Πώς να πληρώσετε για βενζίνη χωρίς να αφήσετε το αυτοκίνητό σας

Οι παλιές εποχές της ολίσθησης μιας πιστωτικής κάρτας σε μια αντλία βενζίνης εξαφανίζονται σιγά σιγά. Αν και εξακολουθεί να είναι μια επιλογή, πολλά μέρη υποστηρίζουν τηλέφωνα με πάτημα για πληρωμή. Ωστόσο, υπάρχει μια ακόμη νεότερη λειτουργία που σας επιτρέπει να πληρώνετε από το αυτοκίνητό σας.

Το Tap-to-Pay με NFC είναι ακόμα σχετικά νέο για τα πρατήρια καυσίμων, αλλά αυτή η μέθοδος έχει ήδη ξεπεραστεί. Ένας αυξανόμενος αριθμός τοποθεσιών υποστηρίζει πραγματικά την ικανότητά σας να πληρώνετε από μια εφαρμογή στην άνεση του αυτοκινήτου σας. Εισαγάγετε απλώς τον αριθμό της αντλίας σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την άντληση.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε αυτό. Οι αλυσίδες πρατηρίων που υποστηρίζουν τη δυνατότητα έχουν τις δικές τους εφαρμογές. Ωστόσο, το Google Pay, το οποίο είναι διαθέσιμο για iPhone και Android, συνδυάζει μερικά από αυτά σε μία διεπαφή. Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα.

  Το StorageStatus παρακολουθεί όλες τις φυσικές συσκευές αποθήκευσης που είναι συνδεδεμένες σε Mac

Google Pay

Η εφαρμογή Google Pay είναι για πολύ περισσότερα από τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραγγείλετε φαγητό, να μοιράσετε λογαριασμούς με φίλους, να παρακολουθήσετε τις συνήθειες δαπανών σας και πολλά άλλα. Ένα τέτοιο «περισσότερο» είναι η πληρωμή για το φυσικό αέριο.

Ανοίξτε την εφαρμογή Google Pay στο δικό σας iPhone ή Android συσκευή. Στην κύρια καρτέλα “Πληρωμή”, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε “Λήψη αερίου”.

Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα από τα συμμετέχοντα βενζινάδικα. Μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο οδηγιών για να εκκινήσετε τους Χάρτες Google και να πλοηγηθείτε στην τοποθεσία. Ωστόσο, εάν βρίσκεστε ήδη στο βενζινάδικο, θα εντοπιστεί αυτόματα και θα ανοίξει.

Όταν βρίσκεστε στο βενζινάδικο, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τον αριθμό της αντλίας σας. Κάντε κύλιση στους αριθμούς μέχρι να επιλέξετε την αντλία σας και, στη συνέχεια, πατήστε «Συνέχεια».

Μια σελίδα επιβεβαίωσης θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε τον αριθμό της αντλίας σας και να πατήσετε «Συνέχεια στην πληρωμή».

  Πώς να επιταχύνετε την επιφάνεια εργασίας KDE Plasma 5

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ξεκλειδώσετε το Google Pay με τον κωδικό πρόσβασης, το PIN, το δακτυλικό αποτύπωμα ή άλλη μέθοδο κλειδώματος οθόνης.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής σας, ο οποίος θα είναι ένας από τους τρόπους που έχετε ήδη προσθέσει στην εφαρμογή Google Pay. Πατήστε «Συνέχεια» αφού κάνετε την επιλογή σας.

Θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να «Ενεργοποιηθεί» η αντλία. Μετά από αυτό, η οθόνη θα δείξει ότι η αντλία σας είναι έτοιμη. Τώρα μπορείτε να βγείτε από το αυτοκίνητό σας, να επιλέξετε μια κατηγορία καυσίμου και να ξεκινήσετε την άντληση.

Μόλις ολοκληρώσετε την άντληση, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση που θα σας λέει πόσα μόλις ξοδέψατε. Η συναλλαγή θα εμφανιστεί επίσης στην “Πρόσφατη δραστηριότητά σας” στην καρτέλα “Πληροφορίες”.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό!

Εφαρμογές πρατηρίων καυσίμων First-Party

BP, Chevron, Exxon Mobile, Shell

Εάν το τοπικό σας βενζινάδικο δεν εμφανίζεται στο Google Pay ή εάν απλώς προτιμάτε να μην χρησιμοποιείτε την υπηρεσία της Google, πολλά πρατήρια έχουν τις δικές τους εφαρμογές για τον ίδιο σκοπό.

  Πώς να αναγνωρίσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα Touch ID

Η διαδικασία χρήσης αυτών των εφαρμογών πρατηρίων καυσίμων πρώτου κατασκευαστή θα είναι ιδιαίτερα παρόμοια. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να παρέχετε έναν τρόπο πληρωμής, όπως μια πιστωτική κάρτα. Όταν φτάσετε στο βενζινάδικο, η εφαρμογή θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον αριθμό της αντλίας στην οποία βρίσκεστε.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες πρατηρίων καυσίμων στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν πληρωμές με εφαρμογές:

BP (Android, iPhone)
Chevron (Android, iPhone, iPad)
Exxon Mobile (Android, iPhone)
κοχύλι (Android, iPhone)

Η πληρωμή για το φυσικό αέριο δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Οι μέρες που ασχολείσαι με το πορτοφόλι σου ή πατάς ένα τηλέφωνο έχουν τελειώσει. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο ή να περιορίσετε τα σημεία επαφής, αυτή είναι μια εξαιρετική δυνατότητα για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε. Ελέγξτε για να δείτε αν υποστηρίζονται οι συχνές στάσεις αερίου σας!