Πώς να πληκτρολογήσετε Emoji στο Mac σας με μια συντόμευση πληκτρολογίου

Το Mac σας διαθέτει ένα γρήγορο πλήκτρο πρόσβασης που θα ανοίξει ένα εργαλείο επιλογής emoji σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Μπορείτε να εισαγάγετε γρήγορα ένα emoji οπουδήποτε στο macOS—σε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, σε ένα email ή ακόμα και σε ένα έγγραφο που επεξεργάζεστε. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να εισαγάγετε το emoji. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε περιοχή εισαγωγής κειμένου και όταν δείτε έναν δρομέα, πατήστε Control+Command+Space. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο emoji.

Στον πίνακα emoji, κάντε κλικ στο emoji που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και θα εμφανιστεί στην εφαρμογή.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Drupal σε διακομιστή Ubuntu

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε emoji χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αναζήτησης. Κάντε κλικ στο πλαίσιο και πληκτρολογήστε μια περιγραφή για ό,τι θέλετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε “φωτιά” και να δείτε όλα τα emoji που σχετίζονται με τη φωτιά.

Όταν βρείτε αυτό που θέλετε, κάντε κλικ σε αυτό και θα εμφανιστεί στην εφαρμογή.

Μπορείτε επίσης να σύρετε το αναδυόμενο παράθυρο emoji στο δικό του ανεξάρτητο παράθυρο που παραμένει ανοιχτό ακόμα και αφού επιλέξετε ένα emoji. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα emoji όποτε θέλετε και θα εισαχθεί στην εφαρμογή που χρησιμοποιείτε.

  Πώς να αλλάξετε την πολιτική εκτέλεσης του PowerShell

Και τέλος, αν θέλετε να περιηγηθείτε στα emoji ανά κατηγορία ή να δείτε το καθένα με περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε το μικροσκοπικό κουμπί “Emoji & Σύμβολα” στο παράθυρο emoji. (Το κουμπί μοιάζει με ένα εικονίδιο ενός μικροσκοπικού παραθύρου με ένα σύμβολο “Εντολή” μέσα του.)

Πάτα το

Το παράθυρο emoji θα επεκταθεί στο Character Viewer και θα δείτε περισσότερες επιλογές για περιήγηση, αναζήτηση και επιλογή emoji.

Για να επιστρέψετε στο μικρό παράθυρο επιλογής emoji, κάντε κλικ στο κουμπί “Emoji & σύμβολα” που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη γραμμή αναζήτησης.

Εάν βλέπετε ότι χρησιμοποιείτε συχνά emoji, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα κουμπί πάνελ emoji στη γραμμή μενού σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις «Προτιμήσεις συστήματος» και κάντε κλικ στο «Πληκτρολόγιο». Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα του πληκτρολογίου και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα, “Εμφάνιση θεατών πληκτρολογίου και emoji στη γραμμή μενού”.

  Πώς να επεξεργαστείτε βίντεο

Διασκεδάστε με τα emoji!

Παρεμπιπτόντως, εάν θέλετε να εισάγετε γρήγορα emoji σε υπολογιστή με Windows, τα Windows 10 διαθέτουν επίσης μια συντόμευση πληκτρολογίου για την εισαγωγή emoji.