Πώς να πολεμήσετε Gym Battles στο Pokèmon Go

Η μάχη με τα Pokèmon στο Pokèmon Go σας κερδίζει XP εάν κερδίσετε μια μάχη. Προς το παρόν, οι μάχες μπορούν να γίνουν μόνο σε γυμναστήρια και όχι με τυχαίους παίκτες. Το παιχνίδι δεν είναι ακόμα τόσο εξελιγμένο. Με τις μάχες στο γυμναστήριο, αν νικήσετε όλα τα Pokèmon σε ένα γυμναστήριο που ελέγχεται από διαφορετική ομάδα, αποκτάτε τον έλεγχό του. Ομοίως, εάν αμφισβητήσετε ένα γυμναστήριο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ίδιας ομάδας με τη δική σας και κερδίσετε όλες τις μάχες σας, γίνεστε ουσιαστικά ο αρχηγός του γυμναστηρίου. Η εύρεση γυμναστηρίων είναι αρκετά εύκολη, αλλά το πώς να πολεμήσετε τα Pokèmon δεν εξηγείται πολύ καλά. Οι περισσότεροι παίκτες καταλήγουν να χτυπούν μανιωδώς την οθόνη τους και ελπίζουν να αντιμετωπίσουν τα Pokèmon που έχουν χαμηλότερο CP από το δικό τους. Εδώ είναι ένας περιεκτικός οδηγός για τη μάχη με τα Pokèmon. Αυτός ο οδηγός καλύπτει τον τρόπο χρήσης ειδικών και κανονικών επιθέσεων, γνωρίζοντας ποια Pokèmon να αντιμετωπίσετε τους αντιπάλους σας και πώς να μάθετε ποια Pokèmon θα αντιμετωπίσετε όταν προκαλέσετε ένα γυμναστήριο.

Επιλέξτε ένα γυμναστήριο για πρόκληση

Μπορείτε να προκαλέσετε σχεδόν οποιοδήποτε γυμναστήριο συναντήσετε, αλλά αν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε, ποντάρετε πρώτα ένα γυμναστήριο. Τα γυμναστήρια ανταλλάσσουν τον έλεγχο πολύ συχνά, γι’ αυτό προσπαθήστε να προκαλέσετε ένα γυμναστήριο μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που το ποντάρετε.

  Πώς να κάνετε το Eevee να εξελιχθεί σε Vaporean, Flareon και Jolteon στο Pokèmon Go

Όταν προκαλείς ένα γυμναστήριο, πρέπει να πολεμήσεις κάθε Pokèmon σε αυτό. Με το να ποντάρετε σε ένα γυμναστήριο, εννοούμε ότι πρέπει να μάθετε το CP και τον τύπο όλων των Pokèmon που θα αντιμετωπίσετε όταν το πολεμήσετε. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το στον χάρτη. Μπορείτε να δείτε το επίπεδο του γυμναστηρίου και αν κάνετε σάρωση προς τα αριστερά, μπορείτε να περάσετε από όλα τα Pokèmon που έχουν υποσχεθεί οι παίκτες σε αυτό. Ο αρχηγός γυμναστηρίου θα έχει συνήθως το υψηλότερο CP Pokèmon. Σημειώστε το CP καθώς και το όνομα του Pokèmon που θα αντιμετωπίσετε.

Επιλέγοντας Pokèmon για τη μάχη

Εάν δεν είστε πολύ εξοικειωμένοι με τα Pokèmon, μπορείτε να τα βάλετε εναντίον τους με βάση αποκλειστικά το CP τους. Η λογική είναι ότι ένα υψηλότερο CP θα νικήσει ή θα ξεπεράσει ένα Pokèmon με χαμηλότερο CP. Αν και αυτό μπορεί να λειτουργήσει, απαιτεί να έχετε και εσείς ένα αρκετά υψηλό CP Pokèmon.

Μια πιο έξυπνη προσέγγιση είναι να ξέρεις ποιο Pokèmon να βάλεις εναντίον του άλλου. Αυτή η γνώση του τύπου Pokèmon για να αντιμετωπίσετε έναν αντίπαλο θα πάρει χρόνο για να μάθετε και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το επίσημο Wiki μέχρι να το καταλάβετε από την κορυφή του κεφαλιού σας.

Για να μάθετε ποια Pokèmon είναι τα καταλληλότερα για τη μάχη, σημειώστε ποιος είναι ο τύπος που θα αντιμετωπίσετε. Για παράδειγμα, ένα Bulbasaur είναι ένα Pokèmon τύπου γρασίδι και δηλητήριο. Επιλέξτε τον τύπο Pokèmon που ξέρετε ότι ένα γρασίδι και δηλητήριο θα είναι κακό/αδύναμο στα Pokèmon. Οι χρήστες iOS μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Battle Helper για το Pokemon Go.

  Εδώ είναι μια πλήρης λίστα με πόσα XP κερδίζονται για κάθε ενέργεια στο Pokèmon Go

Στατιστικά επίθεσης για Pokèmon

Με το Pokèmon Go, συχνά καταγράφετε το ίδιο Pokèmon πολλές φορές, αλλά με διαφορετικά στάδια CP και εξέλιξης. Είναι φυσικό για τους παίκτες να επιλέγουν αυτόν με το υψηλότερο CP για επίθεση, αλλά αυτή δεν είναι πολύ καλή προσέγγιση. Κοιτάξτε αντ ‘αυτού ποια είναι τα στατιστικά της επίθεσης.

Πάρτε το ακόλουθο παράδειγμα. Υπάρχει ένα Pidgeot 480 CP και ένα Pidgeotto 207 CP. Ο λόγος υπαγορεύει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε το 480 CP Pidgeot, αλλά ρίξτε μια ματιά στα στατιστικά επίθεσής του σε σύγκριση με αυτά του 207 CP Pidgeotto.

Το κορυφαίο στατιστικό είναι για την κανονική επίθεση ενώ το δεύτερο είναι η ειδική επίθεση. Η ειδική επίθεση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της μάχης, ένα Pokèmon χρησιμοποιεί την κανονική επίθεση και με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιεί την ειδική επίθεσή του. Μια μπάρα δείχνει το επίπεδό του και όταν είναι γεμάτη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ειδική επίθεση.

Αυτό σημαίνει ότι η ειδική επίθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με φειδώ, ενώ η κανονική μπορεί να χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα. Θέλετε η κανονική σας επίθεση να έχει υψηλότερο αντίκτυπο που κάνει τη ζημιά 15 που προκαλεί το Pidgeotto πολύ καλύτερη από τη ζημιά 9 που προκαλείται από το Pidgeot. Η HP θα είναι επίσης καθοριστικός παράγοντας εδώ, αλλά λάβετε υπόψη και την επίθεση που αντιμετωπίζει το Pokèmon.

  Τι να κάνετε όταν το Pokemon Go κολλήσει στο «Caught!» Οθόνη

Τεχνικές μάχης

Μπορείτε να κάνετε περισσότερα από το να αγγίζετε απλώς την οθόνη σας όταν μπείτε σε μια μάχη.

Για να εκτελέσετε την κανονική επίθεση, πατήστε την οθόνη σας μία φορά.

Για να εκτελέσετε μια ειδική επίθεση, περιμένετε μέχρι να γεμίσει η μπλε γραμμή κάτω από τον μετρητή CP του Pokèmon και, στη συνέχεια, πατήστε την οθόνη δύο φορές.

Όταν το άλλο Pokèmon επιτίθεται στο δικό σας, σύρετε προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά στην οθόνη για να το αποφύγετε. Μια επιτυχημένη κίνηση αποφυγής συνοδεύεται από ένα μήνυμα «αποφυγής» που εμφανίζεται στην οθόνη.

Εάν, κατά τη διάρκεια της μάχης, θέλετε να ανταλλάξετε ένα Pokèmon και να εισαγάγετε ένα διαφορετικό στη μάχη, πατήστε το κουμπί βέλους κάτω δεξιά και επιλέξτε ένα διαφορετικό.

Ξεκινήστε το Gym Battle

Για να ξεκινήσετε μια μάχη γυμναστικής, επισκεφτείτε ένα γυμναστήριο και πατήστε το κουμπί κάτω δεξιά. Εάν το γυμναστήριο ανήκει στην ίδια ομάδα με τη δική σας, το κουμπί θα έχει μια γροθιά με γάντι. Εάν ανήκει σε διαφορετική ομάδα, το κουμπί θα έχει δύο Pokèballs να συγκρούονται πάνω του.

Όταν ξεκινάτε μια μάχη, μπορείτε να επιλέξετε ποιο από τα Pokèmon σας θα πολεμήσει σε αυτήν. Επιλέξτε αυτά που είναι πιο κατάλληλα για τη μάχη. Μια μάχη στο γυμναστήριο τελειώνει όταν έχετε νικήσει όλα τα Pokèmon της αντίπαλης ομάδας, όταν όλα τα Pokèmon σας έχουν ηττηθεί ή εάν βγείτε από τη μάχη πατώντας το κουμπί ‘walk’ στο κάτω μέρος της οθόνης.

Εμπειρία που αποκτήθηκε

Για κάθε μάχη που κερδίζετε, λαμβάνετε 100 XP. Για κάθε μάχη που χάνεις, δεν παίρνεις τίποτα. Πηγαίνετε να αναβιώσετε και να επαναφέρετε τα Pokèmon σας και δοκιμάστε ξανά.