Πώς να περιηγηθείτε στο Reddit από την επιφάνεια εργασίας Linux με το Giara

Αν σας αρέσει το Reddit αλλά προτιμάτε να κάνετε περιήγηση από μια εφαρμογή, το Giara μπορεί να είναι για εσάς. Είναι μια εφαρμογή Linux που επιτρέπει στους χρήστες να καταναλώνουν περιεχόμενο Reddit από την επιφάνεια εργασίας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να το εγκαταστήσετε και να το χρησιμοποιήσετε στο σύστημά σας.

Σημείωση: Πρέπει να έχετε λογαριασμό Reddit για να κάνετε χρήση της εφαρμογής Giara στο Linux. Για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό Reddit, μεταβείτε στο Reddit και κάντε κλικ στο νέο κουμπί «εγγραφή».

Εγκατάσταση του Giara σε Linux

Η εφαρμογή Giara είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες Linux μέσω του καταστήματος εφαρμογών Flathub ως Flatpak. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Giara μέσω του Αποθετηρίου χρηστών του Arch Linux και να μεταγλωττίσουν τον πηγαίο κώδικα με το χέρι.

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Giara στον υπολογιστή σας Linux, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Linux. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Εναλλακτικά, ανοίξτε το μενού της εφαρμογής και αναζητήστε “Terminal” για να την εκκινήσετε.

Με το παράθυρο του τερματικού ανοιχτό και έτοιμο για χρήση, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Giara. Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης, ενεργοποιήστε την εφαρμογή Giara.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το BleachBit σε Linux

Flatpak

Η κύρια μέθοδος διανομής του Giara στο Linux είναι το κατάστημα εφαρμογών Flathub. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα μέσω του καταστήματος εφαρμογών Flathub, πρέπει να εγκαταστήσετε τον χρόνο εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας.

Η ρύθμιση του χρόνου εκτέλεσης Flatpak στο Linux είναι σχετικά εύκολη. Για να το κάνετε αυτό, εγκαταστήστε το πακέτο “flatpak” χρησιμοποιώντας τον διαχειριστή πακέτων σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη ρύθμιση του χρόνου εκτέλεσης, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το θέμα.

Με το χρόνο εκτέλεσης ρυθμισμένο στο σύστημά σας, είναι καιρός να ενεργοποιήσετε το κατάστημα εφαρμογών Flathub. Χρησιμοποιώντας την εντολή remote-add flatpak, προσθέστε το Flathub στις πηγές της εφαρμογής Flatpak.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Όταν προσθέσετε το κατάστημα εφαρμογών Flathub στον υπολογιστή σας, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Giara. Χρησιμοποιώντας την εντολή εγκατάστασης flatpak παρακάτω, ρυθμίστε το πρόγραμμα.

flatpak install flatpak install flathub org.gabmus.giara

Arch Linux

Το Giara είναι διαθέσιμο για χρήστες του Arch Linux, καθώς και για χρήστες Manjaro μέσω του Αποθετηρίου χρηστών του Arch Linux. Αυτό το αποθετήριο είναι ένας πόρος κοινότητας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να ανεβάσουν εφαρμογές για εγκατάσταση από άλλους.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Cockpit στο Linux

Για να αποκτήσετε στα χέρια σας την εφαρμογή Giara από το AUR, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Trizen AUR. Αυτό το πρόγραμμα αυτοματοποιεί την εγκατάσταση εφαρμογών AUR. Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω εντολές, ρυθμίστε την εφαρμογή Trizen.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Με τη ρύθμιση της εφαρμογής Trizen, η εγκατάσταση του Giara μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή trizen -S.

trizen -S giara

Πηγαίος κώδικας

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Giara στον υπολογιστή σας δημιουργώντας την από τον πηγαίο κώδικα, μπορείτε. Για να πάρετε στα χέρια σας τον κωδικό, κατευθυνθείτε στον επίσημο Σελίδα Giara Gitlab και ακολουθήστε τις οδηγίες συλλογής.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Giara σε Linux

Για να χρησιμοποιήσετε το Giara σε Linux, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Giara στον υπολογιστή σας Linux, αναζητώντας την στο μενού της εφαρμογής. Μόλις ανοίξει, θα υπάρχει ένα μπλε κουμπί σύνδεσης. Επιλέξτε αυτό το κουμπί για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Reddit.

Βήμα 2: Αφού επιλεγεί το κουμπί σύνδεσης, θα ανοίξει ένα παράθυρο Reddit “Connect” στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας. Από εδώ, διαβάστε την αποποίηση ευθύνης του Reddit. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στο κουμπί για να εξουσιοδοτήσετε τη Giara να αλληλεπιδρά με τον λογαριασμό σας στο Reddit.

  Πώς να μετατρέψετε τα Έγγραφα Google σε αρχεία Libre Office στο Linux

Βήμα 3: Όταν συνδέσετε τον λογαριασμό σας Reddit με την εφαρμογή Giara, θα φορτώσει τη ροή ειδήσεων Reddit. Από προεπιλογή, θα εμφανίζει δημοσιεύσεις από όλες τις συνδρομές σας στην ενότητα “Καλύτερα”.

Για να επιλέξετε διαφορετικό τύπο εμφάνισης για το Giara στην εφαρμογή σας, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο κουμπί δίπλα στο εικονίδιο του πυραύλου. Με την επιλογή αυτού του κουμπιού, θα εμφανιστεί ένα μενού. Σε αυτό το μενού, υπάρχουν πολλές επιλογές τροφοδοσίας για να διαλέξετε. Επιλέξτε την επιλογή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Βήμα 4: Αφού επιλέξετε την επιλογή ροής, κάντε κλικ στο κουμπί ανανέωσης. Αυτό το κουμπί θα φορτώσει νέα στοιχεία στη ροή σας στο Reddit.

Ανάρτηση

Το Giara όχι μόνο επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τη ροή Reddit στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux. Με την εφαρμογή, μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε σε οποιοδήποτε subreddit. Για να δημιουργήσετε μια ανάρτηση, βρείτε το εικονίδιο με το σύμβολο συν και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι.

Αφού επιλέξετε το σύμβολο συν, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Σε αυτό το παράθυρο, θα δείτε “κείμενο”, “σύνδεσμος” και “Μέσα”. Επιλέξτε τον τύπο της ανάρτησης που θέλετε να κάνετε με το ποντίκι. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Subreddit σας στη διεπαφή χρήστη και γράψτε την ανάρτησή σας.

Όταν ολοκληρώσετε τη σύνταξη της ανάρτησής σας, επιλέξτε το κουμπί «Αποστολή» για να τη δημοσιεύσετε στο Reddit μέσω Giara.