευμένοι για μετρητά, αλλά όπως και να το ανταλλάξετε, θα λαμβάνετε πάντα λιγότερα χρήματα από ό,τι αν το πουλούσατε μόνοι σας.

Συνιστούμε να βάλετε μια καταχώριση στο Craigslist ή στο Facebook για μερικές εβδομάδες και, στη συνέχεια, να καταφύγετε σε μια ανταλλαγή αν δεν πουλήσει. Η καλύτερη περίπτωση χρήσης αυτών των προγραμμάτων ανταλλαγής είναι εάν είστε το είδος του ατόμου που αγοράζει ένα νέο iPhone κάθε χρόνο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το Πρόγραμμα αναβάθμισης iPhone.