Πώς να παρακολουθείτε τις μετοχές με τα Φύλλα Google

Μία από τις λιγότερο γνωστές λειτουργίες στα Φύλλα Google είναι το GOOGLEFINANCE, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τρέχοντα ή ιστορικά δεδομένα χρηματοοικονομικών τίτλων στο χρηματιστήριο. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι το Google Finance;

Το Finance είναι το εργαλείο της Google σε πραγματικό χρόνο που εμφανίζει τρέχουσες πληροφορίες αγοράς και συγκεντρώνει επιχειρηματικά νέα. Προς το παρόν είναι ενσωματωμένο στην Αναζήτηση Google, επομένως, αν αναζητήσετε το σύμβολο μιας συγκεκριμένης εταιρείας στο Google, όπως η WMT για Walmart ή AAPL για την Apple, θα δείτε αμέσως την τρέχουσα τιμή μετοχών και τα ιστορικά δεδομένα για αυτήν την ασφάλεια. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε μία από αυτές τις μετοχές για να μεταβείτε στη σελίδα Google Finance μιας εταιρείας, η οποία εμφανίζει τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, τις σχετικές ειδήσεις και σας επιτρέπει να τη συγκρίνετε με άλλα εμπορεύματα.

Ενώ υπάρχουν άλλα, πιο ισχυρά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την παρακολούθηση τίτλων, το Google Finance είναι το μόνο που μπορεί να ενσωματωθεί αποτελεσματικά με τα Φύλλα Google. Είτε είστε αρχάριος στις μετοχές είτε είστε έμπειρος έμπορος, αυτή η ενοποίηση είναι ο ευκολότερος τρόπος εισαγωγής και παρακολούθησης δεδομένων μετοχών σε υπολογιστικό φύλλο.

Παρεμπιπτόντως, η ενοποίηση φύλλων του Google Finance είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά και δεν περιλαμβάνει ακόμη τις περισσότερες διεθνείς ανταλλαγές. Επομένως, εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές σε ασιατικά ή ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

  Πώς να αποθηκεύσετε το ιστορικό αρχείου του Photoshop σε ένα αρχείο κειμένου

Η Λειτουργία Google Finance

Η συνάρτηση που αντλεί δεδομένα μετοχών ονομάζεται “GOOGLEFINANCE”. Η σύνταξη της συνάρτησης είναι αρκετά απλή και χρησιμοποιεί πέντε ορίσματα, τέσσερα από τα οποία είναι προαιρετικά.

Το πρώτο όρισμα είναι το σύμβολο ticker. Αυτοί είναι κωδικοί που έχουν οι εταιρείες όταν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, όπως GOOG για την Google ή BAC για Bank of America. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε το χρηματιστήριο στο οποίο θα εισαχθεί η επιλεγμένη σας μετοχή για να αποφύγετε αποκλίσεις. Εφόσον η Bank of America είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, θα πληκτρολογήσετε “NYSE:BAC”.

Για να λάβετε τους κωδικούς και τις ανταλλαγές των μετοχών που επιθυμείτε, θα πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα. Μπορείτε να τα αναζητήσετε στο Google Finance ή στο εργαλείο διαχείρισης χαρτοφυλακίου που έχετε επιλέξει.

Το δεύτερο όρισμα είναι το χαρακτηριστικό που θέλετε να εμφανίσετε. Από προεπιλογή, έχει οριστεί σε “τιμή” εάν το αφήσετε κενό. Ακολουθούν μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να βγάλετε χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση:

τιμή: Η τιμή της συγκεκριμένης μετοχής σε πραγματικό χρόνο.
όγκος: Ο τρέχων όγκος συναλλαγών.
υψηλό: Η υψηλή τιμή της τρέχουσας ή επιλεγμένης ημέρας.
χαμηλό: Η χαμηλή τιμή της τρέχουσας ή επιλεγμένης ημέρας.
volumeavg: Ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών.
pe: Η αναλογία τιμής προς κέρδη.
eps: Τα κέρδη ανά μετοχή.

Λάβετε υπόψη ότι τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να εμφανίσετε διαφέρουν ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε τρέχοντα ή ιστορικά δεδομένα. Εδώ είναι ένα πλήρης κατάλογος χαρακτηριστικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το επιχείρημα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα τρέχοντα δεδομένα ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, επομένως δεν είναι εντελώς σε πραγματικό χρόνο.

  20 δημοφιλείς εφαρμογές και συμβουλές Ιστού από το 2015

Το τρίτο όρισμα είναι η ημερομηνία έναρξης, η οποία ισχύει μόνο εάν χρησιμοποιείτε δεδομένα ιστορικού. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε “TODAY()” ή να το αφήσετε κενό για να εμφανιστούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Το τέταρτο όρισμα καθορίζει είτε την ημερομηνία λήξης είτε τον αριθμό των ημερών από την ημερομηνία έναρξης. Εάν αφεθεί κενή, η συνάρτηση θα επιστρέψει τα δεδομένα από μια μέρα.

Το τελευταίο όρισμα είναι το διάστημα, το οποίο σας επιτρέπει να καθορίσετε τη συχνότητα των δεδομένων. Μπορείτε να το ρυθμίσετε σε “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” ή “ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ”.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι τα Υπολογιστικά φύλλα Google επεξεργάζονται το σύμβολο ticker και τα ορίσματα των χαρακτηριστικών ως κείμενο, επομένως φροντίστε να τοποθετήσετε εισαγωγικά γύρω τους, διαφορετικά θα εμφανιστεί σφάλμα.

Παρακολούθηση μετοχών σε δράση

Για αυτό το παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αναζητήσετε την τρέχουσα τιμή μιας μετοχής του Facebook. Το Facebook είναι καταχωρισμένο στο NASDAQ με τον κωδικό FB. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πληκτρολογήσετε το πρώτο όρισμα ως “NASDAQ:FB” μαζί με το “price” ως χαρακτηριστικό. Άρα ο τύπος για αυτό θα ήταν =GOOGLEFINANCE(“NASDAQ:FB”,”τιμή”).

Εάν θέλετε να δείτε τις ημερήσιες τιμές κλεισίματος για μια συγκεκριμένη εβδομάδα, όπως την εβδομάδα της 15ης Οκτωβρίου 2018, θα καθορίσετε αυτό το εύρος ημερομηνιών στο τρίτο και τέταρτο όρισμα. Ο κωδικός για αυτό γίνεται =GOOGLEFINANCE(“NASDAQ:FB”,”price”,DATE(2018,10,15),DATE(2018,10,20)) . Λάβετε υπόψη ότι η προβολή ιστορικών δεδομένων επεκτείνει τις παραγόμενες πληροφορίες σε δεδομένα πίνακα, τα οποία καταλαμβάνουν τα κοντινά κελιά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία για να δημιουργήσετε αυτόματα δεδομένα για μια λίστα μετοχών. Απλώς πληκτρολογήστε τα tickers σε μια στήλη και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα κελιά στο πρώτο σας όρισμα. Εφόσον ο κωδικός μας βρίσκεται στο κελί C4, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε =GOOGLEFINANCE(C4,”price”). Ακολουθεί μια λίστα μετοχών με τις αντίστοιχες τρέχουσες τιμές τους.

  Η Samsung φουσκώνει τα πάντα με το McAfee—ακόμα και τις έξυπνες τηλεοράσεις

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε μια λίστα χαρακτηριστικών, μπορείτε να τα πληκτρολογήσετε σε ξεχωριστά κελιά όπως στην παραπάνω εικόνα. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδέσετε το δεύτερο όρισμα στο κελί με το όνομα του χαρακτηριστικού. Για το κελί τιμής για το NYSE:IBM στο παρακάτω παράδειγμα, ο τύπος θα είναι =GOOGLEFINANCE(C$2,$B5).

Μεγιστοποίηση των Φύλλων Google

Το καλύτερο μέρος του να έχετε τις μετοχές σας στα Φύλλα Google είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα εργαλεία χειρισμού δεδομένων σε αυτά.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα Φύλλα Google για να παρακολουθείτε την αξία όλων των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων σας, όπως οι μετοχές, οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου, οι προθεσμιακές καταθέσεις και άλλα. Χρησιμοποιώντας το Finance, η τιμή των μετοχών σας θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα της θέσης σας ανά πάσα στιγμή.

Μετατροπή νομίσματος με φύλλα

Μια άλλη εξαιρετική λειτουργία των Φύλλων Google είναι ότι μπορεί να μετατρέπει νομίσματα σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πληκτρολογώντας το δείκτη μετοχών “CURRENCY:” ακολουθούμενο από τους κωδικούς των δύο νομισμάτων που θέλετε να μετατρέψετε, όπως “USDGBP” ή “EURJPY”. Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε δεδομένα ιστορικού νομίσματος καθορίζοντας μια ημερομηνία.

Για παράδειγμα, εάν ζείτε στην Ευρώπη και θέλετε να μετατρέψετε κάποια δολάρια σε ευρώ, θα πληκτρολογήσετε =GOOGLEFINANCE(“CURRENCY:USDEUR”) και πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό με το ποσό των USD που μετατρέπετε.

Αυτό έχει πολλές εξαιρετικές περιπτώσεις χρήσης εκτός από τις συναλλαγές συναλλάγματος. Για παράδειγμα, εάν ο τομέας εργασίας σας περιλαμβάνει πληρωμή σε διαφορετικό νόμισμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τιμολόγιο που μετατρέπει αυτόματα τις πληρωμές που λαμβάνετε στο νόμισμα της χώρας σας.