Πώς να πείτε πόσο καιρό έχετε το iPhone σας

Ο προσδιορισμός της ηλικίας των iPhone είναι δύσκολος, όπως θα σας πει όποιος έχει ποτέ ένα. Αλλά η κατανόηση και η γνώση του πώς να καταλάβετε πότε ένα iPhone είναι αρκετά παλιό για να αντικατασταθεί μπορεί να είναι απαραίτητο για μερικούς ανθρώπους. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε στις συνήθεις ερωτήσεις, όπως πώς μπορείτε να ελέγξετε πόσο καιρό έχετε το iPhone σας και πώς να ελέγξετε εάν το iPhone είναι ανακαινισμένο ή νέο. Επίσης, θα μάθετε αν τα iPhone διαρκούν μόνο 2 χρόνια και ποιο είναι το παλαιότερο iPhone που εξακολουθεί να λειτουργεί.

Πώς να πείτε πόσο καιρό έχετε το iPhone σας

Θα μάθετε τον τρόπο για να καταλάβετε πόσο καιρό έχετε το iPhone σας και ποιο είναι το παλαιότερο iPhone που εξακολουθεί να λειτουργεί περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Πώς μπορείτε να ελέγξετε πόσο καιρό είχατε το τηλέφωνό σας;

Επομένως, θέλετε να ελέγξετε πόσο καιρό έχετε μαζί σας το iPhone σας. Είναι σημαντικό καθώς πολλοί από εμάς θέλουμε να γνωρίζουμε την κάλυψη της εγγύησης ή πότε αγοράσατε το τηλέφωνο προτού το πουλήσετε ξανά, ή μπορεί απλώς να χάσατε την απόδειξη αγοράς. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι διαφορετικοί κατασκευαστές ελέγχουν διαφορετικά τη διάρκεια του τηλεφώνου σας. Εδώ είναι μερικές μέθοδοι που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να το ανακαλύψετε.

  • Απόδειξη αγοράς τηλεφώνου: Διαβάστε την απόδειξη αγοράς του τηλεφώνου για να λάβετε την ακριβή διάρκεια του χρόνου που το χρησιμοποιείτε.

  • Χρήση παλαιών κωδικών κατασκευής: Η προειδοποίηση αυτών των κωδικών είναι ότι είναι ειδικά για OEM. Μερικά από αυτά είναι *#197328640#*, *#*#197328640#*#* και *#0000#*. Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Dialer του τηλεφώνου σας και πραγματοποιήστε την κλήση αφού εισαγάγετε αυτούς τους κωδικούς. Εάν λειτουργεί, θα ανοίξει ένα μενού μυστικών υπηρεσιών και μπορείτε να δείτε την ημερομηνία κατασκευής σας.

Πώς να ελέγξετε εάν το iPhone είναι ανακαινισμένο ή νέο;

Εάν αγοράζετε ένα τηλέφωνο, μπορεί να θέλετε να μάθετε αν έχει ανακαινιστεί ή αν αγοράσατε ένα νέο μοντέλο. Ακολουθούν τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να μάθετε αν το iPhone είναι ανακαινισμένο ή νέο.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Πατήστε Γενικά.

3. Πατήστε Σχετικά.

4. Αναζητήστε το μοντέλο και, στη συνέχεια, διαβάστε τον αριθμό μοντέλου δίπλα του.

Σημείωση: Ο αριθμός μοντέλου μοιάζει κάπως έτσι: MN123FF/A, εδώ ο πρώτος χαρακτήρας θα σας βοηθήσει να μάθετε εάν η συσκευή είναι ανακαινισμένη ή όχι.

  • Μ: Ολοκαίνουργια συσκευή, η συσκευή αγοράστηκε καινούργια.

  • F: Ανακαινισμένη συσκευή, η συσκευή έχει ανακαινιστεί και στη συνέχεια πουλήθηκε ξανά.

  • N: Συσκευή αντικατάστασης, γενικά αλλαγμένη λόγω αιτήματος σέρβις.

  • P: Εξατομικευμένη συσκευή με χάραξη.

Εάν ο αριθμός μοντέλου ξεκινά με F, η συσκευή ανακαινίζεται.

Πώς μπορείτε να πείτε πόσο καιρό έχω το iPhone σας;

Το να μάθετε πόσο καιρό έχετε το iPhone σας βοηθά πάντα αν θέλετε να το πουλήσετε ή να το ανταλλάξετε. Ακολουθούν τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να μάθετε πόσο καιρό έχετε το iPhone σας.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Σημειώστε το δικό σας Apple ID Απο πάνω.

3. Τώρα, επισκεφθείτε το Σελίδα υποστήριξης της Apple στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Sign in to My Support και συνδεθείτε με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας.

5. Τώρα, θα δείτε όλες τις συσκευές που αγοράσατε και ενεργοποιήσατε με το ίδιο Apple ID.

6. Κάντε κλικ στη συσκευή που θέλετε να μάθετε την ημερομηνία αγοράς.

7. Τώρα, αφού κάνετε κλικ σε αυτό, μπορείτε να δείτε την ημερομηνία αγοράς της συσκευής.

Πόσο καιρό πρέπει να διαρκέσει ένα iPhone;

Σύμφωνα με την Apple, εάν χρησιμοποιείτε το iPhone σας κανονικά, θα μπορούσατε να περιμένετε μια διάρκεια ζωής περίπου 3 ετών. Αλλά μπορεί να παρατηρήσετε πτώση στην απόδοση μετά από 2 χρόνια. Γενικά, αυτά τα τηλέφωνα λαμβάνουν ενημερώσεις λογισμικού για σχεδόν 5 χρόνια. Έτσι, εάν η συσκευή είναι καλά συντηρημένη και χωρίς σημαντικά προβλήματα στο υλικό, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για περίπου 7 χρόνια. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι θα πρέπει να διαρκέσει οπουδήποτε μεταξύ 3-5 ετών σε κανονική χρήση, και αν χρησιμοποιηθεί πολύ καλά, μπορεί να επεκταθεί σε 5+ χρόνια.

Διαρκούν περισσότερο τα iPhone από τα Android;

Ναι, τα iPhone διαρκούν περισσότερο από τα τηλέφωνα Android. Είναι κυρίως επειδή η Apple κατασκευάζει το δικό της λογισμικό, γνωστό ως iOS, και τους δικούς της επεξεργαστές, γνωστούς ως bionic chips. Καθώς η Apple φτιάχνει το δικό της λογισμικό και υλικό, μπορεί να βελτιστοποιήσει αποτελεσματικά το τηλέφωνο και γι’ αυτό διαρκούν περισσότερο από τα περισσότερα Android. Δεν θα έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας κατά προσέγγιση.

Γιατί τα iPhone διαρκούν μόνο 2 χρόνια;

Πολλά iPhone μειώνονται στην απόδοση μετά από 2 χρόνια. Πολλά μπορούν να εξαρτηθούν από τον τρόπο χρήσης. Τα περισσότερα από αυτά τα τηλέφωνα, εάν χρησιμοποιηθούν κανονικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα από 3 χρόνια. Αλλά κυρίως μετά από 2 χρόνια, υπάρχει μείωση της απόδοσης, μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, έλλειψη υποστήριξης λογισμικού και σε ορισμένες περιπτώσεις, η φυσική βλάβη παίζει επίσης ρόλο. Ο κύριος λόγος που διαρκεί μόνο 2 χρόνια είναι ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε και η έλλειψη ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος.

Μπορεί ένα iPhone να διαρκέσει 10 χρόνια;

Ναι, πιθανώς, μπορεί να διαρκέσει αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Ωστόσο, δεν εξετάζουμε την υγεία της μπαταρίας, καθώς μπορεί να εξετάσουμε την αλλαγή της μπαταρίας μετά από μερικά χρόνια. Εάν δεν του αλλάξετε μπαταρία, μπορεί να διαρκέσει έως και 6-8 χρόνια.

Ποιο είναι το παλαιότερο iPhone που εξακολουθεί να λειτουργεί;

Το iPhone 2G είναι το παλαιότερο iPhone που εξακολουθεί να λειτουργεί το 2022. Κυκλοφόρησε το 2007. Ωστόσο, εάν ζείτε στις ΗΠΑ, το παλαιότερο iPhone για εσάς θα είναι το iPhone 3G καθώς το 2G αφαιρέθηκε από την αγορά των ΗΠΑ.

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε το iPhone σας;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να το αντικαταστήσετε. Εξαρτάται από την περίπτωση χρήσης του iPhone σας. Εάν επρόκειτο να δώσουμε ένα συγκεκριμένο έτος μετά το οποίο θα έπρεπε να το αντικαταστήσετε, μπορεί να ήταν μετά από 3-4 χρόνια. Είναι γιατί κάτι νέο ανακοινώνεται μετά από 3-4 χρόνια από το σημερινό μοντέλο που έχουν κυκλοφορήσει. Διαβάστε αυτό το άρθρο από την αρχή για να μάθετε πώς να ελέγξετε εάν το iPhone είναι ανακαινισμένο ή νέο.

Πόσο αξίζει τώρα το iPhone 2G;

Καθώς ήταν το πρώτο iPhone, οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν τρέλα με αυτό. Η τιμή του είναι πάνω από 10.000 δολάρια καθώς σε πολλούς αρέσει να συλλέγουν παλιά αντικείμενα αντίκες και ήταν το πρώτο τηλέφωνο που διέθετε οθόνη αφής και πολλά άλλα που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.

***

Ελπίζουμε λοιπόν να καταλάβατε πώς μπορείτε να ελέγξετε πόσο καιρό έχετε το iPhone σας και ποιο είναι το παλαιότερο iPhone που εξακολουθεί να λειτουργεί με τα βήματα που σας βοηθούν. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.

  Είναι το Arma 3 στο Xbox One;