Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο της ρουπίας στο πληκτρολόγιο στα Windows 10

Η ρουπία είναι ένα από τα αρχαία νομίσματα στον κόσμο, με επί του παρόντος διάφορες χώρες να το χρησιμοποιούν ως επίσημο νόμισμα. Η Ινδία είναι η χώρα από την οποία προήλθε αυτό το νόμισμα στην αρχαιότητα και αυτή είναι η χώρα που έχει το σύμβολο ₹ για αυτό. Το αρχικό σύμβολο νομίσματος για τις ρουπίες στην Ινδία ήταν απλώς μια συντομογραφία, γραμμένη ως Rs., αλλά πριν από μερικά χρόνια, εμφανίστηκε το νέο σύμβολο της ρουπίας, γραμμένο ως ₹. Τώρα, μπορείτε να δείτε αυτό το σύμβολο παντού, από το να εμφανίζεται στα νομίσματα και τους λογαριασμούς μέχρι να εμφανίζεται στους μεγάλους διαδικτυακούς ιστότοπους αγορών και μάρκετινγκ. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν σύγχυση στη χρήση του στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή και των φορητών υπολογιστών τους. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να πληκτρολογείτε το σύμβολο της ρουπίας στο πληκτρολόγιο. Διαβάστε το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε πώς να πληκτρολογείτε το σύμβολο της ινδικής ρουπίας ₹ με το πληκτρολόγιο στα Windows 10.

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο της ρουπίας στο πληκτρολόγιο στα Windows 10

Νωρίτερα, οι χρήστες έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ορισμένες ad-hoc λύσεις τρίτων για να προβάλουν και να χρησιμοποιήσουν το σύμβολο ₹ καθώς τα Windows δεν το υποστήριζαν. Αλλά αργότερα, τα Windows άρχισαν να κυκλοφορούν ενημερώσεις για να χρησιμοποιούν αυτό το σύμβολο μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου. Και έχει περάσει πολύς καιρός για αυτό το ₹ και άλλα σύμβολα να είναι διαθέσιμα στους χρήστες μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου και άλλων κωδικών στο σύστημα. Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν έχουν ιδέα πώς να χρησιμοποιούν τη συντόμευση πληκτρολογίου με το σύμβολο ρουπίας στα Windows 10. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά τις επερχόμενες μεθόδους και βήματα για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το σύμβολο ρουπίας στο πληκτρολόγιο.

  Πώς να κλειδώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Μέθοδος 1: Λήψη του συμβόλου της ρουπίας μέσω των ρυθμίσεων

Μπορείτε να κάνετε λήψη και να εγκαταστήσετε το σύμβολο της ρουπίας στο σύστημά σας Windows ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο Time & language από το αριστερό παράθυρο.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Γλώσσα από το αριστερό παράθυρο.

4. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη γλώσσας, όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Πληκτρολογήστε Αγγλικά στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ σε αυτό.

6. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Αγγλικά (Ινδία) κάτω από τα Αγγλικά, όπως φαίνεται.

7. Τώρα, η επιλογή Αγγλικά (Ινδία) θα εμφανιστεί στην ενότητα Περιοχή & γλώσσα. Κάντε κλικ στις Επιλογές από τα Αγγλικά (Ινδία), όπως φαίνεται παρακάτω.

8. Στην περιοχή Επιλογές γλώσσας, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη και για τις τρεις επιλογές στη λίστα:

  • Βασική πληκτρολόγηση
  • Γραφικός χαρακτήρας
  • Ομιλία

Σημείωση: Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα λήψης εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο το σύμβολο ₹. Ωστόσο, μπορείτε να κατεβάσετε αυτά τα πακέτα για να λάβετε άλλες ρυθμίσεις μορφοποίησης διαθέσιμες μέσω αυτού για Ινδούς χρήστες.

Τώρα, τα πακέτα ινδικών αγγλικών κατεβαίνουν με το σύμβολο της ρουπίας. Διαβάστε την επόμενη μέθοδο για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη συντόμευση πληκτρολογίου με σύμβολο ρουπίας στα Windows 10.

  Τι είναι οι φάκελοι Camera Roll & Saved Photos στα Windows 10

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα συντόμευσης πληκτρολογίου

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα συντόμευσης πληκτρολογίου για να πληκτρολογήσετε το σύμβολο της ρουπίας στο Microsoft Word, στο Excel ή σε οποιοδήποτε άλλο λογισμικό στο λειτουργικό σύστημα Windows. Για να μάθετε πώς να πληκτρολογείτε το σύμβολο ρουπίας στο πληκτρολόγιο στο Microsoft Word με συντομεύσεις πληκτρολογίου, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + Spacebar μαζί στο πληκτρολόγιό σας για εναλλαγή στα Αγγλικά (Ινδία) ή κάντε κλικ στα Αγγλικά (Ινδία) από τη δεξιά γωνία της γραμμής εργασιών.

2. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Microsoft Word και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

3. Κάντε κλικ στο Κενό έγγραφο για να το ανοίξετε.

4. Πατήστε Ctrl + Alt + 4 ή Ctrl + Alt + $ ταυτόχρονα από το πληκτρολόγιο για να πληκτρολογήσετε το σύμβολο ₹, όπως φαίνεται παρακάτω. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα Alt Gr + 4 ή Alt Gr + $ μαζί για να πληκτρολογήσετε το σύμβολο ₹.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε κωδικούς συντομεύσεων Alt

Υπάρχουν επίσης κωδικοί συντόμευσης Alt που είναι διαθέσιμοι στους χρήστες για να πληκτρολογούν πολλά σύμβολα στο σύστημα με ευκολία. Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικούς από αυτούς τους κωδικούς για να πληκτρολογήσετε το σύμβολο ₹. Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω κωδικούς συντόμευσης Alt για να μάθετε πώς να πληκτρολογείτε το σύμβολο της ινδικής ρουπίας ₹ με το πληκτρολόγιο.

  • Μπορείτε να πατήσετε τα πλήκτρα Alt + 8377 ταυτόχρονα από το αριθμητικό πληκτρολόγιο στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου για να πληκτρολογήσετε το σύμβολο ₹.
  • Επίσης, μπορείτε πρώτα να πληκτρολογήσετε 20B9 και στη συνέχεια να πατήσετε τα πλήκτρα Alt + X μαζί στο πληκτρολόγιο για να γράψετε εύκολα το σύμβολο ₹.

Αυτοί οι κωδικοί συντόμευσης Alt είναι πολύ χρήσιμοι για την πληκτρολόγηση του συμβόλου ₹. Ωστόσο, αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλα έγγραφα εκτός από έγγραφα της Microsoft όπως Word, PowerPoint, Excel κ.λπ. Ωστόσο, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το σύμβολο ₹ από αυτά τα έγγραφα της Microsoft και στα άλλα έγγραφα γρήγορα.

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Siri σε ένα iPhone

Μέθοδος 4: Χρησιμοποιήστε δεκαδικούς ή δεκαεξαδικούς κωδικούς οντοτήτων διαφυγής

Οι δεκαδικοί ή δεκαεξαδικοί κωδικοί οντοτήτων διαφυγής χρησιμοποιούνται για την πληκτρολόγηση διαφόρων συμβόλων σε έγγραφα web, όπως HTML, JavaScript, CSS, κ.λπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους παρακάτω κωδικούς οντοτήτων για να γράψετε το σύμβολο ₹ σε οποιοδήποτε έγγραφο ιστού.

  • Το 8377 χρησιμοποιείται για το δεκαδικό και το 20B9 για τους δεκαεξαδικούς κωδικούς οντοτήτων για να πληκτρολογήσετε το σύμβολο ₹.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεκαδικό κώδικα οντότητας HTML ₹ και δεκαεξαδικό κώδικα οντότητας HTML ₹ για να πληκτρολογήσετε το σύμβολο ₹ στα έγγραφα Ιστού.
  • Ο δεκαεξαδικός κωδικός 20B9. χρησιμοποιείται για έγγραφα CSS και το u20B9 χρησιμοποιείται για έγγραφα JavaScript για να πληκτρολογήσετε το σύμβολο ₹.

Τώρα, ας δούμε τα παραδείγματα κώδικα για έγγραφα CSS και HTML για τη χρήση του συμβόλου της ινδικής ρουπίας στο πληκτρολόγιο.

li:before {
content:20B9;
font-family:Arial;
}

<span>₹</span>
<span>₹</span>

Επαγγελματική συμβουλή: Πώς να πληκτρολογήσετε σύμβολα ρουπίας σε τοπικές γλώσσες της Ινδίας

Εκτός από την Ινδία, χώρες όπως η Σρι Λάνκα, το Πακιστάν, η Ινδονησία, το Νεπάλ, οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και οι Σεϋχέλλες χρησιμοποιούν το νόμισμα της ρουπίας ως επίσημο. Ωστόσο, υπάρχουν τοπικές γλώσσες στην Ινδία που έχουν το δικό τους σύμβολο ρουπίας για τα Windows. Παρακάτω είναι μερικά από αυτά:

Όνομα συμβόλου
Σύμβολο της ρουπίας
Alt Codes (Windows)
Σημάδι ρουπίας

Alt + 8360
Σημάδι ρουπίας Ταμίλ

Alt + 3065
Σημάδι ρουπίας Γκουτζαράτι

Alt + 2801
Σημάδι ρουπίας Μπενγκάλι

Alt + 2547

***

Έτσι, αυτός είναι ο τρόπος για να πληκτρολογήσετε το σύμβολο της ρουπίας στο πληκτρολόγιο με πλήκτρα συντόμευσης και κωδικούς Alt στο σύστημα των Windows. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με αυτό ή οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα διαβάσουμε.